Пунктовете за антигенни и PCR тестове пред входа на „Пирогов“, ще работят всеки ден от 8:00 до 19:00 часа, съобщиха от лечебното заведение. Имунизационният център в медицинския център на болницата ще работи в понеделник от 08:30 до 18:30 часа...
Гъбите осигуряват на организма хранителни вещества като витамин D и микроелементи, без да добавят калории, мазнини или сол , пише „Eat This, Not That“. Според д-р Лаура Бурак, автор на книгата "Отслабване със смутита", един от основните..
Пиенето на топла вода на гладно сутрин и последващото задоволяване на нуждата на организма от вода в достатъчно количество осигурява по-здравословно функциониране на вътрешните органи. Кръвта и костите, които изграждат структурата на тялото и..
"Ананасът е отличен нискокалоричен източник на витамин С", казва диетологът Джонатан Валдес, собственик на Genki Nutrition и говорител на Академията по хранене и диететика на щата Ню Йорк. Плодът е и отличен източник на фибри, на витамини и..
Учени от различни страни са установили, че работата повече от 8 часа на ден (40 часа седмично) е нездравословна. Обобщение на резултатите от различни проучвания е направило изданието The List. Изследване на Станфордския университет в САЩ,..
На закуска трябва редовно да включвате пет храни, намаляващи риска от сърдечносъдови заболявания, препоръчва „Al Jazeera“, позовавайки се на експерти. Овесените ядки са сред най-здравословните храни за закуска. Те са богати на фибри и..
Алергичните заболявания засягат около 30-35% от световното население, т.е. около 2 милиарда души. Това заяви Наталия Илийна, заместник-директор по клиничната дейност и главен лекар Института по имунология към Федералната медико-биологична..
Ново американско проучване сочи, че хората, които консумират едно авокадо седмично са с по-нисък риск от сърдечно-съдови заболявания от тези, които рядко консумират този плод. Замяната на животински продукти, като масло, сирене или бекон, с авокадо,..
Времето и количеството на киселите млечни продукти, които могат да бъдат полезни за организма, се определя и от това - кога ги консумираме, обяснява проф. Андрей Бобровски от Медицинския факултет на Санктпетербургския държавен университет...
До пет-шест кокоши яйца седмично носят максимум полза на тялото ни, според руският диетолог Александра Разаренова. Тя добавя, че те са богати на протеини, както и на калций, фосфор, лецитин и калциферол. По думите й, не бива да ядем по повече от две яйца..