Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Моята история за доброто

Снимка
Снимка: pixabay

Случаите, в които малкото означава наистина много.
Истории, които доказват, че доброто е навсякъде.
Защото вярваме, че добрите дела не винаги изискват големи усилия и саможертви. Често, за да направим нещо хубаво, е нужно само желание и човечност. Това са истории за хората, които правят света едно по-добро място.

Всеки ден по цял свят множество организации работят усилено в полза на обществото. Оказва се обаче, че в същото време за всички онези, които са в нужда се грижат съвсем обикновени хора. Идеята ни е да разказваме истории за помощта, която идва от неподправената и чиста човешка любов и доброта. Търсим и представяме хора с щедър дух и големи сърца.
Вие, уважаеми слушатели, споделяйте с нас своите истински истории, а ние от своя страна ще ги направим достояние на аудиторията.
Сигурни сме, че на много хора разказаните истории ще върнат вярата в хората и се надяваме, че все някой ще последва примера на гepоите ни.

Слушайте в събота от 11 часа.
Водеща е Петя Зунгорлиева.
Предложения и ваши истории за доброто очакваме на sofia@bnr.bg

Публикации

Антъни Тодоров

Доброта, закърмена от първата глътка въздух

Като глина в ръцете на творец - такова е детското съзнание, оформяно с грижа от своите родители. Всеки урок, стъпка или съвет оставят трайна следа, която ще намери израз в действията като възрастен. Един малък художник, едва на пет години, предприема..

публикувано на 18.11.19 в 11:49
Десислава Николова

Да направиш добрина, да дариш бъдеще на много семейства

Да дадеш на тези, които нямат, когато си видял колко е хубаво да имаш, си е чиста доза благородство. Десислава Николова дарява - не материални блага, богатства или злато, а надежда и условия за спасяване на животи. Тя закупува апаратура вече на шест..

публикувано на 11.11.19 в 12:56

Надежда събира хората около хляба, кара ги да се чувстват равни

Знаете ли, че в някои части на България преди време на хляба често се е казвало „омирлик“. Освен, че е спасявал хората от глада, ги е обединявал, помирявал и сплотявал. Точно тези негови функции  възражда днес Надежда Савова-Григорова - културен..

публикувано на 04.11.19 в 13:29

Смисълът да вдъхновяваш и зареждаш още и още млади хора

На фона на боледуващата образователна система, в България все пак има малки извори на ентусиазъм и надежда. Намират се вдъхновяващи личности, които да поддържат пламъка на знанието жив. В "Моята история за доброто" ви представихме един млад възродител..

публикувано на 28.10.19 в 12:48

И малката подкрепа при семейства с недоносено бебе дава бърз и видим резултат

Има преживявания, в които личната болка се превръща в мисия, мъката и изплаканите сълзи   стават двигател на значими каузи. Точно такива лични преживявания са повод три майки да създадат организация, в която подават ръка на семейства, имащи..

публикувано на 28.09.19 в 12:15

Младите хора са настоящето, вдъхновение за всички нас

Всяко дете притежава уникален талант. За да го развие, обаче, някой трябва да му повярва и да разкрие хоризонтите на изкуството пред него. Често за това се грижат родителите. Оказва се, че за бъдещето на подрастващите отговорност проявяват и други будни..

публикувано на 23.09.19 в 13:56

Когато усетиш нуждата да помогнеш и увлечеш съмишленици

За някои хора времето е пари. За други то е безценно, ако е споделено с познати или непознати, които ги е грижа за тях. От безценното си време подаряват група колеги, чиито пътища се преплитат в китен хотел в столицата ни. Всеки от тях помага с каквото..

публикувано на 16.09.19 в 12:26

Александър и Филипа "дават крила" на децата от социалните домове

С времето все по-рядко намираме време да бъдем в полза на някой друг. Затваряме се в собствена си черупка и се интересуваме само от собствените си потребности. Но, разбира се, изключения винаги има. Има и добри примери... Едно момче вече години наред..

публикувано на 01.08.19 в 14:43

Да помагаме с нещо реално на семействата с болно дете или човек с увреждане

Често отказваме да говорим открито за болката, която ни заобикаля. Когато видим просещ човек се обръщаме на другата страна; срещнем ли човек с патерица бързаме да минем пред него, за да не ни бави; мине ли покрай нас майка с инвалидна количка, чукаме на..

публикувано на 22.07.19 в 14:18

Мечтите се сбъдват, когато имаш търпение да ги чакаш

Мечтите се сбъдват, когато имаш търпение да ги чакаш - в това е убедена героинята ни днес. Търпение има в изобилие и за това е богат на постижения човек. Виолета Димитрова е от онези хора, които са готови да пренебрегнат собствените си нужди, за да са..

публикувано на 12.07.19 в 13:13