Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Часът на майстора

Снимка


Един час за ремонти.
Един час за съвети, с които можем да подобрим средата и да улесним живота си.

Всеки петък от 14 до 15 часа
с Божидар Янев

Дани Огнянов - да съчетаеш музиката и дървото

В "Часът на майстора" ви разказахме за една вековна професия. От нашия гост Дани Огнянов се опитахме да разберем какво е нужно, за да бъдеш майстор дърводелец. Интересното в случая е, че героят на нашия разказ е музикант, но вече близо 5 години споделя..

публикувано на 31.08.18 в 18:02

Павлина и Мила: С новия живот на креслата възраждаме и семейни истории

Павлина Дешева и Мила Григорова споделят обща страст към фините неща и нещата, които имат история. Те вярват, че поставени в интериора на модерния човек, тези вещи могат да имат едно много по-стилно и по-стойностно излъчване от модерните мебели...

публикувано на 24.07.18 в 16:49

Безупречната чистота - важен фактор в работната среда

Всеки от нас, който работи някъде, прекарва много време на работното си място. Дори работата ни да не е обвързана със седене на едно място, все пак организираме срещи и за кратко се задържаме пред компютър в дадено помещение. За немалко хора пък..

публикувано на 09.07.18 в 17:54

Огледала, светли цветове и подходящи мебели правят чудеса в тесните стаи

Вашият дом е повече от няколко прозореца, невзрачни стени и кафява врата. Ако се запознаем с няколко малки тайни за това как можем да направим малката къщурка просторен замък и кои цветове са успокояващи и модерни за сезона, ще направим своя дом уютен и..

публикувано на 22.06.18 в 18:49

Как да изберем телевизор или аудиосистема

В рубриката "Часът на майстора" по Радио София се опитахме да ви бъдем полезни със съвети за това как да подбирате правилно телевизор или озвучителна система за вашия дом и за какво да внимавате, когато ги инсталирате. Обърнахме внимание на това как..

публикувано на 15.06.18 в 18:15

От стъклото на прозорците до стъклената фасада на новото летище в Истанбул

Лятото чука на вратата и знаем, че ремонтите и особено подмяната на дограмата са на дневен ред. Важно е обаче да знаем какви качества да търсим в една дограма. В Европейския съюз има доста регулации. Когато правим избор, не е нужно да е най-скъпата,..

публикувано на 08.06.18 в 15:29

Покривът трябва да се поддържа и ремонтира качествено, за да не съсипе сградата под него

В това издание на "Часът на майстора" ще ви дадем съвети за правилното ремонтиране или цялостно изграждане на покривни системи. Разделяме покривите на скатови , срещани при еднофамилните тухлени къщи, и плоски , който са най-често изграждани в..

обновено на 08.05.18 в 15:53

Как да превърнем двора си в градински рай

В рубриката "Часът на майстора" ви разказваме за това как можете да създадете своя рай - тук на земята, като оформите една прекрасна градина. Разбира се ще ви дадем и съвети за успешно озеленяване в градска среда. За всичко това говорим с д-р Красимир..

публикувано на 20.04.18 в 16:39

Дайте нов живот на старите автомобилни гуми

С началото на пролетта започва и пролетното почистване. Много хора насочват усилията си в това да разчистят своите мазета, където от време на време биват изхвърлени стари автомобилни гуми. За да не стигне жизненият цикъл на тези гуми в печката на някого..

публикувано на 13.04.18 в 15:10
Реставрация може да се изучава единствено в Художествената академия

Иван Ванев: Реставрацията не трябва да пресъздава, а да запазва оригинала

Какво е нужно за да бъдеш реставратор? Какви са техниките, които се използват при реставрация на мозайки и стенописи? Оказват ли влияние различните атмосферни промени на реставрираните обекти? На всички тези въпроси ви отговаряме в рубриката..

публикувано на 30.03.18 в 18:29