Общинският съветник Пейко Янков се предаде, обвиниха го за участие в групата на Очите

Общинският съветник от Несебър Пейко Янков се предаде на разследващите и беше обвинен за участие в престъпната група на Димитър Желязков, по прякор Митьо Очите. Това стана десетина дни след спецакцията по Южното Черноморие, при която бяха задържани 19..

обновено на 13.08.18 в 15:53
В Карлово проведоха протест в защита на АГ отделението в МБАЛ „Д-р Киро Попов“.

Карлово на протест срещу опитите да бъде закрито АГ отделението в общинската болница

Цяло Карлово начело с управата на града излезе на протест срещу опитите да бъде закрито Акушеро-гинекологичното отделение в общинската болница. Секторът не може да работи, тъй като Районната здравна каса в Пловдив не е сключила със здравното..

обновено на 13.08.18 в 15:07

Затвориха дискотеките "Какао бийч" и "Хедон" заради шума

За първи път контролните органи затварят две плажни дискотеки за неспазване на Закона за защита от шума, съобщи в Бургас вицепремиерът Валери Симеонов. Заради многократни нарушения са спрени от експлоатация дискотека "Какао бийч" в Слънчев бряг и нощен..

обновено на 13.08.18 в 14:49

Готови са новите правила за конвоиране на задържани и осъдени

Готови са новите правила за конвоиране на задържани и осъдени. Това съобщиха от Министерството на правосъдието, откъдето уточняват, че след като по тях се произнесат заинтересованите институции, те ще бъдат утвърдени от министър Цецка Цачева...

публикувано на 13.08.18 в 14:26

Очаква се първите линейки по ОП "Региони в растеж" да бъдат доставени до края на годината

Седем фирми кандидатстват в процедурата за доставка на линейки за нуждите на Спешната помощ в страната. Те ще бъдат осигурени по проект за модернизация на Спешната медицинска помощ, финансиран със 163 милиона лева по програмата "Региони в растеж"...

публикувано на 13.08.18 в 13:37
Архив

Пожарът на остров Евбея е частично овладян

Пожарникарите успяха да ограничат достъпа на огнената стихия към населени места, съобщават огнеборците. Извънредно положение е обявено в община Дерфион, област Евбея. Включването на хеликоптери и самолети в акцията по гасенето на пожара промени..

обновено на 13.08.18 в 12:57

Предприети са мерки срещу изтичането на мазут от кораба "Мопанг" край Созопол

Във връзка с информацията за изтичане на мазут от кораба "Мопанг", потънал през 1921 г. край Созопол, институциите са предприели всички необходими мерки, съобщават от Областната администрация на Бургас. В района, където се е появило петното, са..

обновено на 13.08.18 в 12:26
Това са направили децата в православната детската градина

Презвитер Камелия Спасова: Нека говорим повече за любов, не толкова за агресията

Психолози отдавна са на мнение, че детската агресия е резултат от възпитателните (не)умения на възрастните. Първата православна детска градина в България дава алтернатива в стремежа на някои родители да възпитат децата си в християнски ценности. Тя..

публикувано на 13.08.18 в 11:49

Д-р Цветелина Стоянова: Фестивалите сред природата ще станат все по-разширяваща се тенденция

  България отглежда своето различно, събудено поколение. Това каза в интервю за предаването „Преди всички“ социологът д-р Цветелина Стоянова от „Маркетлинкс“. Фестивалите сред природата ще станат все по-разширяваща се тенденция: „Дори и да..

публикувано на 13.08.18 в 11:32
Прайд бели лъвове в Лайънс парк

В „Покана за пътуване”: Камбана с мисъл на Дънов в храма на айкидо в Япония, гепард целува ръка в Южна Африка

В „Покана за пътуване”  днес няма да губим време с излишно разтакаване и тюхкане, ами направо ще ви водя в устата на звяра. Знаете ли какво е гепард да ти целува ръка. Изпитала съм го и ще го споделя! Огромен, но дружелюбен гепард се е изтегнал като султан..

публикувано на 13.08.18 в 10:55
Доц. Донка Стефанова

Старата гостенка

Лекари и учени отдавна смятаха за премахнати болести като холера, тиф, морбили, сифилис и прочие. Списъкът не е кратък, в него включваме и туберкулозата. Заболяванията, които смятахме характерни за един друг свят и друго време, започнаха доста често да ни..

публикувано на 13.08.18 в 10:40

Нови мерки за ограничаване на пластмасовите опаковки във Франция

Франция предприема мерки за ограничаване на пластмасовите опаковки. До 2025 година на пазара трябва да се предлагат само опаковки от пластмаса, които могат да се рециклират, съобщи държавният секретар в Министерството на околната среда Брюн Поарсон в..

публикувано на 13.08.18 в 10:37

ДАЗД започва допитване към децата, мненията ще се използват за новата национална стратегия

Държавна агенция за закрила на детето /ДАЗД/ започва допитване към децата на България. Целта е мнението им да се вземе предвид при разработването на новата Национална стратегия за детето. „Важно е да чуем детското мнение, защото децата..

публикувано на 13.08.18 в 10:27

Продължават ремонтите на булеварди и улици в София

От Столичната община информират, че от днес до 23 август се забранява влизането на пътни превозни средства по източната половина от пътното платно на бул. "Васил Левски" от бул. "Цар Освободител" до паметник "Васил Левски".  Движението ще е..

публикувано на 13.08.18 в 10:22

Българите консумират все повече продукти с палмово масло

Иван Грънчаров от Асоциацията на млекопреработвателите алармира, че в последните няколко години българите все повече консумират продукти с палмово масло. За 2017 г. във вид на сирене са изконсумирани 12 хиляди тона палмова мазнина, коментира той...

публикувано на 13.08.18 в 10:14

Преглед на чуждестранния печат

Продължаващият срив на турската лира, причините и последствията от него са тема за местни и западни издания. Британският "Гардиън" изтъква, че стойността на лирата е спаднала с още 9 процента рано днес, а поради това еврото също е достигнало..

публикувано на 13.08.18 в 10:04
Бенчо Бенчев

Бенчев отложи с ден явяването си пред Окръжната следствена служба

Заместник-председателят на Общинския съвет в Бургас Бенчо Бенчев отложи с един ден явяването си в Окръжната следствена служба поради служебна ангажираност на адвоката му. Днес изтича тридневният срок, в който Бенчев трябва да се яви в окръжното..

обновено на 13.08.18 в 09:57

В Гърция връщат номерата на провинилите се шофьори преди празника Успение Богородично

Преди всеки голям празник в Гърция връщат номерата на колите на провинилите се шофьори. Целта е да се улесни пътуването на гражданите за предстоящия празник Успение Богородично. Този акт не отменя наказанието за извършено пътно нарушение. Връщането..

публикувано на 13.08.18 в 09:56

Българският език става част от програмата "Сертификат за двуезичност" на щата Мериленд

Българският език става част от програмата "Сертификат за двуезичност” на щата Мериленд. Изпитът за придобиването на сертификата му ще следва езиковия тест по Български език на Софийския университет "Свети Климент Охридски”.   Още тази..

публикувано на 13.08.18 в 09:48

Н. Николчева: Административната тежест пречи на учителите да отделят повече време на учениците си

Съюзът на работодателите в системата на народната просвета в България подготвя становище за намаляване на административната тежест в училище. В момента се събират мнения и предложения, които, след обобщаване, ще бъдат представени в Министерството на..

публикувано на 13.08.18 в 09:29