Проверяват къща в Свищов, в която 65-годишна жена с години е държала двете си дъщери

Полицията и прокуратурата в Свищов проверяват къща край дунавския град, в която 65-годишна жена години е държала двете си дъщери. За случая се разбра днес, когато полицията влезе в къщата след сигнал, че в дома на улица "Георги Тишев" 13 се укриват..

публикувано на 16.01.18 в 21:28

Откритата слузеста материя в река Янтра при село Писарево не застрашава хората и животните

Няма опасност за населението, не са застрашени и животните при водопой. Това е установила проверка на районната инспекция на слузестите образования по река Янтра при горнооряховското село Писарево. На "зеления телефон" в екологичната инспекция във Велико..

публикувано на 16.01.18 в 19:59

С над 7% ще намалеят загубите на вода в Асеновград с проекта за воден цикъл

С повече от 7% ще намалеят загубите на вода в Асеновград след приключването на проекта за воден цикъл, стана ясно от думите на министъра на околната среда Нено Димов , който инспектира работата. Рехабилитацията на ВиК мрежата и изграждането на..

публикувано на 16.01.18 в 19:54
Д-р Николай Болтаджиев

ВАС отмени решението на Надзорния съвет на НЗОК за лимитите на болниците

Върховният административен съд отмени Решение от началото на януари на 2015 година на Надзорния съвет на Здравната каса, с което бяха определени лимитите на болниците за 2015 година. Това съобщи пред "Хоризонт" д-р Николай Болтаджиев от Националното..

обновено на 16.01.18 в 19:17

Подготвят нов превод на Истанбулската конвенция

Подготвя се нов превод на български език на Истанбулската конвенция за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие. Това каза Бриджит О’Лъфлин , докладчик на Съвета на Европа за Истанбулската конвенция. На среща с журналисти в Страсбург тя..

обновено на 16.01.18 в 19:03

В Якутия днес бяха измерени минус 67 градуса по Целзий

Студена вълна обхвана едно от по принцип най-студените места на Земята - Сибир, предаде Асошиейтед прес. В Якутия днес бяха измерени минус 67 градуса по Целзий. Студът не е нещо необичайно за жителите на Якутия. Ниските температури дори не са водеща..

публикувано на 16.01.18 в 18:52

Разширява се петролният разлив над потъналия в Източнокитайско море ирански танкер

Разширява се петролният разлив на повърхността на водата над потъналия в Източнокитайско море ирански танкер, предаде ДПА. Очаква се вятърът и теченията да отнесат разлива на север, съобщи океанската администрация на Китай. Иранският кораб, който горя..

публикувано на 16.01.18 в 18:42

Пряк свидетел на разстрела на Петър Христов: Чух пукот като от пиратки и Петър се строполи пред мен

Има нов свидетел на убийството на бизнесмена Петър Христов . Този следобед той е дал показания пред полицията в града. Това е Георги Каббе , дългогодишен преподавател във Великотърновския университет. Живее и работи в Австрия, превежда за полицията в..

обновено на 16.01.18 в 18:35

Новото американско посолство в Лондон за пръв път беше отворено за обществеността

Новото американско посолство в Лондон, разкритикувано миналата седмица от президента Доналд Тръмп като твърде скъпо и с лошо разположение, днес беше отворено за първи път за обществеността, предаде Асошиейтед прес. То е разположено в бившия индустриален..

публикувано на 16.01.18 в 18:34

Отново откриха невзривени боеприпаси до пътен възел Петолъчката

Сигнал за открити невзривени боеприпаси в района на пътен възел Петолъчката е подаден тази сутрин, съобщиха от Община Стралджа. Близо 6 години след взрива в базата за утилизация жителите на района продължават да намират снаряди. Според официалната..

публикувано на 16.01.18 в 17:30

СЕМ прие единодушно отчета на БНР за периода 1 юни – 30 ноември 2017 г.

Съветът за електронни медии (СЕМ) прие единодушно отчета за програмната, технологичната и финансовата дейност на Българското национално радио (БНР) за периода 1 юни – 30 ноември 2017 г. Отчетът беше депозиран в СЕМ на 20-и декември 2017 г., а на..

публикувано на 16.01.18 в 17:23

Жители на Добрич настояват за обществено обсъждане на проблемите на ВиК дружеството в града

Жители на Добрич настояват за обществено обсъждане по проблемите на ВиК дружеството в града преди Комисията за енергийно и водно регулиране да повиши цената на водата. Те изпратиха отворено писмо, адресирано до КЕВР, омбудсмана Мая Манолова и областната..

публикувано на 16.01.18 в 17:21

Министерството на здравеопазването и областните болници са се договорили за преструктуриране

Министерството на здравеопазването и областните болници се договориха за преструктуриране, съобщи пресцентърът на министерството. След анализ на финансовото състояние на болниците и проверки министерството е установило недобро управление на някои от тях,..

публикувано на 16.01.18 в 17:14

Кой (с) кого или взаимодействието между езиците

Явлението нито е ново, нито е завършено – когато народи, етноси и други общности, говорещи различни езици, се срещат, общуват или съжителстват под каквато и да е форма, езиците им също си взаимодействат. Както при човешките и културните контакти, и в..

публикувано на 16.01.18 в 17:00

Генадий Кондарев: Транспортът е само част от голямата картина на замърсяването на въздуха

Транспортът е само част от голямата картина на замърсяването на въздуха през зимата и силно насърчаваме общинарите да започнат да мислят сериозно за проблемите, свързани с битовото отопление, което е най-големият замърсител на въздуха. Това..

публикувано на 16.01.18 в 16:49
Председателят на СОС Елен Герджиков и председателят на постоянната комисия по инженерна инфраструктура и енергийно планиране Валя Чилова дадоха пресконференция

СОС ще разгледа промени в концесионния договор със "Софийска вода" на 25 януари

Минимална инвестиция от 200 милиона лева до 2021 година и още минимум 165 милиона лева до края на концесията за питейната вода през 2025 година, както и над 1 милион и 500 хиляди лева годишно за финансиране на проекти от обществен интерес, предвижда..

обновено на 16.01.18 в 16:29
Йоана Христова (вляво) и Йорданка Фандъкова

Ограничения за личните автомобили и "зелен билет" при пикови замърсявания на въздуха в София

При превишение над 200 микрограма на кубичен метър на фините прахови частици в София се предвижда да бъде забранено паркирането в Синята зона на града. Ще бъде забранено и влизането на автомобили в центъра. Ще бъде въведен зелен билет за пътуване в..

публикувано на 16.01.18 в 16:15

Някога в село Вехтино са живяли около 300 души, а сега са само 30

В село Вехтино, село в Смолянска област, живеят около 30-ина души. Някога са били повече – около 300. Трима братя са били – чобани. Първо са се заселили тук. Единият е бил в Дерало, другият във Вехтино и третият в Паспал, в местността Морено...

публикувано на 16.01.18 в 16:14

Сръбският президент определи като "терористичен акт" убийството на Оливер Иванович

Българският премиер Бойко Борисов категорично осъди убийството на един от сръбските политически лидери в Косово -  Оливер Иванович .  В разговор със сръбския си колега Ана Бърнабич по повод убийството в Косово, премиерът Борисов е подчертал,..

обновено на 16.01.18 в 16:03

Актът за киберсигурност е революционен за ЕС

Тази седмица нашата „Радиоприемница“ е дигитална, в унисон с контекста на един от важните приоритети на Българското европредседателство: „Цифровата икономика и уменията на бъдещето“. Електронните комуникации, единният цифров пазар, авторските права,..

публикувано на 16.01.18 в 15:43