"Овладей пътя!" ни прави майстори зад волана в зимни условия

Започва кампанията "Овладей пътя", по време на която ще се проведе безплатно теоретично и практическо обучение по безопасно шофиране в зимни условия. Кампанията цели реално да подготви шофьорите за предстоящия зимен сезон, което да повлияе..

публикувано на 14.11.18 в 18:35

Инструктори организират обучение за шофиране при зимни условия

Професионални инструктори организират обучение за шофиране при зимни условия. Инициативата "Овладей пътя" се провежда от 9.00 до 18.00 часа на специален полигон на територията на Висшето транспортно училище "Тодор Каблешков" в София.  Идеята на..

публикувано на 14.11.18 в 17:47

Емблематични сгради ще бъдат осветени в синьо за Световния ден за борба с диабета

В днешния Световен ден за борба с диабета емблематични сгради, сред които и НДК, ще бъдат осветени тази вечер в синьо - цветът на кампанията "Заедно срещу диабета". У нас 600 хиляди души страдат от заболяването, като 2 хиляди са деца. Тревожен е..

публикувано на 14.11.18 в 17:44

Премълчаната история на Атлантида

Темата на предаването е отвъд въпросите защо, кога и как изчезна Атлантида и не става дума за историята на Атлантите, а по-скоро за метафора, която ни отпраща назад към Сътворението. Появата на цивилизацията ни се свързва с остров, изчезнал след катаклизъм..

публикувано на 14.11.18 в 17:20
Началникът на Районното полицейско управление старши инспектор Димитър Кикьов

В Сливен глобиха 26 шофьори, участници в неделния протест

Сливенската полиция издаде актове за административно нарушение на 26 шофьори, участници в неделния протест срещу високите цени на горивата и гражданската застраховка. Те са санкционирани, защото са оставили автомобилите си на пътното платно и мост...

публикувано на 14.11.18 в 17:14
Юристът Пламен Копанов заяви, че скоро инициативния граждански комитет във Велико Търново ще изпрати предложение за криминализиране на картелните споразумения.

Сигнал от Велико Търново за картел в горивата влезе в КЗК

Комисията за защита на конкуренцията присъедини към секторния си анализ и проверката на пазара на горивата сигнал, изпратен от граждани от Велико Търново с данни за картелно споразумение. Сигналът е придружен с протестна подписка. Протестите срещу..

публикувано на 14.11.18 в 16:53

Отец Василий Сарян: По-важен е духовният пост

"Телесният пост поддържа духовния пост, който човек трябва да прави непрекъснато. Не просто в определени дни в годината да имаме духовно насищане и усещане към подвига, който трябва да вършим. Той трябва да бъде за всеки християнин постоянен този..

публикувано на 14.11.18 в 16:36
Проф. Здравко Каменов, Мария Христова и доц. Даниела Попова (отляво надясно) в студиото на програма „Христо Ботев“

Хранене, здраве и научни изследвания в Световния ден за борба с диабета

В Световния ден за борба с диабета в „Нашият ден“ поглеждаме към рисковите профили и превенциите, свързани с диабета, който продължава да уврежда и покосява живота на милиони хора по света. Денят по традиция се отбелязва на всяка годишнина от рождението на..

публикувано на 14.11.18 в 16:08
Екзекутираният Вахид Мазлумин (вдясно) натрупал 2 тона златни монети, твърди агенция ИСНА.

Иран екзекутира "султана на монетите"

Иран екзекутира валутен търговец, известен като „султана на монетите“ заради трупането на златни монети, предаде Би Би Си. Вахид Мазлумин и друг член на мрежата му бяха осъдени на смърт заради „разпространяване на корупция по Земята“...

публикувано на 14.11.18 в 15:54

Двама с обвинения по случая "Джи Пи Груп"

Двама души са обвинени във връзка с прокурорското разследване, свързано с компанията "Джи Пи Груп". Това съобщиха от Специализираната прокуратурата, без да посочват имена. И двамата са на свобода срещу парични гаранции от 15 000 и 30 000 лева...

публикувано на 14.11.18 в 15:44

Ингрид Шикова: България има шанс и в Европа на две скорости

„Не съм се родила канцлер и никога не съм забравяла това. Повече от сигурна съм, че настъпва моментът, в който да започне нова глава. Четвъртият ми мандат ще бъде последен за мен като канцлер на Федерална република Германия“, заяви Ангела Меркел в края на..

публикувано на 14.11.18 в 15:40

Протести в Украйна заради проблеми с парното

Проблеми с топлоподаването в Украйна провокираха протести в Киев и още няколко града, съобщават медиите в Русия. Жители на столицата блокираха пешеходна пътека, което доведе до километрични задръствания в центъра. Непрестанното двупосочно..

публикувано на 14.11.18 в 15:35

Предвиждат финансови стимули за иновативните училища

За да се увеличи броят на иновативните училища у нас и да бъде стимулирано въвеждането на все по-нови образователни практики, от следващата учебна година се предвиждат финансови стимули за учебните заведения. Това заяви в Пловдив заместник-министърът..

публикувано на 14.11.18 в 15:29

При онлайн търговията пестите време и избирате информирано от голямо портфолио стоки

Дни преди Черния петък (23 ноември) продължаваме в Радиоприемницата да търсим и предоставяме разностранна информация по темата. Пазаруването през интернет вече не е екзотично занимание, а все по-масова практика -   не само заради улеснението..

публикувано на 14.11.18 в 15:20

И днес протести срещу високите цени на горивата и ниския жизнен стандарт

Протест срещу социалната политика, минималната работна заплата и високите цени на водата и на горивата се проведе в Шумен. Шествието на недоволните тръгна от сградата на Община Шумен и стигна до областната управа. Протестиращите поставиха въпросите си..

обновено на 14.11.18 в 15:05

Изявени бизнесмени ще могат да преподават в университетите ни

Изявени фигури от бизнеса ще могат да преподават в българските университети. Това предвиждат промени в Закона за висшето образование, които парламентът прие на второ четене. Поправките дават възможност до 10 на сто от общия хорариум от учебните..

публикувано на 14.11.18 в 14:46

Откриха следи от древен суперконтинент под ледовете на Антарктида

Международен екип от геофизици е открил под ледовете на Антарктида следи от древен континент, съобщава Live Science. Учените направили тризмерна карта на литосферата, съпоставяйки данни, получени спътника GOCE на Европейската космическа агенция,..

публикувано на 14.11.18 в 14:34

Моника Златкова, МОН: Родителите да са по-активни в избора на ученическите екскурзии

Родителите могат по-активно да участват в избора и организирането на ученическите пътувания и техният глас да се чува. Това мнение изрази в предаването "Хоризонт до обед" Моника Златкова, държавен експерт в дирекция „Организация и контрол“ на..

публикувано на 14.11.18 в 14:02

Адвокати поискаха втори кръвни проби от стадото в Болярово заради чумата

Да се вземат втори кръвни проби от стадото в Болярово, за да се докаже или отхвърли наличието на заболяването чума по дребните преживни животни, поискаха адвокатите на собствениците на фермата. В Административния съд в Ямбол днес беше разгледана жалбата..

публикувано на 14.11.18 в 13:40
Цоньо Генов, Гено Генов, Ирина Недева, Стефан Дечев (от ляво надясно)

В словашкото посолство награждават тримата български студенти, противопоставили се на смазването на Пражката пролет

В петък в посолството на Словакия ще бъде връчено държавно отличие на тримата български студенти – Едуард Генов – посмъртно, Валентин Радев – посмъртно, и Александър Димитров, които преди 50 години са единствените гласове от България, които се..

публикувано на 14.11.18 в 13:38