Проверка установи нередности в три автошколи в Пловдив

Нередности в три автошколи в Пловдив установиха при съвместна проверка полицията, "Автомобилна администрация" и данъчните.  По време на инспекцията е установено, че паричните преводи от курсистите към единия учебния център се извършват предимно на ръка,..

публикувано на 17.08.18 в 16:28

Гимнастика за сивите клетчици с „Криминалистите“

Любителите на криминалния жанр и заплетените случаи от всекидневието на следователите могат да си доставят удоволствието да проследят историята във втората книга от поредицата на доц. Людмил Георгиев – опитен криминалист и преподавател. Описаните..

публикувано на 17.08.18 в 15:53
Граждански протест в Бургас срещу лошото качество на въздуха в града - март, 2018

Няма превишение в показателите за замърсяване на въздуха в Бургас

Няма много незаконни сметища в региона на Бургас. Това каза Тонка Атанасова – ръководител на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Бургас в предаването "Хоризонт за вас". Тя допълни, че незаконните сметища са ангажимент на..

публикувано на 17.08.18 в 15:46

Катастрофа затруднява движението по главния път София – Варна в община Стражица

Катастрофа между два леки автомобила затруднява движението по главния път София – Варна в района на селата Кесарево и Кавлак в община Стражица.  Екипи на "Пътна полиция" вече пропускат движението в едната лента. По първоначална информация при..

публикувано на 17.08.18 в 15:42

3589 са бездомните кучета в София

Четири пъти е намаляла популацията на бездомните кучета в София за последните 10 години. Най-малко животни се наблюдават в центъра на града, за разлика от периферията. 3589 са бездомните кучета града, по последно преброяване на общинското предприятие..

публикувано на 17.08.18 в 15:32

Шофьори от столицата и от Перник подготвят протест срещу действията на КФН след фалита на "Олимпик"

Шофьори от столицата и от Перник подготвят протест срещу действията на Комисията по финансов надзор след фалита на застрахователната компания "Олимпик". Намерението им е да паркират своите автомобили пред сградата на Народното събрание. Въпреки че „Олимпик”..

публикувано на 17.08.18 в 15:29

Повече от 45 моста са в лошо състояние в областите Велико Търново, Ловеч, Габрово, Плевен и Русе

В лошо състояние са повече от 45 моста и мостови съоръжения в областите Велико Търново, Ловеч, Габрово, Плевен и Русе. Това показват резултатите от проверките, разпредени от Апелативна прокуратура Велико Търново, които бяха оповестени днес. В..

публикувано на 17.08.18 в 15:23

Полицията и прокуратурата проверяват дали е укривана информация за наличие на уран във водата на Харманли

Полицията и прокуратурата започнаха проверки заради съмнения, че информация за наличие на урана във водата на Харманли е била укривана. КЕВР също обяви, че започва проверка за качеството на водата както в Харманли, така и в Хасково и околните..

публикувано на 17.08.18 в 15:19
Старши комисар Калоян Калоянов

Шефът на ОДМВР - Бургас: Има спад на джебчийските кражби и грабежите

Бургаска област има ясно изразена сезонна престъпност, характерна за летния сезон, който вече е доста разтегнат във времето. Това обясни в предаването "Хоризонт за вас" старши комисар Калоян Калоянов, шеф на Областната дирекция на МВР в Бургас.  До..

публикувано на 17.08.18 в 15:00

Прокуратурата в Петрич повдигна обвинение на 18-годишния шофьор, прегазил трима младежи в центъра на града

Прокуратурата в Петрич е повдигнала обвинение на 18-годишния водач на автомобила, който вчера в полунощ прегази трима младежи на тротоар в центъра на града. Обвинението е за причиняване на средна телесна повреда на 15-годишно,момиче и за тежка телесна..

публикувано на 17.08.18 в 14:30

Над 4,6 милиона отговора получи онлайн анкетата на ЕК за лятното часово време

Повече от 4,6 милиона отговора са получени в онлайн анкетата на Европейската комисия за лятното часово време, съобщиха от пресслужбата на комисията. Допитването започна на 4 юли по искане на Европейския парламент.  Целта е да се проучи дали..

публикувано на 17.08.18 в 13:56

Как оцеляват малките хотели по Черноморието в нелекия туристически сезон

Как оцеляват малките хотели в нелекия за Българското Черноморие туристически сезон, белязан от липсата на кадри за сезонна работа, отлив на чуждестранни туристи и хладно и дъждовно начало на сезона? Някои от хотелиерите се опитват да мотивират..

публикувано на 17.08.18 в 13:53
Румяна Ченалова

Специализираният съд даде ход на делото срещу уволнената съдийка Румяна Ченалова

Специализираният наказателен съд даде ход на делото срещу уволнената съдийка Румяна Ченалова. Това стана от петия път и почти две години след като прокуратурата внесе обвинителен акт, според който – през 2013 година – като действащ магистрат, е..

публикувано на 17.08.18 в 13:41
ПЕТ-скенер

Многопрофилната болница в Добрич остава без скенер

Многопрофилната болница в Добрич остава без скенер. Повредата на скъпата апаратура поставя 2/3 от отделенията пред сериозно изпитание, съобщават от здравното заведение. За проблема са информирани всички ангажирани институции.  Повредата в скенера..

публикувано на 17.08.18 в 13:27

Осъдиха телефонен измамник на 6 години затвор

Телефонен измамник от Павликени беше осъден на 6 години затвор. Той е заблудил възрастна жена да му даде осем хиляди лева по схемата „съдействие на МВР“.  След протест на Районната прокуратура във Велико Търново съдът е увеличил с една година..

публикувано на 17.08.18 в 13:19

Съдебната система, Митьо Очите и шумът в курортите през погледа на жители в Бургаско

"Съдебната система в България не функционира. Тя обслужва интересите на хората с парите - това са хората, които дърпат конците и това го знае всеки." Така говорят по обед в селския парламент в бургаското село Съдиево. "Изпадал съм в ситуации, в..

публикувано на 17.08.18 в 13:12

КЕВР: Започна проверка на водата в Харманли

Комисията за енергийно и водно регулиране започва проверка, за да установи причините за това във водата на Харманли и още три села да има завишени количества уран и повишена алфа-активност, съобщава регулаторът. Оттам са поискали от изпълнителния..

обновено на 17.08.18 в 12:59

Годишнина от атентатите в Барселона и Камбрилс

В Каталуния отбелязват годишнината от атентатите в Барселона и Камбрилс, при които загинаха 16 души и над сто бяха ранени.  Близки на жертвите положиха цветя на булевард "Рамбла" в центъра на Барселона, където микробус прегази минувачи...

публикувано на 17.08.18 в 12:30

Протест за обективно разследване на инцидента в Петрич от миналата нощ

Младежи от Петрич и близките села се събраха на спонтанен протест пред община Петрич. Те настояват за обективно разследване на инцидента от миналата нощ, при който 18-годишен шофьор блъсна на тротоар в центъра на града трима младежи. Младите хора се..

публикувано на 17.08.18 в 12:24

Блокира сайтът на Министерството на правосъдието

Блокира сайтът на Министерството на правосъдието.  От няколко часа на интернет страницата на ведомството се показва съобщение: "Грешка. Заявеният адрес е недостъпен". От пресцентъра на правосъдното министерство лаконично обясниха, че става..

обновено на 17.08.18 в 11:53