Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Моята история за доброто

Снимка
Снимка: pixabay

Случаите, в които малкото означава наистина много.
Истории, които доказват, че доброто е навсякъде.
Защото вярваме, че добрите дела не винаги изискват големи усилия и саможертви. Често, за да направим нещо хубаво, е нужно само желание и човечност. Това са истории за хората, които правят света едно по-добро място.

Всеки ден по цял свят множество организации работят усилено в полза на обществото. Оказва се обаче, че в същото време за всички онези, които са в нужда се грижат съвсем обикновени хора. Идеята ни е да разказваме истории за помощта, която идва от неподправената и чиста човешка любов и доброта. Търсим и представяме хора с щедър дух и големи сърца.
Вие, уважаеми слушатели, споделяйте с нас своите истински истории, а ние от своя страна ще ги направим достояние на аудиторията.
Сигурни сме, че на много хора разказаните истории ще върнат вярата в хората и се надяваме, че все някой ще последва примера на гepоите ни.

Слушайте в събота от 11 часа.

Предложения и ваши истории за доброто очакваме на sofia@bnr.bg

Публикации

Модели от хартия, които Лидия успява сама да изработи

Лидия Христова: Когато срещнем Доброто, трябва да го прегърнем

"Квантовите добрини" - така е озаглавила своето писмо до „Моята история за доброто“ Лидия Христова. Нейната история е колкото обикновена, толкова и невероятна. Лидия е машинен инженер, гимназиален преподавател по информатика и ИТ, със сертификат и..

публикувано на 21.01.19 в 10:16

Енио, Анна и приказките им, които чертаят път към звездите

Има истории, които ни натъжават, има такива, които ни развеселяват и други, които ни вдъхновяват. Тази седмица избрахме да ви разкажем за една история, която ни поучава. Учи ни да бъдем добри човешки същества. Това е история за добродетелите - за..

публикувано на 14.01.19 в 11:32

Ина Симеонова чете на глас за хиляди, които имат нужда от това

В „Моята история за доброто“ ви запознахме с една жена, която чете. Чете на тези, които не могат да видят буквите сами. Чете им, за да ги пренесе в една по-хубава вселена - на мечти, надежди и красиво бъдеще. Ина Симеонова признава, че има и лична..

публикувано на 07.01.19 в 14:14

Подадената ръка променя смисъла на всеки празник

В най-светлите дни от годината всеки бърза да стигне до вкъщи и да бъде със своите близки. Има обаче едни хора, които не очакват никого. Нито в делник, нито в празник. Защото те живеят сами..., оставени от семейството, без приятели и без хора, на които да..

публикувано на 17.12.18 в 16:06

Светът на незрящите всъщност е по-светъл и благороден

В „Моята история за доброто“ ви разказахме за една сбъдната мечта. Хубаво е когато мечтите се сбъдват. А още по-хубаво е, когато в тях място намират още много хора. Преминавайки през различни професионални сфери, Пламен Веселинов решава да отвори..

публикувано на 10.12.18 в 10:44

Богдана Манова: Децата трябва да осъзнят, че бъдещето им е в техните ръце

Детската усмивка е най-безценният дар, който човек може да получи. А тези, които възраждат вече отнетия смях на децата, са сред най-големите благодетели. За такъв чистосърдечен човек, връщащ радостта в детските сърца, ще ви разкажем в историята ни днес...

публикувано на 03.12.18 в 15:27

1% добро променя десетки съдби

1 % - само толкова е необходимо да отделим от времето или приходите си, за да бъдем полезни. В това са убедени героите в днешната История за доброто. В началото са били трима. Днес са над 300. Броят им се увеличава. Единствено и само защото каузата им е..

публикувано на 26.11.18 в 12:06

Децата, които подават ръка на възрастните и срещат мъдростта

В „Моята история за доброто“ тази седмица ви срещаме с децата на столицата. Добрите деца от града, които едва на 17 години вече са осъзнали, че животът може да бъде нечестен и безпощаден към някои хора. Децата днес разполагат с много и го осъзнават. Всяка..

публикувано на 19.11.18 в 11:57
Мартин Мартинов

Един Човек, на когото разчитат десетки гладуващи

За срещата между доброто и благодарността ви разказахме в "Моята история за доброто". Героите на тази история живеят различни животи, но всеки цени този на другия. Благодарните са много - около 80 на ден. А този, който помага, е един, с желание да..

публикувано на 12.11.18 в 10:23

Любка Лакова: Важното е децата да станат личности, да изградят ценностната си система

Следващата история е за един изчезващ вид хора. Все още ги има, но намаляват. Това са учителите на България. Това лято излезе статистика, че на образователната ни система са необходими близо 4000 учители преди началото на учебната година. Няма -..

публикувано на 05.11.18 в 13:23