Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Моята история за доброто

Снимка
Снимка: pixabay

Случаите, в които малкото означава наистина много.
Истории, които доказват, че доброто е навсякъде.
Защото вярваме, че добрите дела не винаги изискват големи усилия и саможертви. Често, за да направим нещо хубаво, е нужно само желание и човечност. Това са истории за хората, които правят света едно по-добро място.

Всеки ден по цял свят множество организации работят усилено в полза на обществото. Оказва се обаче, че в същото време за всички онези, които са в нужда се грижат съвсем обикновени хора. Идеята ни е да разказваме истории за помощта, която идва от неподправената и чиста човешка любов и доброта. Търсим и представяме хора с щедър дух и големи сърца.
Вие, уважаеми слушатели, споделяйте с нас своите истински истории, а ние от своя страна ще ги направим достояние на аудиторията.
Сигурни сме, че на много хора разказаните истории ще върнат вярата в хората и се надяваме, че все някой ще последва примера на гepоите ни.

Слушайте в събота от 11 часа.
Водеща е Петя Зунгорлиева.
Предложения и ваши истории за доброто очакваме на sofia@bnr.bg

Публикации

Ралица Енева - боец и майка на победител

В "Моята история на доброто" ви срещнахме с една майка - боец, родила дете, което е победител.  За да разбере човек колко е силен, първо трябва да се изправи срещу най-големите си слабости. Да премине през драматични битки, да погледне страха директно в..

публикувано на 27.06.19 в 14:57

Кирил Кирилов: Да усетиш промяната в едно дете е мотивът, който ме вдъхновява

Всяка година повече от 1000 деца биват изоставени от родителите си, повечето от които още в родилното отделение. Тяхното детство започва в социален дом или разделени от родителите си, обгрижвани от чужди хора. За да бъде променена тази действителност,..

публикувано на 24.06.19 в 13:13

Анжела Недялкова и нейната „Мисия добротворител“

С времето броят на хората, които изразяват своята обществена позиция, активно расте. Онези, които не се са съгласни с неравностойния живот на някои деца или хора в беда, се увеличават. В повечето случаи тези хора имат нужда от леко напътствие - с..

публикувано на 17.06.19 в 13:12
Пламена Димитрова живее в Стара Загора, но за добрините ѝ към животните знаят в цялата страна

Пламена Димитрова е най-големият дарител на Старозагорския приют за животни

Всяко сторено добро е впечатляващо. Хубаво е, когато то остави трайна следа в съзнанието на някой, който не е замесен пряко в него. Днес ви срещаме с Теди Петрова , която покрай хобито си да открива хора за пример, остава силно впечатлена от..

публикувано на 11.06.19 в 17:17

Теодор Цветков ще преплува 30 езера, за да подкрепи жените, болни от рак

Някои добрини се случват естествено, други - с големи усилия, а трети с предизвикателство към физическите и психическите сили... В "Моята история за доброто" ви срещнахме с едни момчета, които сами се подлагат на изпитания в името на доброто. Те са на..

публикувано на 04.06.19 в 11:46

13-годишният Ангел превърна хобито си в добротворчество

Детското сърце е най-чисто и необременено от предразсъдъци. Затова помощта, която идва от деца, е най-завладяваща и въздействаща.  Героят ни днес е 13-годишният Ангел. Страстен геймър. Ангел превръща хобито си в благородна кауза - помага на болни..

публикувано на 25.05.19 в 10:30

Виктор и приятели пробуждат гражданското общество, преобразявайки градинки

Да са общественополезни - такова е светоусещането на героите ни в "Моята история за доброто. Те са онези, които правят града, в който живеем, красив, подреден и чист. Всичко започва на 3 март - случайно или не на националния ни празник се ражда една..

публикувано на 22.05.19 в 10:29

Йоланта Бурева - учител, който посява идеи в сърцата и прокарва пътеки напред

Няма по-благородно занимание, или по-ценно за държавата, от това на този, който възпитава израстващото поколение, казва древноримският политик и философ Цицерон. Мисията на учителя е да вдъхновява и окрилява. Бъдещето ни лежи на неговите плещи. Ако той..

публикувано на 13.05.19 в 14:07

Правенето на добро не е саможертва, доброволчеството е начин на живот

Като повечето добри дела с дълга история и тази започва случайно. Група приятели, водени от идеята да сторят добро за непознат,  създават най-голямата у нас платформа за добри дела Time Heroes. От 2012 година досега героите на нашето време са подкрепили..

публикувано на 07.05.19 в 16:59

Едно момиче само на 16 връща усмивките на деца с проблеми

За добрите дела възраст няма... Стефани Митова е на 16 години, но разсъждава и действа  като възрастен с изявена обществена позиция. Възмутена от отношението към хората с увреждания у нас, тя създава първият лонгборд, приспособен за деца с двигателни..

публикувано на 30.04.19 в 15:19