Национален протест на пчеларите

Пчеларите се събират днес за национален протест пред Министерството на земеделието. Производителите на мед настояват за адекватна подкрепа. Според тях решението на държавата да ги подпомогне с 3.5 милиона лева по схемата "Де минимис" е крайно..

публикувано на 10.12.18 в 08:02
Печат,вестници

Преглед на българския печат

"Започва ново източване на КТБ чрез делата срещу цесиите", пише в заглавие на първата си страница вестник " Сега" .  Пред изданието търговски съдии са заявили, че фалиралата КТБ може да бъде допълнително източена с делата срещу цесиите между вложители,..

публикувано на 10.12.18 в 07:36
Канализационната мрежа в Яхиново е от 50-60 години.

Подменят ВиК мрежата на най-големите села в Дупнишко

ВиК мрежата в трите най-големи села в Дупнишко - Яхиново, което е с най-многобройно население в Кюстендилска област, Самораново и Бистрица, ще бъде подменена, обявиха от Общината. До края на този месец ще бъдат обявени процедурите по избор на..

публикувано на 09.12.18 в 20:30
Тригодишната биологична рекултивация на сметището в местността Ненова шатра ще бъде платена от общинския бюджет.

Община Свищов получи одобрение на проекта за рекултивация на старото сметище

Община Свищов получи одобрение на проекта си за 4 милиона лева за рекултивация на старото общинско сметище. Негодните пестициди, които с години се съхраняваха в село Вардим, ще бъдат унищожени в Швейцария, съобщиха от крайдунавската община...

публикувано на 09.12.18 в 20:03
Президентът Радев запалва основната свещ на еврейския Празник на светлината - Ханука.

Румен Радев запали основната свещ на Ханука

Президентът Румен Радев участва в еврейския Празник на светлината - Ханука в Централната софийска синагога. Запалвайки основната свещ на празника той призова да се отстояват принципите на справедливост, за да се завещае един по-добър свят за..

обновено на 09.12.18 в 19:44
Протестиращи от Сливен и Ямбол от протеста на 25 ноември 2018.

Протест срещу системата "бонус-малус“ в Ямбол

В Ямбол днес отново имаше протест срещу управлението. Демонстрантите се обявиха и срещу предлаганата система " при застраховките "Гражданска отговорност".  По централните ямболски улици премина автошествие, в което се включиха най- вече..

обновено на 09.12.18 в 18:40

Магдалена Милтенова: Автобусният билет поскъпва след въвеждане на системата "бонус-малус"

Цената на автобусните билети ще поскъпне след въвеждането на системата "бонус-малус" за застраховката "Гражданска отговорност", съобщи в предаването "Хора, пътища, автомобили" по "Хоризонт" Магдалена Милтенова от Конфедерацията на автобусните..

публикувано на 09.12.18 в 18:31
От камарата смятат, че увеличението на минималната работна заплата се отразява негативно на пазара на труда.

БСК не подкрепя увеличаването на минималната работна заплата

Българската стопанска камара (БСК) не подкрепя предложението за увеличаване размера на минималната работна заплата от 510 на 560 лева от началото на 2019 година. В писмо до вицепремиера по икономическата и демографската политика, финансовия и..

публикувано на 09.12.18 в 18:21

Един загинал и 7 ранени при тежка катастрофа на Подбалканския път

Неправилно изпреварване е причината за тежката катастрофа, при която загина жена на 65 години, а седмина бяха ранени. По първоначална информация при сблъсъка на две коли на разклона за с. Саранци, на 5 км от София...

обновено на 09.12.18 в 17:55
Новите книги и други носители на информация по рафтовете в библиотеката

Нови 450 тома получи библиотеката в Габрово

Нови 450 тома литература са на разположение на читателите на библиотеката в Габрово. Изданията са осигурени чрез програмата „Българските библиотеки - съвременни центрове за четене и информираност”. Повече от 380 заглавия от различни области..

публикувано на 09.12.18 в 17:49

Бягане с благотворителна цел организираха в София най-добрите ни планински и ултрабегачи

Най-добрите ни планински и ултрабегачи се събраха днес в Южния парк в София, за да бягат с благотворителна цел - да съберат пари за лечението на 2-годишната Нарин от Русе, която е с детска церебрална парализа и епилепсия. Момиченцето..

публикувано на 09.12.18 в 17:35

Лекарите от “Пирогов“ прегледаха 300 деца в Разград

Специалистите от Национална Програма "Детско здраве-Пирогов" прегледаха близо 300 деца от гр. Разград. Тази седмица лекарите от специалностите УНГ, ортопедия, урология, хирургия, образна диагностика, кардиология и очни болести посетиха гр...

публикувано на 09.12.18 в 17:05
Досега родилното отделение нямаше апаратура за автономно превозване на недоносените бебета.

Болницата в Горна Оряховица получи нов кувьоз от кампания на млада майка

Общинската болница „Св. Иван Рилски“ в Горна Оряховица днес получи от частно дарение транспортен кувьоз. Досега родилното отделение, което е едно от двете във Великотърновска област, нямаше такава апаратура за автономно превозване на..

публикувано на 09.12.18 в 16:45
За нито едно от лекарствата не е договорена отстъпка с производителите.

НЗОК може да не плаща за 14 нови медикаменти

14 от новите медикаменти, предимно в онкологията, които Здравната каса трябва да плаща през новата година, може да не получат одобрение. За нито едно от лекарствата не е договорена отстъпка с производителите, обяви Деян Денев, който е изпълнителен..

публикувано на 09.12.18 в 16:36

Мечка и мече заснети в природен парк „Витоша"

Мечка и малко мече са заснети в района на държавно ловно стопанство „Витошко-Студена“, съобщиха от РИОСВ-Перник. Експерти от „Биоразнообразие, защитени територии и зони“ в екоинспекцията са извършили проверка по сигнал за нападение от кафява мечка..

публикувано на 09.12.18 в 14:40
Чарли Роули (вдясно), който бе поразен от отровното вещество и Доун Стърджис, който почина през юли.

Отровен с „Новичок“ се страхува за живота си

Отровеният с „Новичок“ във Великобритания Чарли Роули, който има проблеми със зрението и трудно се движи, заяви в интервю за вестник „Сънди мирър“, че едва ли ще бъде жив след десет години. 45-годишният Чарли Роули и партньорката му Доун..

публикувано на 09.12.18 в 14:03
Жоао Тейшейра де Фария, известен още като Жоао де Деус, е на 76 години.

Прочут бразилски алтернативен лечител обвинен в секс посегателства

Десетина жени обвиниха прочут бразилски алтернативен лечител в сексуални посегателства в неговата клиника, предаде Би Би Си. Жоао Тейшейра де Фария, известен като Жоао де Деус (Божия Жоао), е базиран в град Абадиания, но има последователи в цял..

публикувано на 09.12.18 в 13:34

Надежди в Сапарева баня и Рила за по-добър интернет с ваучерите от ЕК

Общините Сапарева баня и Рила са сред 113-те български общини, които ще получат ваучери по 15 хил евро от Европейската комисия за безплатен интернет на обществени места по инициативата Wi Fi 4EU. Класираните победители от България са успели да..

публикувано на 09.12.18 в 13:28
Иззети веществени доказателства при претърсването на частен имот в Костенец.

Разкриха незаконна печатница за документи в Костенец

МВР съобщи днес за разкрита незаконна печатница за документи в Костенец. Задържан е криминално проявен и осъждан мъж, иззети са множество дипломи, удостоверения и свидетелства за завършено основно, средно, висше образование и за професионална..

публикувано на 09.12.18 в 13:19
Останалите без подслон в най-студените дни нощуват на жп гарата в Ямбол (на снимката) или в изоставени и полуразрушени сгради.

Без център за бездомници и тази зима в Ямбол

И тази зима в Ямбол няма да бъде разкрит кризисен център за бездомници. От общината призоваха държавните институции да поемат грижите за хората без подслон. Повече от десет години в Ямбол няма място за настаняване на бездомници въпреки..

публикувано на 09.12.18 в 13:06