Протест срещу спирането на тока в Бобошево

Протест срещу спирането на тока организираха в Бобошево.  Около 100 служители на общината, водени от кмета Крум Маринов, бизнесмени, както и от местното училище и детската градина, местни жители протестираха тази сутрин за половин час до площада..

публикувано на 23.10.18 в 10:24

Пуснато е парното в почти всички детски заведения и в част от училищата в Перник

Пуснато е парното в почти всички детски заведения и в част от училищата в Перник, съобщи директорът на местната „Топлофикация” Любомир Спасов. Сградите са отоплени след подадени заявления от директорите. Днес и утре се очаква отопление да има и в..

публикувано на 23.10.18 в 10:21

Акценти от чуждестранния печат

Дискусиите около договора за премахване на ядрените оръжия със среден и малък обсег са тема за руските издания. В интервю за "Комерсант" гостуващият в Москва съветник на Тръмп Джон Болтън заявява, че Съединените щати са останали единствената..

публикувано на 23.10.18 в 10:10
Джордж Сорос

Намерено е взривно устройство до дома на Джордж Сорос в Ню Йорк

В понеделник късно вечерта в района на Уестчестър, Ню Йорк, където се намира домът на милиардера Джордж Сорос, е било открито взривно устройство, съобщава Ню Йорк Таймс. Вестникът цитира полицейски служители, според които устройството..

публикувано на 23.10.18 в 09:46
Шри Ланка

Шри Ланка начело на класацията за най-добри дестинации за пътуване през следващата година

Шри Ланка е начело на класацията за най-добри дестинации за пътуване през следващата година на специализирания сайт "Лоунли планет", предаде ДПА. В челната тройка на страните попадат Германия и Зимбабве, а в челната десетка попадат бившите съветски..

публикувано на 23.10.18 в 09:40

В Сливен ще бъдат отбелязани 140 години от създаването на БЧК

В Сливен ще бъдат отбелязани 140 години от създаването на първата в страната червенокръстка организация. Това е най-старата обществена организация в страната и е създадена непосредствено след Освобождението. Първият председател е митрополит..

публикувано на 23.10.18 в 09:36
Десислава Димитрова (вляво), Калина Колева и Борислав Борисов

Неделни илюзии, фокуси и магии

В рубриката „Радиоавтограф“ ни гостуват Борислав Борисов, по-известен в артистичните среди като Боби Шоу и неговата дъщеря Десислава Димитрова – Шехерезада. И двамата са илюзионисти, майстори на магиите. Само с поглед могат да накарат масата да полети във..

публикувано на 23.10.18 в 09:30
Джакпотът в лотарията „Мега милиони“  достигна $1,6 млрд., а за „Пауърбол“ - $620 млн.

Опашки в САЩ заради рекорден джакпот в две лотарии

Треската за джакпот в САЩ се удвои заради двете най-популярни лотарии там, предлагащи колосален джакпот, предаде БТА. В лотарията „Мега милиони“ джакпотът за тиража днес възлиза на $1,6 млрд. Това е най-големият лотариен джакпот в света за..

публикувано на 23.10.18 в 09:03

ТИР се обърна на АМ "Тракия", движението временно е ограничено

Временно е ограничено движението по автомагистрала "Тракия" при 108-и километър в посока София. Причината е обърнал се ТИР. Обходният маршрут е от пътен възел "Цалапица", по пътя за Пазарджик, до пътен възел "Гелеменово". Инцидентът е станал..

публикувано на 23.10.18 в 08:46

МВР издирва човека, стрелял по офиси в столичния квартал "Яворов"

Полицията в София издирва човека, стрелял по офиси в сграда в столичния квартал "Яворов". Стреляно е осем пъти, най-вероятно с пистолет. Офисите в сградата са собственост на строителна фирма и на мъж - собственик на обменни бюра. Няма..

публикувано на 23.10.18 в 08:42
Китайският президент Си Цзипин говори на фона на голям екран, показващ заря и 55-километровия мост Хонконг-Чжухай-Макао, на церемонията по откриване на съоръжението в град Чжухай.

Най-дългият морски мост в света бе открит в Китай

Китайският президент Си Цзинпин откри днес най-дългия морски мост в света. 55-километровото съоръжение свързва  Хонконг, Макао и южния китайски град Чжухай.  „Официално обявявам мостът Хонконг-Чжухай-Макао за открит“, каза кратко Си на..

публикувано на 23.10.18 в 08:16

Над 4 милиона документа показва Комисията по досиетата в деня на отворените врати

„Това е безпрецедентно отваряне на този архив - централизирания в Банкя, в който има над 4 милиона документа на различни носители – хартиен, филмови документи, 402 видеокасети", това каза в предаването „Преди всички“ по „Хоризонт“ Екатерина Бончева по..

публикувано на 23.10.18 в 08:09

Преглед на печата

"24 часа" предлага подробности за това какво е заложено в бюджета за 2019 година. Доходите нарастват тройно спрямо инфлацията, пише вестникът. Разчетите на финансовия министър Владислав Горанов предвиждат рекордно ниска безработица. "С бюджета за..

публикувано на 23.10.18 в 06:45

От днес започва ремонт на пътя София - Перник през Владая

От днес започва ремонт на пътя София - Перник през Владая, съобщиха от пътната агенция. Целта е до началото на ноември да се обнови участък от километър и половина. Властите обявиха, че движението в отсечката ще се осъществява без ограничение, за..

публикувано на 23.10.18 в 04:25

Днес ще бъде подписан договорът за модернизация на спешната медицинска помощ

Днес ще бъде подписан договорът по проекта за модернизация на спешната медицинска помощ. С изпълнението му се очаква цялостно реформиране на спешната медицинска помощ и по-добро качество на услугата. Стойността на проекта е над 163 милиона лева...

публикувано на 23.10.18 в 04:24

Тържествено ще бъде отбелязана 25-годишнината от създаването на SOS детско селище Трявна

Тържествено ще бъде отбелязана 25-годишнината от създаването на SOS детско селище Трявна. Празникът ще започне с представяне на документалния филм "Първото семейство". Той разказва за шестте деца и тяхната SOS майка, събрани преди 25 години в къща №1 от..

публикувано на 23.10.18 в 03:53

Техническият университет в София е домакин на форума "Дни на кариерата"

Техническият университет в София е домакин на форума "Дни на кариерата". Форумът ще срещне представители на повече от 120 компании и организации на професионалните направления, по които се обучават студентите в Техническия университет. Много от тях са..

публикувано на 23.10.18 в 03:47

Нови 22 камери за видеонаблюдение ще бъдат монтирани в Ловеч и няколко села от общината

Нови 22 камери за видеонаблюдение ще бъдат монтирани в Ловеч и няколко села от общината. Изградената система за видеонаблюдение в района досега включваше 56 камери. Кметът Корнелия Маринова поясни, че новите ще бъдат монтирани на възлови места: „Ще..

публикувано на 23.10.18 в 01:27

Стартира проектът за интегриран градски транспорт на Дупница

Стартът на проекта за интегриран градски транспорт на Дупница бе даден, като стойността на проекта е за над 7 млн. лeва, от които над 6 млн. лева по Оперативна програма „Региони в растеж“. Проектът включва ремонт на съществуваща и изграждане на нова..

публикувано на 23.10.18 в 01:22

500 тона незаконни фармацевтични продукти конфискуваха при операции на Интерпол

Координирани полицейски операции на Интерпол в 116 държави доведоха до конфискуването на 500 тона незаконни фармацевтични продукти, достъпни по интернет. Сред тях има фалшиви лекарства срещу рак и болкоуспокояващи таблетки, както и незаконни спринцовки...

публикувано на 22.10.18 в 22:50