Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Моята история за доброто

Снимка
Снимка: pixabay

Случаите, в които малкото означава наистина много.
Истории, които доказват, че доброто е навсякъде.
Защото вярваме, че добрите дела не винаги изискват големи усилия и саможертви. Често, за да направим нещо хубаво, е нужно само желание и човечност. Това са истории за хората, които правят света едно по-добро място.

Всеки ден по цял свят множество организации работят усилено в полза на обществото. Оказва се обаче, че в същото време за всички онези, които са в нужда се грижат съвсем обикновени хора. Идеята ни е да разказваме истории за помощта, която идва от неподправената и чиста човешка любов и доброта. Търсим и представяме хора с щедър дух и големи сърца.
Вие, уважаеми слушатели, споделяйте с нас своите истински истории, а ние от своя страна ще ги направим достояние на аудиторията.
Сигурни сме, че на много хора разказаните истории ще върнат вярата в хората и се надяваме, че все някой ще последва примера на гepоите ни.

Слушайте в събота от 11 часа.
Водеща е Петя Зунгорлиева.
Предложения и ваши истории за доброто очакваме на sofia@bnr.bg

Публикации

Маргарита, която плете топлина

В “Моята история за доброто” по Радио София ви разказахме за топлината, но не онази, която топли душите ни, а за топлината, която съвсем буквално ни предпазва от безпощадните зимни студове. За повечето от нас тези студове остават неусетени, заради..

публикувано на 16.10.18 в 18:03

Дядо Добри и милосърдието, на което ни научи

За първия Паметник на доброто ви разказахме в минутите ни за добротворчесто. Паметник, олицетворение на милосърдието и човещината. Паметник, който все е още е идея, но стане ли реалност, ще бъде посветен на човека, станал светец още приживе. Светецът..

публикувано на 08.10.18 в 15:19

Кончетата на Ваня Тодорова стават най-добрите приятели за деца с проблеми

В „Моята история за доброто“ ви срещаме с Ваня Тодорова и нейните 8 кончета, които живеят в китна конна база в полите на Витоша и които дружно помагат на деца с различни заболявания. Благодарение на иновативната терапия деца с аутизъм, синдром на..

публикувано на 02.10.18 в 09:10

17-годишният Кирил Балдев вече е дарил над 3 хиляди книги

17-годишният Кирил Балдев , който е ученик в 10-ти клас в Математическата гимназия „Константин Величков“ в Пазарджик, до момента е дарил над 3000 книги на читалищни библиотеки и домове за възрастни хора в различни краища на страната. Младежът живее в..

публикувано на 01.10.18 в 11:21

Момчето с церебрална парализа, което измина 300 км с колело

За здравите хора тялото е инструмент за постигане на мечтите. Понякога това тялото не е здраво и тогава от голямо значение е духът на човек. Има обаче и друг вариант, в който добрината на хората помага за постигането на целите. В предаването днес ще ви..

публикувано на 25.09.18 в 14:46

Диана Димитрова - дори океанът не я спира

"Три важни неща има в човешкия живот: първото е да си добър, второто е да си добър и третото е да си добър." Това е написал преди години американският писател Хенри Джеймс. Тези думи важат с пълна сила и за жената, с която ви срещаме в предаването "Моята..

публикувано на 25.09.18 в 14:29
Доброто идва с розовия кемпер и хората в него

Споделената добрина се увеличава, смята Милена Велева и съмишлениците ѝ в "Една от 8"

Когато съдбата ти е предначертана, каквито и смели планове да имаш, те все ще излязат криви. Втората история, която днес ще ви разкажем е свързана с изборите, които сами правим и тези, които сме принудени да осъществим.   Момичето, чийто живот се..

публикувано на 18.09.18 в 13:42
Тази снимка с баба Недка обиколи социалните медии

Лео Кадели: Помагаме не за "Браво" и това ни прави щастливи

За разлика от повечето трогателни истории с щастлив край, тази започва хубаво и продължава хубаво. Хубаво е, когато помагаш, без да искаш отплата и е хубаво, защото има кой да те последва в доброто. А че всеки може да изпадне в нужда - е истина,..

публикувано на 18.09.18 в 11:37