Задигнаха 100 хиляди лева от банкомат в Плевен

Близо 100 хиляди лева са откраднати от банкомат в плевенския квартал „Сторгозия“.  Обирът е станал в понеделник, съобщи говорителят на прокуратурата в града Рени Кирилова. Банкоматът не е разбит, а е отворен с техническо средство. Случаят се..

публикувано на 25.04.18 в 10:31

Метеоролозите при БАН протестират заради несправедливо разпределение на субсидията

Служителите от Националния институт по метеорология и хидрология при БАН протестират срещу несправедливото разпределение на бюджетната субсидия за тази година от Общото събрание на БАН. Това според тях застрашава функционирането на Националната..

публикувано на 25.04.18 в 10:28

Рекорден брой медицински сестри и акушерки от страните-членки на ЕС са напуснали Великобритания

Рекорден брой медицински сестри и акушерки от страните-членки на ЕС са напуснали Великобритания през миналата година. Това поражда опасения, че хроничната вече криза от недостиг на кадри в британското здравеопазване ще се задълбочава още повече след..

публикувано на 25.04.18 в 10:28

Акценти от чуждестранния печат

Западните издания коментират визитата на френския президент Еманюел Макрон в Белия дом с нескрита доза хумор. Американският вестник " Ню Йорк таймс " пише, че езикът на телата им стигна далеч отвъд уважителните ръкостискания между двама световни..

публикувано на 25.04.18 в 09:58
адвокат Михаил Екимджиев

Адв. Екимджиев: Цацаров направи сериозна грешка с изказването си за Иванчева

Няма институционална памет за нарушенията на човешките права, за да не се повтарят, каза в предаването "Преди всички" Михаил Екимджиев от Асоциацията за европейска интеграция и защита на човешките права.   "Държавата прави най-лесното – плаща с..

публикувано на 25.04.18 в 09:58

Протестиращи отново блокираха пътя до пристанище Сомовит

Жители от общините Гулянци и Никопол отново блокираха пътя до пристанище Сомовит. Причината за поредния протест е неизпълненото обещание за започване на цялостен ремонт на пътя Милковица – Черквица. Трети ден не се пропускат моторни превозни..

публикувано на 25.04.18 в 09:52
Десислава Николова

Десислава Николова, ИПИ: Столицата е пожертвана в новото райониране на страната

На кръгла маса в регионалното министерство ще бъдат представени трите варианта за новото райониране на страната. Според европейските изисквания един район трябва да е с население от 800 хиляди до 3 милиона души, а Северозападна България вече е извън..

публикувано на 25.04.18 в 09:32

България продължава да пада в Индекса за свобода на медиите, последна е в ЕС и Западните Балкани

Неправителствената организация “Репортери без граници” публикува своя годишен доклад. Според него България е на 111-о място в класацията за свободата на медиите в света за 2018 година. България продължава да пада в Индекса на свободата..

обновено на 25.04.18 в 08:40

Събота сутрин в Мало Конаре

Пазарджишкото село Мало Конаре, което освен че е най-голямото село в общината, е и сред десетте най-големи села в цялата страна. То се намира в съседство с международния път София - Пазарджик - Пловдив и магистрала „Тракия“. Разположено е на 8 км от..

публикувано на 25.04.18 в 08:25
Изложба в Берлин

Протест срещу антисемитизма в Берлин и други големи германски градове

Протест срещу антисемитизма се организира днес в Берлин и в други големи германски градове заради зачестилите антисемитски нападения през последните седмици. По призива на еврейските общности в страната, протестиращите ще носят традиционните..

публикувано на 25.04.18 в 07:43

Дарителска кампания на дрехи организират във Велико Търново

Млади хора във Велико Търново решиха да направят добро на своите връстници като им подарят своите дрехи, които не носят, а другите не могат да си позволят да купят. В централния парк "Марно поле" в старата столица днес и утре продължава..

публикувано на 25.04.18 в 07:30

Преглед на печата

С приетите промени в Закона за енергетиката "КЕВР получава огромни правомощия при проверка на търговците на ток, ако има съмнения, че борсовият пазар се манипулира по някакъв начин". Това съобщава на първата си страница вестник " Сега ". КЕВР ще има..

публикувано на 25.04.18 в 07:00

Безплатни прегледи на деца и възрастни за имунни дефицити ще се правят до 27 април

До 27 април в Клиника по педиатрия на Александровска болница се провеждат безплатни прегледи на деца и възрастни за имунни дефицити. Сред най-честите признаци на първичен имунен дефицит са чести инфекции на синусите, продължително лечение с..

публикувано на 25.04.18 в 04:40

До края на май Варна ще се сдобие със синя зона

Синята зона във Варна ще бъде обособена до края на месец май тази година. Това съобщи директорът на общинското предприятие "Паркинги и синя зона" Младен Иванов, както и уточни, че п одготовката започва от днес с ремонтни дейности по улица “Батак” и..

публикувано на 25.04.18 в 03:06

Астрономи откриха "поглъщаща" светлината планета

При изследването на свойствата и състава на планетата WASP-104-b, която заради температурните си особености е наречена горещ Юпитер, британски учени попаднали на необичаен феномен – свръхгорещата планета в съзвездието Лъв на практика поглъща изцяло..

публикувано на 25.04.18 в 02:44

Изстрелват нов спътник към амбициозната програма "Коперник" на ЕС за наблюдения на Земята

Европа се готви в сряда да изстреля спътника "Сентинел 3В", който ще предостави данни за океанското равнище, цвета на океаните, океанския лед и температурите на повърхността на океаните и сушата, съобщи Франс прес. Новият спътник ще се присъедини..

публикувано на 25.04.18 в 02:40

Насърчават неправителствени организации да участват в поддържането на зелени зони в Карлово

Целта на проекта "Подобряване на биоразнообразието и екосистемните услуги в градска среда за по-устойчиви градове" е да бъде оценена ролята на зелените територии. Община Карлово насърчава неправителствени организации да участват в поддържането на..

публикувано на 25.04.18 в 01:49
община Ловеч

С почти 5% се е увеличил броят на новородените в Ловешка област

Населението на Ловешка област е намаляло с близо две на сто през 2017 г. спрямо 2016 г. и с над 6 на сто спрямо 2013 г., показват статистическите данни.  Към 31 декември 2017 г. населението на областта е било 126 961 души, което е 2 261души..

публикувано на 25.04.18 в 01:37

15 души се вкючиха в кампанията "Да дарим кръв за нуждаещите се!" в Смолян за ден

Народните представители от ГЕРБ д-р Даниела Дариткова и д-р Красимир Събев дадоха старт на деветата кръводарителска акция в Смолян.  В кампанията "Да дарим кръв за нуждаещите се!", която се провежда всяка пролет, се включиха 15 човека...

публикувано на 25.04.18 в 01:20

Команден център за действия при кризи и бедствия ще заработи в Свищовско

1 200 000 лева ще вложи Община Свищов за оборудването на Команден център за действия при кризи и бедствия.  Финансирането е от Програмата за трансгранично сътрудничество в партньорство с румънската община Зимнич. Вече е обявена поръчката за доставка..

публикувано на 25.04.18 в 01:10