Жителите на община Сухиндол настояват държавата да вземе спешни мерки за ремонта на общински път, затворен от свлачище

Жители на 4 села от община Сухиндол излязоха на протест с искане за ремонт на четвъртокласния път, който свързва селата със Севлиево и София.   Протестиращите, които събраха 1200 подписа, предупредиха, че ако институциите не се задействат, ще..

обновено на 26.04.17 в 17:01

Антимафиотите задържаха мъж, разпространявал в интернет детска порнография

Антимафиотите задържаха мъж, разпространявал в интернет детска порнография.  Акцията  е проведена след като от Главната дирекция за борба с организираната престъпност са засекли, че мъжът разпространява в интернет файлове с брутални сцени с участието на..

публикувано на 26.04.17 в 16:46

Започна акцията „Дари речници и учебници за българско училище в Молдова“

Акцията „Дари речници и учебници за българско училище в Молдова“ търси доброволци, които да дарят лични учебници и помагала на училището в Тараклия, където учат 120 български деца. За предаването „12+3“ по „Хоризонт“ Валери Вълчев, организатор..

публикувано на 26.04.17 в 16:38
Продължава строежът на третия лъч на метрото в София

С пускането на третия лъч се очаква половин милион души да пътуват със столичното метро

Движението в центъра на София ще бъде облекчено през юни. Тогава ще бъдат отворени булевардите "Патриарх Евтимий" и "България", както и локалните платна на булевард "Цар Борис III", които в момента са затворени заради строежа на метрото.  Вече има..

публикувано на 26.04.17 в 16:23

Как да пестим енергия не само чрез строителни мерки, но и с поведението си

София днес беше домакин на конференция на тема „Учениците пестят енергия“ . Тя   се проведе в рамките на проект за опазване на климата чрез подобрено поведение на потребителите  в европейските училища. Проектът се осъществява от Националния..

публикувано на 26.04.17 в 16:16

От следващата година специалността "Право" ще се изучава само редовно, реши кабинетът

За следващата година държавната поръчка за прием на студенти е намалена с 8  процента. За някои специалности обаче има увеличение.  Държавата ще субсидира обучението в 37 държавни висши училища на 45 хиляди и 500 студенти, реши  правителството. През..

обновено на 26.04.17 в 15:19

Движението по АМ "Тракия" в посока София при пътен възел "Гелеменово" е пренасочено

На 77-и километър на автомагистрала "Тракия", където по-рано днес катастрофира ТИР, и ма разсипан цинков прах.   Камионът с металния отпадък е пътувал в посока София, когато шофьорът е загубил управление. Няма пострадали при пътния инцидент...

публикувано на 26.04.17 в 15:09

Методът Монтесори – насочен към цялостното развитие на личността

Методиката Монтесори придобива все по-голяма популярност и в България. За значението на този тип педагогика разказа създателят на   Монтесори училище у нас Анна Мария Йоцова . Мария Монтесори изучава децата през целия си живот и формира методологията..

публикувано на 26.04.17 в 14:59

Проф. Добромир Пресиянов: Смъртоносните ефекти от Чернобил са видими и днес

Днес се навършват 31 години от най-тежкия ядрен инцидент в историята на човечеството - аварията в съветската електроцентрала Чернобил. След инцидента се освобождава огромно количество радиация, евакуирани са близо 300 хиляди души, а щетите са на стойност..

публикувано на 26.04.17 в 14:41

Няма бактериално замърсяване на храната в пловдивската детска градина "Деница"

Не са установени проблеми с храната в пловдивската детска градина "Деница". Там миналия петък 8 деца получиха симптоми на хранително отравяне, а 3 от тях бяха приети в Инфекциозна клиника.  Пробите са отрицателни за наличие на салмонела, ешерихия коли..

публикувано на 26.04.17 в 14:04
инж.  Лазар Лазаров

Лазар Лазаров: Нямам притеснения, процедурата е на най-ниска цена

Това, че са необходими допълнителни действия по строежа на АМ „Марица“, е ясно от началото на 2014 година – много преди да поема поста в АПИ. Лично аз нямам притеснения. Разбира се, всеки може да втълпи и да се опитва да доказва и разбира..

публикувано на 26.04.17 в 14:01

Прокуратурата разследва НЕК за умишлена безстопанственост

Прокуратурата започна проверка в Националната електрическа компания  за неизгодни договори, ощетяващи държавата.   Проверяват се договори за външни правни и консултантски услуги. Към момента разследването се води срещу неизвестен извършител, обясни..

обновено на 26.04.17 в 13:44
Румяна Арнаудова

Румяна Арнаудова за разследването на строителството на АМ "Марица": Обвиняемото лице няма да е само едно

В интервю за предаването „12+3“ по „Хоризонт“ говорителят на Главния прокурор Румяна Арнаудова даде подробности от разследването на прокуратурата в АПИ.   През 2011 година след проведена процедура италианска компания печели обществената поръчка..

публикувано на 26.04.17 в 13:33

Георги Гергов заявява, че не е страна по разследвания договор за над 50 млн. лева за АМ "Марица"

В позиция до медиите бизнесменът Георги Гергов заявява, че няма нищо общо с разследвания договор за над 50 милиона лева за магистрала "Марица".  В информацията  до медиите се казва, че на 13-и март 2014 година всички притежавани от Георги Гергов и..

публикувано на 26.04.17 в 13:33
инж. Лазар Лазаров

Обвиняват Лазар Лазаров за нагласена обществена поръчка – в полза на фирма на Георги Гергов

Бившият председател на Агенция "Пътна инфраструктура" Лазар Лазаров е един от почти сигурните обвиняеми за нагласената – в полза на фирма "Пътища Пловдив", обществена поръчка за отводняване на почвата на магистрала "Марица". Това съобщи за "Хоризонт"..

обновено на 26.04.17 в 13:24

Има виновен!

Много се изприказва за побоя, който някакви частни яки момци нанесоха над телевизионен екип на една магистрала. В общи линии историята завърши донякъде добре – полицията хвана биячите, беше им повдигнато обвинение, но дали ще се стигне до съд не се знае...

публикувано на 26.04.17 в 12:40

Задръствания има на АМ "Хемус" заради затварянето на "Витиня"

Задръствания се образуваха по автомагистрала "Хемус", заради затварянето на тунел "Витиня". Пред "Хоризонт" Росен Рапчев от Пътна полиция  обясни кои са алтернативните маршрути: Ние сме направили организация на движението. Пътуващите от Видин,..

публикувано на 26.04.17 в 12:30

Магистратите на остров Хиос наложиха присъди съгласно новоприетия закон за борба с проявите на расизъм

За първи път магистратите на остров Хиос наложиха присъди съгласно новоприетия закон за борба с проявите на расизъм. Двама жители на острова, активисти на крайнодясната „Златна зора“, бяха осъдени на осем месеца затвор и парична глоба за всеки в размер на..

публикувано на 26.04.17 в 12:12
Момент от презентацията на Даниел Липчев в рамките на TOS Sofia в Дома на киното

Пътешествия в шест минути

Ако обичате да пътувате и да споделяте преживяванията си извън личната ви фейсбук група – форматът Тraveler On Stage ви осигурява тази възможност. В неговите рамки доброволци споделят пред публика опита си, своите срещи и емоции, свързани с пътешествията...

публикувано на 26.04.17 в 12:10

Полицията издирва шофьор, блъснал 68-годишна жена и избягал

Тяло на убита 68-годишна жена е открито на Републиканския път 1-5 в района на отбивката за пречиствателната станция край Стара Загора. Жената е жертва на пътнотранспортно произшествие. Полицията издирва шофьора, който е извършил престъплението и е..

публикувано на 26.04.17 в 11:56