Две жени са обвинени за убийството на новороденото в Перник

Прокуратурата повдигна обвинение за убийство на 20-годишната майка от Перник, чието новородено бебе беше открито мъртво между блоковете в квартал "Тева". Задържана и обвинена в убийство е и 45-годишната майка на младата жена, съобщиха от..

обновено на 15.08.17 в 18:37

Бойко Борисов: Правителството ще отпусне половин милион лева за ремонта на още едно крило на Троянския манастир

Хиляди християни се поклониха пред чудотворната икона на Света Богородица Троеручица в Троянския манастир на днешния храмов празник на Светата обител – Успение Богородично. Иконата беше пренесена от манастирския храм до параклиса, издигнат на..

публикувано на 15.08.17 в 18:32

Съд в Иран е замразил местните авоари на над 150 служители на Би Би Си

Би Би Си съобщи днес, че съд в Иран е замразил местните авоари на над 150 служители и сътрудници на редакцията на фарси към британската корпорация, предаде Асошиейтед прес. Засегнатите от решението на съда са както бивши и настоящи служители и..

публикувано на 15.08.17 в 18:16

Във Великобритания започна разследване на пожара в "Гренфел тауър"

Във Великобритания започна разследване на пожара в "Гренфел тауър" в Лондон, което трябва да установи причините и кой трябва да понесе отговорността за трагедията, при която през юни загинаха 80 души, предаде Ройтерс. Британският премиер Тереза Мей..

публикувано на 15.08.17 в 18:05
Еманюел Макрон

Макрон подаде жалба за тормоз срещу фотограф

Френският президент Еманюел Макрон подаде жалба за тормоз и опит за накърняване на неприкосновеността на личния му живот срещу фотограф, който го преследвал по време на ваканцията му. За това съобщи Франс прес, като се позова на съобщение на..

публикувано на 15.08.17 в 18:00

Гърция празнува Успение Богородично

Успение Богородично е един от най-значимите духовни празници не само в България, но и в Южната ни съседка Гърция. И там се изпълняват различни ритуали, а честването е особено тържествено. По начина, по който се молят гърците днес, по начина, по..

публикувано на 15.08.17 в 17:35

Териториалната дирекция на НАП във Варна запечата ресторант на Морската гара

Териториалната дирекция на Националната агенция по приходите във Варна запечата за една седмица въздушния ресторант на Морската гара. Данъчни инспектори са купили са куверти в заведението за по 150 лева и не са получили фискален бон. Санкцията за това е..

публикувано на 15.08.17 в 17:23

Масово кръщение беше извършено в храма в град Дунавци

Масово кръщение беше извършено в храма в град Дунавци, Видинско. За ритуала е избран християнският празник Успение Богородично.  В храма, който е с повече от 200-години история, редовни църковни служби има едва отскоро. За да привлече повече вярващи..

публикувано на 15.08.17 в 17:19

Българските рибари не са желани в Гърция

Защо българите станаха нежелани около язовирите и малките водоеми в Северна Гърция? И кое наложи властите в южната ни съседка да променят правилата за риболов заради нашенци, поставяйки табели на български език още на границата? Освен за лятна..

публикувано на 15.08.17 в 17:10

Полицията в София е задържала двама автокрадци

Полицията в София е задържала снощи двама автокрадци, след като те се опитали да скрият откраднат от тях луксозен джип.  При ареста мъжете са оказали съпротива. В колата са открити уреди за обезвреждане на аларми на коли.  Арестуваните са познати на..

публикувано на 15.08.17 в 17:10

Задържаха шофьора, убил пешеходец на главния път София - Варна, край село Леденик

Задържаха шофьора, който миналата нощ уби пешеходец на главния път София - Варна, в района на разклона за село Леденик.  Заради инцидента, пътят беше затворен за няколко часа вчера сутринта.  По записи на пътни камери великотърновските криминалисти са..

публикувано на 15.08.17 в 16:33

Официална позиция на СДС за запора на марката "СДС": Сумите са изплатени, случаят е приключен

Търговската марка "СДС" е запорирана. Причината - неплатени адвокатски хонорари към адвокат Диньо Бозаджиев от 2013 г.  В официална позиция СДС заявява, че парите са инкасирани служебно от началото на 2017 г. от субсидията на СДС от банката, която..

публикувано на 15.08.17 в 15:50

Людмила Тренкова: Закупеният билет е търговският договор между пътника и авиокомпанията

Това, което всеки пътуващ със самолет трябва да знае, е, че закупеният от него билет е търговският му договор с авиокомпанията, затова пътникът трябва да пази бордните си карти и стикерите за багаж, както това е валидно за касовите бележки при други..

публикувано на 15.08.17 в 15:48

Пловдивската университетска болница "Св. Георги" отпуска стипендии за специалността "Медицинска сестра“

Пловдивската университетска болница "Свети Георги" отпуска стипендии за студенти от специалността "Медицинска сестра“. Сумата е от 150 до 200 лв. месечно, за срок от една или две години, в зависимост от условията, на които отговаря всеки от студентите. След..

публикувано на 15.08.17 в 15:46

Два случая на нападение над медицински персонал в Спешното отделение в сливенската болница

Лекар и медицинска сестра от Спешното отделение на МБАЛ "Д-р Иван Селимински“ Сливен са били удряни и обиждани снощи по време на дежурство. Медицинската сестра е била ударена със шамар от 25-годишна жена.  Това е втори случай на нападение над..

публикувано на 15.08.17 в 15:38

Православните християни празнуват Успение Богородично

Православната църква отбелязва Успение Богородично или Голяма Богородица. Според Светото писание това е денят, в който Божията майка напуска земния живот и отива при сина си. Денят е и храмов празник на Троянския манастир "Успение Богородично", където..

обновено на 15.08.17 в 15:19

МВР раздава листовки на четири езика на влизащите в страната шофьори

МВР започва да раздава листовки на четири езика – български, турски, немски и английски, по граничните пунктове на шофьорите, влизащи в страната. В листовките са описани новите промени в Закона за движение по пътищата, както и глобите за водачите, които..

обновено на 15.08.17 в 14:34

Заниманията с изкуство помагат на всяко дете да изгради своето самочувствие

Според психолозите заниманията с изкуство помагат на всяко дете да изгради своето самочувствие, насърчава себеизразяването, повишава социалните и двигателните умения. Изкуството заема важно място в света на детето, отбелязва детският психолог Младен..

публикувано на 15.08.17 в 14:25

Първото дете на жената, изоставила бебето си в столичния "Западен парк", ще остане при баба си

Първото дете на жената, която изостави бебето си в столичния "Западен парк" в края на миналата седмица, е в достатъчно сигурна среда. Пред "Хоризонт" от Агенцията за социално подпомагане съобщиха, че първото дете е било отглеждано от неговата баба и ще..

публикувано на 15.08.17 в 14:09

Църквата "Успение на Пресвета Богородица" в село Добри дял е пред срутване

Църквата "Успение на Пресвета Богородица“ в село Добри дял, община Лясковец, е пред срутване. 160-годишният храм е в окаяно състояние, а местните хора казват, че отиде ли си църквата им, си заминава и селото. Добридялци започнаха кампания по набиране..

публикувано на 15.08.17 в 14:05