Установена е корупционна схема, свързана с АЕЦ "Белене"

Установена е корупционна схема при изкупуването на материали при демонтажните дейности на АЕЦ "Белене", съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов . Той уточни, че проверката е била направена съвместно с Министерството на икономиката,..

публикувано на 16.10.09 в 12:52

Срокът за определяне на осигурителните прагове се удължава до края на месеца

Срокът за определяне на минималните осигурителни прагове за 2010 г. се удължава до края на месеца, съобщиха от социалното министерство. В 32 сфери на икономиката все още няма споразумения между работодатели и синдикатите за това. Праговете до този момент са..

публикувано на 16.10.09 в 12:52

Специализирана полицейска операция тече в столичния квартал "Гоце Делчев"

Специализирана полицейска операция тече в столичния квартал "Гоце Делчев" от ранните утринни часове. Това потвърдиха за БНР от пресцентъра на МВР. Освен засиленото полицейско присъствие, е бил забелязан и автомобил "Ауди" с потрошено..

публикувано на 16.10.09 в 12:52

Делото срещу австралиеца Полфрийман продължава в края на октомври

\n Заради неявяването на вещо лице делото срещу австралиеца Джок Полфрийман ще продължи в края на октомври. Нередовно призованият експерт е на мисия в Косово и ще се наложи специално да бъде командирован, за да се яви пред българския съд и да защити..

публикувано на 16.10.09 в 12:52

Мартин Димитров: Пикът на кризата се очертава да бъде тази зима

Посоката е правилна. Това, което се случи като намаляване на бюджетните разходи, беше задължително. Но по отношение на мерките, които да помогнат фирмите да не фалират и да запазят работните места, смятам, че правителството много закъсня в конкретиката ...

публикувано на 16.10.09 в 12:52

Близо 550 митнически служители ще бъдат съкратени

553-ма митнически служители ще бъдат съкратени след реформирането на системата, като почти една четвърт от тези, които ще бъдат освободени от работа, са били ръководители и началници на митници до момента. Преобразуват се митническите учреждения като..

публикувано на 16.10.09 в 12:52

Министър Фандъкова се включи в акция за безопасност по пътя

Министърът на образованието, младежта и науката Йорданка Фандъкова и ученици от училището "Пенчо Славейков" в столицата извървяха разстоянието от училището до образователното министерство като част от акцията за безопасност по пътя...

публикувано на 16.10.09 в 12:52

Оптимистична прогноза за цените на парното през следващия отоплителен сезон

Цените на парното и на топлата вода най-вероятно няма да се увеличават през целия следващ отоплителен сезон. Това прогнозира новият председател на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Ангел Семерджиев. Председателят на комисията Ангел..

публикувано на 16.10.09 в 12:52

Правителството обсъжда Антикризисна програма

На днешното си заседание правителството ще обсъди Антикризисна програма, включваща ускорено възстановяване на ДДС, намаляване на междуфирмената задлъжнялост и стъпки за ускореното приемане на страната ни в Еврозоната. Вчера Националният съвет за..

публикувано на 16.10.09 в 12:52

М. Димитров: Предложенията в доклада за президента са популистки

© 'Снимка:   www.medicalbg.com' \n Мартин Димитров Според Мартин Димитров от СДС предложенията в изготвения за президента доклад са популистки, грешни и наивни. Що се отнася до срещата при президента, Мартин Димитров също каза, че тя е твърде..

публикувано на 16.10.09 в 12:52

12 октомври е празник на българската община

\n От седем години 12 октомври е празник на българската община. 12 октомври е избран, защото на тази дата през 1882 г. в брой 117 на Държавен вестник е публикуван първият Закон за общините и градското управление. \n Годишната среща на местните власти ще..

публикувано на 16.10.09 в 12:52

В МРРБ ще бъде отчетена работата по 41 проекта по ОП "Регионално развитие"

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев и заместникът му Георги Прегьов ще отчетат резултатите от работата по 41 проекта, които временно бяха преустановени. Министър Плевнелиев ще представи и резултатите от работното си..

публикувано на 16.10.09 в 12:52

България ще настоява за прозрачен процес за попечителството над детето на Спаска Митрова

България ще настоява за прозрачен съдебен процес в Македония за родителските права на детето на Спаска Митрова. Това стана ясно след среща на външния министър Румяна Желева с излязлата от затвора българска гражданка. На делото, насрочено на 30 ноември,..

публикувано на 16.10.09 в 12:52

Автобус е блъснал жена на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" в София

Автобус по линия 604 е блъснал възрастна жена на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", съобщиха от центъра за градска мобилност. Автобусът е спрян от движение. По първоначална информация на полицията жената няма сериозни наранявания. Движението в..

публикувано на 16.10.09 в 12:52

Днес е световният Ден на донорството

За поредна година у нас на 4 октомври се отбелязва донорството. Началото на инициативата е поставена от комисията, която се занимава с проблемите на донорството и трансплантацията към Съвета на Европа, припомня координаторът по донорство доктор Янко Начков...

публикувано на 16.10.09 в 12:52

България трябва да попълни задължителните запаси от горива

България рискува сериозни санкции от ЕС ако не попълни до края на годината задължителните запаси от горива. Това съобщи председателят на Държавната агенция „Държавен резерв и военновременни запаси” Станимир Пеев след заседание на Правителствения съвет по..

публикувано на 16.10.09 в 12:52

Делото срещу Пламен Галев и Ангел Христов започва в сряда

В сряда започва делото срещу Пламен Галев и Ангел Христов. Това съобщиха от съда. На 10 юни Софийската градска прокуратура внесе обвинителен акт срещу Пламен Галев за това, че е образувал и ръководил въоръжена престъпна група. Галев е обвинен още за..

публикувано на 16.10.09 в 12:52

Правителството предвижда 15% съкращение в държавната администрация

Правителството предвижда 15% съкращение в държавната администрация. Това е част от пакета антикризисни мерки, одобрени от кабинета, съобщи заместник-министърът на финансите Ана Михайлова. Сред мерките са създаване на нови работни места, подобряване на..

публикувано на 16.10.09 в 12:52

Д. Танева: Нужен е нов закон за собствеността и ползването на земеделски земи

Председателят на парламентарната земеделска комисия Десислава Танева подчерта в интервю за "Хоризонт", че основните промени в законопроекта за собствеността и ползването на земеделските земи, който ще се обсъжда в пленарната зала другата..

публикувано на 16.10.09 в 12:52

Др. Горанов: Нямаме потвърждение дали сред загиналите в Прага има българи

Министерството на външните работи няма потвърждение сред загиналите при срутването на сградата Прага да има българи. Това каза за "Хоризонт" говорителят на външното ни министерство Драговест Горанов. Драговест Горанов: Нямаме потвърждение..

публикувано на 16.10.09 в 12:52