Средно с 10 стотинки по-скъп хляб купуват вече жителите на Кърджали

Средно с 10 стотинки по-скъп хляб купуват вече жителите на Кърджали. Като причина се посочва скокът в цените на горивата и предстоящото увеличение на цената на тока от 1 юли.  Увеличението е за всички видове хляб. Поскъпването е станало без..

публикувано на 21.06.18 в 18:05

Четири години затвор за мъжа, който уби с колата си 16-годишно момче край Атия

Мъжът, който уби с колата си 16-годишно момче край бургаското село Атия, беше осъден на 4 години затвор. Присъдата е намаления с една трета, тъй като шофьорът призна вината си за тежкия инцидент от миналия ноември. Бащата на загиналото момче обаче ще..

публикувано на 21.06.18 в 18:00

Решение на втора инстанция по делото срещу бившия кмет на Видин се очаква в двумесечен срок

Решение на втора инстанция по делото срещу бившия кмет на Видин Румен Видов се очаква в двумесечен срок. Видов беше осъден от окръжния съд в Монтана на пет години лишаване от свобода за длъжностно присвояване.  Според обвинението Румен Видов, който беше..

публикувано на 21.06.18 в 17:47

Майка на деца с увреждания: Никой не е финансирал протестите ни

Никой не е финансирал протестите ни. Това коментира в интервю за предаването "Нещо повече" на програма "Хоризонт" Снежинка Захариева, майка на деца с увреждания от Русе: "Ние сами сме си извадили пари от джобовете. Лично аз съм купила палатка за 90..

публикувано на 21.06.18 в 17:32

Над 300 000 лева са вложени за подготовката на електронната платформа за пристанищата

Над 300 000 лева са вложени за подготовката на електронната платформа, която вече е конструирана. Сега предстои обществена поръчка за изпълнител, каза инж.Ангел Забуртов – генерален директор на държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура":..

публикувано на 21.06.18 в 17:11

Действащата система за контрол на рибарството на ЕС е стара, не отговаря на съвременните условия

"Действащата система за контрол на рибарството на Европейския съюз е стара, не отговаря на съвременните условия и трябва да се промени", каза генералният директор на Дирекцията по морско дело и рибарство към Европейската комисия Жоао Мачадо:..

публикувано на 21.06.18 в 17:06

Първо огнище на чума по дребните преживни животни в страната

За първи път в страната е установено огнище на чума по дребните преживни животни. То е в боляровското село Воден. Почти цялата крайгранична община Болярово попада в 10-километровата карантинна зона, в която ще бъдат извършени клинични прегледи на всички..

обновено на 21.06.18 в 17:04

Организации твърдят, че има сигнали за финансиране на протести с пари по програми за хора с увреждания

Национално представителните организации на хората с увреждания твърдят, че при тях са постъпили сигнали за пари по програми за хора с увреждания, които са били давани за протести. От организациите не уточниха дали става дума за сегашните протести на..

обновено на 21.06.18 в 17:03

Започна почистване на Рибното езеро – едно от Седемте рилски езера

Започна почистване на Рибното езеро – едно от Седемте рилски езера. Утаечните материали от дълбокото до два и половина метра Рибно езеро се изваждат с шлам-помпа с бензинов двигател, като материалите се изсушават на дървени скари. Работи се повече на..

публикувано на 21.06.18 в 16:52

Кумири на днешното време: Боян Петров. Съни

Как се раждат кумирите в днешно време и как успяват да се огледат хората в тях? Ученият и алпинист Боян Петров завинаги свързва отпътуването си от земния живот с Шиша Пангма, преследвайки поредната Пътека Нагоре, и завещава на отчаяните и обезверените, че..

публикувано на 21.06.18 в 16:25

Съдът потвърди мярката на общинския съветник от ГЕРБ-Ловеч Йовка Тодорова

Апелативният съд във Велико Търново потвърди наложената от Ловешкия окръжен съд постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" на общинския съветник от ГЕРБ в Ловеч Йовка Тодорова. Тя беше арестувана на 12 юни с обвинение за длъжностно..

публикувано на 21.06.18 в 16:14

Свиневъди от Русенска област призовават държавата за незабавни мерки срещу африканската чума

Представители на три големи свинекомплекса от Русенска област настояват държавата да предприеме незабавни мерки срещу африканската чума. Повод за обединението на свинекомплексите в селата Бръшлян, Голямо Враново и Николово, в които се отглеждат..

публикувано на 21.06.18 в 16:08

Изгубиха части от матурата на зрелостник от Русе

Части от матурата на зрелостник от Русе бяха загубени. В интервю за предаването "12+3" на програма "Хоризонт" зрелостникът Цветан Цветанов обясни: "Всичко започна, когато си проверих резултата в онлайн платформата на министерството и видях..

публикувано на 21.06.18 в 15:37
Дилян Ангелов, автор на работно бюро

В училището-храм – „Тревненска школа“

Българското национално радио беше гост в Деня на отворените врати в Националната гимназия за приложни изкуства „Тревненска школа“, в град Трявна. Там бяха представени авторски мебели, пластики, икони и дърворезби, създадени от учениците по време на учебния..

публикувано на 21.06.18 в 15:25

Пламен Димитров: Протестиращите майки на деца с увреждания са "драматично подведени" от омбудсмана

Президентът на КНСБ Пламен Димитров смята, че протестиращите майки на деца с увреждания са "драматично подведени" от омбудсмана Мая Манолова, според която Законът за личната помощ ще реши техните проблеми: "Ние не сме "за" или "против". Ние..

обновено на 21.06.18 в 15:09
Йорданка Фандъкова и Евгени Крусев инспектират ремонтните работи

Пускат временно движението на кръстовището на ул. "Граф Игнатиев" и ул. "Денкоглу" в София на 2 юли

На 2-ри юли ще бъде пуснато временно движението на кръстовището на ул. „Граф Игнатиев“ и ул. „Денкоглу“ в София, като на следващ етап ще бъде положена и пътната настилка.  В зоната на площад "Славейков" са изпълнени демонтажните работи и приключва..

публикувано на 21.06.18 в 14:41
Националният център по заразни и паразитни болести

Ваксините през XX век – от живи щамове към нови технологии

В историята на изобретяването на ваксините често се преминава през множество случайности и неочаквани обрати. Като този например – в началото на XX в. един възпитаник на престижния американски университет Йейл става пилот във ВВС на САЩ, след..

публикувано на 21.06.18 в 14:35
Камилата Леми

Камилата Леми пристигна от Унгария

Столичният зоопарк се сдоби с ново екзотично животно - двугърбата камила Леми. Животното идва в София от унгарския зоопарк „Веспрем“ по линия на международния зоопарков обмен. У нас Леми ще живее в общо смесено местообитание с камилата Пешо и стадо..

публикувано на 21.06.18 в 14:32

Пътят Добрич – Варна е затворен заради катастрофа между камион и микробус

Пътят Добрич – Варна е затворен заради катастрофа между камион и микробус.  Засега няма данни за загинали.  Екипи на Пътната полиция са на мястото.

публикувано на 21.06.18 в 13:42

Религиозните общности у нас с остра реакция за готвените промени в Закона за вероизповеданията

Религиозните общности в страната изразиха недоволство срещу предложените през май проектозакони за изменение и допълнение на Закона за вероизповеданията. Католическата и арменската църква изпратиха официално становище до Народното събрание. Главното..

публикувано на 21.06.18 в 13:34