Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Моята история за доброто

Снимка
Снимка: pixabay

Случаите, в които малкото означава наистина много.
Истории, които доказват, че доброто е навсякъде.
Защото вярваме, че добрите дела не винаги изискват големи усилия и саможертви. Често, за да направим нещо хубаво, е нужно само желание и човечност. Това са истории за хората, които правят света едно по-добро място.

Всеки ден по цял свят множество организации работят усилено в полза на обществото. Оказва се обаче, че в същото време за всички онези, които са в нужда се грижат съвсем обикновени хора. Идеята ни е да разказваме истории за помощта, която идва от неподправената и чиста човешка любов и доброта. Търсим и представяме хора с щедър дух и големи сърца.
Вие, уважаеми слушатели, споделяйте с нас своите истински истории, а ние от своя страна ще ги направим достояние на аудиторията.
Сигурни сме, че на много хора разказаните истории ще върнат вярата в хората и се надяваме, че все някой ще последва примера на гepоите ни.

Слушайте в събота от 11 часа.

Предложения и ваши истории за доброто очакваме на sofia@bnr.bg

Публикации

Млади и стари мечтаят заедно и стоплят душите

Животът е като кълбо прежда - намотаваме спомени, сплитаме мигове, но най-важно е да ни е топло на душата. Воден от тази мисъл героят ни днес започва своята дейност да ангажират възрастни жени да плетат. Плетат шалове - цветни, едноцветни - за всеки, който..

публикувано на 18.02.19 в 09:51
Панчо Карамански

Панчо Карамански помага на себе си и на други незрящи с... музика

С едно момче, което не познава страха, отказа и мъката, ви срещнахме в "Моята история за доброто". Той е борбен, упорит и целенасочен. Панчо Карамански след инцидент губи зрението си, когато е на 10 години. Тогава като спасение в живота му идва..

публикувано на 12.02.19 в 11:23

За силата на доброто и това да бъдеш житейски ментор

Хиляди деца живеят без родителска подкрепа. Оставени, изоставени…сами, живеещи в институции. Деца без смели планове за живота и без очаквания към тях. Онези, които показват загриженост за бъдещето им са малцина, но все пак ги има. Такава е Моника..

публикувано на 05.02.19 в 15:35

Историите на Теди, които вдъхновяват и докосват сърцата

В морето от негативизъм, в което ежедневно затъваме, тук-там се намира някой спасен. Спасен от лоши мисли, неправедни дела и преднамерено зло. Спасен от проблемите на ежедневието и намиращ упование в усмивките, позитивизма и смислените дела.  Героинята ни..

публикувано на 04.02.19 в 13:02
Гергана Сърбинска с дъщерите си

Мариан Димитров помага на самотна майка с две деца да има свой дом

Рано или късно мечтите се сбъдват. Сбъдват се, когато имаме силно желание и не виждаме пречки. Пречки, които в повечето случаи са много. С безброй трудности в живота си се среща героинята ни в "Моята история за доброто" Гергана Сърбинска . Самотна майка..

публикувано на 28.01.19 в 10:43
Модели от хартия, които Лидия успява сама да изработи

Лидия Христова: Когато срещнем Доброто, трябва да го прегърнем

"Квантовите добрини" - така е озаглавила своето писмо до „Моята история за доброто“ Лидия Христова. Нейната история е колкото обикновена, толкова и невероятна. Лидия е машинен инженер, гимназиален преподавател по информатика и ИТ, със сертификат и..

публикувано на 21.01.19 в 10:16

Енио, Анна и приказките им, които чертаят път към звездите

Има истории, които ни натъжават, има такива, които ни развеселяват и други, които ни вдъхновяват. Тази седмица избрахме да ви разкажем за една история, която ни поучава. Учи ни да бъдем добри човешки същества. Това е история за добродетелите - за..

публикувано на 14.01.19 в 11:32

Ина Симеонова чете на глас за хиляди, които имат нужда от това

В „Моята история за доброто“ ви запознахме с една жена, която чете. Чете на тези, които не могат да видят буквите сами. Чете им, за да ги пренесе в една по-хубава вселена - на мечти, надежди и красиво бъдеще. Ина Симеонова признава, че има и лична..

публикувано на 07.01.19 в 14:14

Подадената ръка променя смисъла на всеки празник

В най-светлите дни от годината всеки бърза да стигне до вкъщи и да бъде със своите близки. Има обаче едни хора, които не очакват никого. Нито в делник, нито в празник. Защото те живеят сами..., оставени от семейството, без приятели и без хора, на които да..

публикувано на 17.12.18 в 16:06

Светът на незрящите всъщност е по-светъл и благороден

В „Моята история за доброто“ ви разказахме за една сбъдната мечта. Хубаво е когато мечтите се сбъдват. А още по-хубаво е, когато в тях място намират още много хора. Преминавайки през различни професионални сфери, Пламен Веселинов решава да отвори..

публикувано на 10.12.18 в 10:44