Доклад по искането България да приеме затворник от "Гуантанамо" ще представи Цв. Цветанов

Очаква се министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов да представи пред депутатите доклад на междуведомствена работна група по искането на САЩ, България да приеме затворник от базата „Гуантанамо”. В края на миналата година специалният пратеник по..

публикувано на 28.01.10 в 06:00

НС ще обсъжда Закона за радиото и телевизията

Народното събрание ще обсъди на второ четене промените в Закона за радиото и телевизията. Същността е най-малко 50 на сто от общото годишно програмно време на националните телевизии, без новините, спортните предавания, телевизионните игри и реклами да е..

публикувано на 28.01.10 в 05:44

Отложиха протестите на тютюнопроизводителите след постигане на споразумение

Премиерът Бойко Борисов потвърди, че до няколко седмици предстои смяна на ръководството на фонд "Тютюн", изчаква се докладът от проверката. Борисов съобщи, че е договорил с тютюнопроизводителите да излъчат трима свои представители, които да..

публикувано на 28.01.10 в 05:38

Ново заседание по делото за пожара във влака София-Кардам

В Окръжния съд в Плевен е насрочено ново заседание по делото за пожара във влака София-Кардам, при който, през февруари 2008 година, загинаха девет пътници. Ще продължи и днес разпита на свидетелите. От 15 свидетели редовно са призовани 7. За останалите,..

публикувано на 28.01.10 в 05:20

Прогноза за времето

През нощта времето над страната ще се задържа, тук-там със съвсем слаб снеговалеж. Минималните температури сутринта ще са между -8° и -3°, по Черноморието от -2° до 0°, в София около -6°. След временно разкъсване на облачността в предобедните часове,..

публикувано на 27.01.10 в 18:23

Парламентарната комисия по култура ще пита СЕМ и КРС за радио К2

Парламентарната Комисия по култура, гражданско общество и медии ще отправи запитване до регулаторните органи – Комисия за регулиране на съобщенията и СЕМ, на какви основания са взети решения за прехвърлянето на лицензиите на радио К2 с отменени от Върховния..

публикувано на 27.01.10 в 18:16

55 задържани при операция срещу уличните грабежи в София

55 души бяха арестувани в София  при поредната специализирана  операция за противодействие на уличните грабежи и  проверка на хора от криминалния контингент.  Седем от задържаните са обявени за общодържавно издирване.  Полицията е проверила и степента на..

публикувано на 27.01.10 в 17:58

Авария в ТЕЦ "Република" остави Перник без парно

Перник остава без парно заради авария на единствената мощност в ТЕЦ „Република”, съобщи областният управител Иво Петров . Аварията е довела до спирането на пети парогенератор, който захранва с около 20 000 домакинства в града. Така без топло ще бъдат..

публикувано на 27.01.10 в 17:40

Великотърновският университет обжалва решние на Комисията по дискриминация

Великотърновският университет "Свети Кирил и Методий" обжалва пред Върховния административен съд решение на Комисията по дискриминация. Комисията е оценила като дискриминация закриването на специалността "Начална училищна педагогика с ромски..

публикувано на 27.01.10 в 16:31

Промените в НПК-за и против

ftp://files.bnr.bg/Horizont/AktualniPredavania/27.01 LIUBEN KORNEZOV.mp3 ftp://files.bnr.bg/Horizont/AktualniPredavania/27.01 PAVEL DIMITROV.mp3 "Не случайно англичаните казват - по добре да оправдаеш девет виновни, отколкото да осъдиш един..

публикувано на 27.01.10 в 16:28

Комисията за защита на личните данни отчете дейността си през 2009 г.

Най-много сигнали за нарушения на Закона за защита на личните данни има в сферата на финансовите, кредитните и осигурителните услуги, показва доклад на едноименната комисия за изминалата 2009 година. 150 са подадените информации от физически лица  с..

публикувано на 27.01.10 в 15:52

Жителите на Ардино спряха протестите в защита на болницата си

Жителите на Ардино спряха протестите след новината, че общинската болница няма да бъде закрита. Тя ще се преструктурира с разкриване на спешна и извънболнична помощ. Това предстои в още около 400 здравни заведения в страната, каза министър Божидар Нанев,..

публикувано на 27.01.10 в 15:41

Аню Ангелов обеща да следва политиката на предшественика си

Новият министър на отбраната Аню Ангелов увери, че ще следва политиката на своя предшественик.  Според него във военното министерство е създаден добър стил на работа, който трябва да се укрепва и усъвършенства. Ангелов обаче отбеляза, че предстоят страшно..

публикувано на 27.01.10 в 15:34

Диалогичност в работата си обеща новият външен министър Николай Младенов

След тържествената клетва в парламента Николай Младенов посети Министерството на външните работи, където се срещна с част от екипа на подалата оставка Румяна Желева . Пред журналистите Младенов обеща диалогичност в работата си.  Очаквайте оттук нататък..

публикувано на 27.01.10 в 15:28

Стоян Тонев: На България й трябват не повече от 120 болници

Не повече от 120 болници са необходими на България, смята началникът на ВМА ген. Стоян Тонев . Според него, в страната за няколко години трябва да се изградят най-малко 28 модерни центъра за спешна помощ, всеки от които ще струва около 25 млн. лв...

публикувано на 27.01.10 в 15:20

Издадена е европейска заповед за арест на Малкия Маргин

Вече има издадена европейска заповед за ареста на Николай Маринов-Малкия Маргин ,съобщи вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов . МВР продължава започналата вътрешна проверка и работи за установяване съпричастността на полицейски..

публикувано на 27.01.10 в 15:11

Мирослав Найденов: Тютюнопроизводителите няма да получат пари веднага

Тютюнопроизводителите няма да получат пари преди проверките на произведените през 2009 година количества, заяви министърът на земеделието Мирослав Найденов . Уточнението е заради обявените за утре протести на производители, които настояват премиите да..

публикувано на 27.01.10 в 14:59

Хванаха хора на Митьо Очите

Бургаската полиция задържа организирана престъпна група, част от организацията на Димитър Желязков -  Митьо Очите . Срещу ръководителя на групата - Христо Иванов , и още четирима души са повдигнати обвинения за участие в престъпна организация, занимаваща..

публикувано на 27.01.10 в 14:38

Няма промяна в състоянието на ранените в Кандахар български военни

Няма промяна в състоянието на тримата военнослужещи от българския контингент в Афганистан, които бяха ранени при ракетната атака на летище Кандахар на 24 януари. Тримата са във военнополевата болница в Баграм, съобщиха от Министерството на отбраната. Младши..

публикувано на 27.01.10 в 14:27

Приеха промените в кабинета

С 127  гласа „за” и 69 „против” парламентът прие промените в кабинета. Николай Младенов е новият министър на външните работи а Аню Ангелов  отговаря за отбраната. БСП и ДПС обаче не дадоха своята подкрепа за смените. По време на дебатите лидерът на БСП..

публикувано на 27.01.10 в 14:04