Полицаи иззеха 2000 контрабандни кутии цигари в София

\n 2000 кутии контрабандни цигари иззеха полицаи на Женския пазар в София. На улица Княз Борис I в близост до тържището, служители на Трето РПУ намират 900 кутии цигари без бандерол в багажника на автомобил и други 1110 в близка къща , откъдето..

публикувано на 16.10.09 в 12:51

К. Костадинов: БФС не е отговорен за данъчните измами на футболните отбори

Депутатът от ДПС Камен Костадинов, член на Управителния съвет на българския футболен съюз, отхвърли отговорността на съюза по отношение на данъчните и осигурителните измами в отборите от "А" група. Костадинов коментира и факта, че член на..

публикувано на 16.10.09 в 12:51

Р. Плевнелиев: Проектите, финансирани по еврофондовете, трябва да са логически обосновани

Да бъде увеличена ефективността при разходването на европейските средства е сред основните приоритети на министерството на регионалното развитие и благоустройството. Министър Росен Плевнелиев каза това на среща с членовете на Американската търговска камара..

публикувано на 16.10.09 в 12:51

Известен е извършителят на стрелбата в "Люлин"

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов съобщи, че вече е известен извършителят на стрелбата в "Люлин". " Неизяснени финансови взаимоотношения са довели до подобен вид посегателство. Този, който е стрелял по лицето, е дължал голяма..

публикувано на 16.10.09 в 12:51

Костов: Обвиненията, че на Сметната палата се диктуват указания за отчета, са неоснователни

Лидерът на ДСБ Иван Костов коментира отказа на Сметната палата да завери одита на правителството за 2008 г. "Под финансовия отчет на Министерският съвет за миналата година, който Сметната палата отказа да завери, стои подписът на бившия премиер Сергей..

публикувано на 16.10.09 в 12:51

Али Юзеиров се обяви за промяна в Конституцията

Председателят на Мюсюлмандемократичния съюз Али Юзеиров се обяви за промяна в Конституцията. Новата партия беше учредена вчера в търговищкото село Славяново.  Пред БНР Юзеиров обаче отрече партията да е етническа.  " Отричаме да е етническа и..

публикувано на 16.10.09 в 12:51

Безработицата у нас няма да надхвърли 10 процента до края на годината

Безработицата у нас няма да надхвърли 10 процента до края на годината, прогнозират от Агенцията по заетостта. Очакванията са тя да спре да расте едва в края на 2010 г., тъй като държавата планира с пари от бюджета да запази или разкрие 150 хиляди работни..

публикувано на 16.10.09 в 12:51

Браншови организации обсъждат състоянието на животновъдството у нас

Браншови организации ще обсъдят състоянието в сектор животновъдство след първите 100 дни от управлението на ГЕРБ. В дискусиите на форума в столицата ще се включи заместник-министърът на земеделието Цветан Димитров и членове на парламентарната земеделска..

публикувано на 16.10.09 в 12:51

Очаква се днес да бъде изваден потъналият на 5 септ. в Охридското езеро кораб "Илинден"

Очаква се днес екипи на хърватската фирма „Дубина” да завършат операцията по потъналия на 5 септември в Охридското езеро кораб „Илинден”, който отне живота на 15 български туристи. 14 дни след инцидента кораб „Илинден” все още се намира на 6-метрова..

публикувано на 16.10.09 в 12:51

Студентите ще могат да променят специалността си в рамките на университета, в който се обучават

Зам.-министърът на образованието Сергей Игнатов съобщи по "Хоризонт", че през следващата година ще бъдат направени промени норативната уредба, които да дадат възможност на студентите да променят специалността си в рамките на университета, в който..

публикувано на 16.10.09 в 12:51

През 2008 г. са регистрирани 11 хиляди случая на миокарден инфаркт

По данни на Националната здравно-осигурителна каса през изминалата година у нас са регистрирани 11 хиляди случая на миокарден инфаркт, а в 63 процента от тях не е приложено адекватното лечение (първична ангиопластика или механично премахване на тромба в..

публикувано на 16.10.09 в 12:51

Вече са изплатени около 6 млн. и 700 хил. лева за забавени работни заплати

Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов съобщи, че вече са изплатени около 6 милиона и 700 000 лева за забавени работни заплати и това е благодарение на действията на новото ръководство на Инспекцията по труда. Социалният министър,..

публикувано на 16.10.09 в 12:50

174 са случаите на двойно гласуване на парламентарните избори

174 са случаите, при които едно лице е гласувало два пъти на изборите за 41-во Народно събрание, сочат данните на ГРАО. 79 от случаите са в Турция, заяви заместник-председателят на ПГ на ДПС Лютви Местан на пресконференция по повод сезирането на..

публикувано на 16.10.09 в 12:50

Днес е Световният ден на зрението

Днес е Световният ден на зрението. Иницитивата се подкрепя от Световната здравна организация и цели да намали чувствително слепотата до 2020-а година в целия свят. Една от грижите е за хората на възраст между 45 и 60 години, които се препоръчва да..

публикувано на 16.10.09 в 12:50

Р. Петков: Добре е прокуратурата да направи проверка на твърденията на Куйович

Бившият вътрешен министър Румен Петков каза, че е добре прокуратурата да направи проверка на твърденията на Будимир Куйович. Коментарът беше по повод казаното от осъдения за наркотрафик черногорец, че проблемите му са започнали, когато е престанал да дава..

публикувано на 16.10.09 в 12:50

Двама инвеститори проявяват интерес към АЕЦ "Белене"

Вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков \n Вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков заяви за агенция "Дау Джоунс Нюзуайърс", че все по-малко вероятно е България да поиска спешен заем от Международния валутен фонд...

публикувано на 16.10.09 в 12:50

НС прие годишния доклад на Комисията по сигурността на информацията

На закрито заседание Народното събрание прие проекта на решение за приемане на годишния доклад на Държавната комисия по сигурността на информацията за цялостната дейност по състоянието на защитата на класифицираната информация в Република България за..

публикувано на 16.10.09 в 12:50

МО ще публикува предложения за промени в Закона за отбраната

\n От утре на интернет-страницата на Министерството на отбраната ще бъде публикуван пакет от предложения за промени в Закона за отбраната. Това съобщи във Велико Търново военният министър Николай Младенов. По думите му, до началото на ноември промените ще..

публикувано на 16.10.09 в 12:50

Заловиха наркодилъри край детска площадка и училище в Лом

Полицаи са заловили разпространители на наркотични вещества в района на детска площадка и на училище в Лом, съобщиха от МВР. Полицията в Монтана е предприела мерки за противодействие на разпространението на наркотици в районите на учебни заведения, детски..

публикувано на 16.10.09 в 12:50

Цената на таксиметровите услуги в София е нереално ниска

Цена за таксиметровите услуги с цена под един лев за километър в София е нереална. У нас масово се превозва на цени над обявените в тарифата, твърдят от Националната федерация на таксиметровите водачи. „ Превозвачите и водачите, бъдете сигурни, намират..

публикувано на 16.10.09 в 12:50