Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Моята история за доброто

Снимка
Снимка: pixabay

Случаите, в които малкото означава наистина много.
Истории, които доказват, че доброто е навсякъде.
Защото вярваме, че добрите дела не винаги изискват големи усилия и саможертви. Често, за да направим нещо хубаво, е нужно само желание и човечност. Това са истории за хората, които правят света едно по-добро място.

Всеки ден по цял свят множество организации работят усилено в полза на обществото. Оказва се обаче, че в същото време за всички онези, които са в нужда се грижат съвсем обикновени хора. Идеята ни е да разказваме истории за помощта, която идва от неподправената и чиста човешка любов и доброта. Търсим и представяме хора с щедър дух и големи сърца.
Вие, уважаеми слушатели, споделяйте с нас своите истински истории, а ние от своя страна ще ги направим достояние на аудиторията.
Сигурни сме, че на много хора разказаните истории ще върнат вярата в хората и се надяваме, че все някой ще последва примера на гepоите ни.

Слушайте в събота от 11 часа.

Предложения и ваши истории за доброто очакваме на sofia@bnr.bg

Публикации

Деца подаряват „Мечтаната дреха“ за бала на младежи в неравностойно положение

Eдна малка идея, родила се неотдавна, вече се превърна в голяма традиция за поколения напред. В началото на учебната 2016/17 година група ученици от 11 „а“ клас от Професионална гимназия по облекло „Княгиня Мария Луиза“ решават да започнат кампания, в..

публикувано на 15.04.19 в 11:55

Капка (добро) възкресява живот

Kръводаряването е сред най-хуманните постъпки, които не могат и не би трябвало да бъдат оценявани в пари или материални облаги. Да дадеш част от себе си, за да спасиш някой друг, е висша форма на човещина. Кръвта няма аналог, а от нея зависи животът на..

публикувано на 09.04.19 в 14:46
Милена Нейова

„Прегърни ме“, за да бъдем всички щастливи

По някакъв парадоксален начин най-големите и болни обществени недъзи се проявяват не в големите и помпозни явления, а в дребните, ежедневни и почти анонимни факти, както случаят с ателие - "Прегърни ме”. Това казва писателката Теодора Димова за..

публикувано на 02.04.19 в 10:15

Алек Алексиев: Да си добър е дълг към самия себе си

Следващата ни история е една емоционална, обогатяваща, полезна и запомняща се среща. В нея героите са много, но чувството е едно - щастие. Един от участниците е Александър Алексиев, по-известен като актьорът Алек Алексиев. Той изживява щастие,..

публикувано на 30.03.19 в 11:10

Грижата за децата е обща отговорност

За да разбереш нещо, първо трябва да го преживееш. Именно да учат децата да бъдат преки участници в живота, а не просто наблюдатели, се стараят Александрина Димитрова и нейните съидейници. Те са си поставили за цел да социализират изцяло децата, останали..

обновено на 26.03.19 в 15:58

Костадин Николов тръгва на велопоход, за да събере пари за ремонт на дом „Майка и бебе“ в Габрово

Има хора, които са си самодостатъчни. Живеят в собствен свят и това им стига. Има обаче един друг вид индивиди, за които това, че те самите са добре, не означава, че всичко е наред. Те живеят с широко отворени очи за чуждата болка и нуждите на другите. Е,..

публикувано на 25.03.19 в 15:07

Павлина и Люба изслушват и съпреживяват, но не се съгласяват с насилието

По данни на европейско изследване, всяка четвърта жена в България е жертва на насилие. За жалост броят на жените и децата, които са претърпели някакъв тормоз, се увеличава. Подкрепа в най-тежките си моменти някои от тях откриват в хората, които стоят на..

публикувано на 20.03.19 в 10:15

Да помогнеш на някого, да искаш да помогнеш на всички

За доброто точно време няма. То винаги идва в най-правилния момент, когато необходимостта от него е най-голяма. Че доброто у нас съществува го доказват десетките българи, които ежедневно правят нещо полезно за някой друг. Днес ще ви срещнем с много от..

публикувано на 18.03.19 в 10:53

Георги, който подава ръка на абитуриенти, без да иска нищо в замяна

В "Моята история за доброто" решихме да ви срещнем с едно скромно момче с голямо сърце. Голямо е, защото побира много добрина и загриженост за другите. Той е олицетворение на израза, че скромността краси човек. Краси го духовно. Дава му криле да живее..

публикувано на 12.03.19 в 11:05

Деца помагат на деца с #steniskanabala

През 2013 г. цял випуск абитуриенти от Пирот отиде на бала с тениска вместо с рокля или костюм и дари спестените пари на деца в неравностойно положение. Година по-късно същото направиха и български деца с помощта на “Мото-Пфое”. Фирмата превърна примерът..

публикувано на 11.03.19 в 12:57