Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Общинският съветник от ГЕРБ - СДС Георги Георгиев

Има чистка в Столичната община и районните администрации, според ГЕРБ-СДС

Общински съветници от ГЕРБ-СДС алармираха, че се провежда чистка в Столичната община и в районните администрации. По думите на Георги Георгиев до момента са освободени от работа 325 служители, което е струвало на софиянци 1,4 милиона лева за..

публикувано на 11.04.24 в 12:33

Земетресение с магнитут 3,1 по Рихтер е регистрирано край Костенец

Трус със сила 3,1 по скалата на Рихтер е регистрирано в района на Костенец, в Софийска област.  То е о тчетено от Сеизмологичния център към БАН в 08:06 часа тази сутрин.

публикувано на 11.04.24 в 10:03

Столичната община спешно да ремонтира банята в "Горна баня" и да я задържи, предлагат от ГЕРБ - СДС

Общински съветници от ГЕРБ-СДС предлагат Столичната община да задържи банята в "Горна баня" и спешно да я ремонтира. С решение на Министерски съвет от 2017 сградата и терена на минералната баня се прехвърлят безвъзмездно от държавата на общината..

публикувано на 11.04.24 в 08:06
Областната управителка на София Вяра Тодева

Обастният управител на София иска пари за реставрация и консервация на ПСА

Областният управител на София Вяра Тодева поиска да бъдат осигурени средства за реставрация и консервация на фигурите и барелефите от Паметника на Съветската армия, съобщиха от областната управа. Вяра Тодева е изпратила писмо до служебния премиер..

публикувано на 10.04.24 в 20:41

Васил Терзиев и Георги Георгиев в спор за боклука на София

Общинските съветници от ГЕРБ - СДС в София предупредиха, че градът е изправен пред екологична криза заради лошо управление на завода за отпадъци. Има риск София да бъде глобена, тъй като заравя стотици хиляди отпадъци, вместо от тях да се..

публикувано на 10.04.24 в 17:26

Започва пролетно засаждане на растения в "Красно село"

Район „Красно село“ стартира пролетно засаждане на зелени растения от видовете седим, винка, евонимус и др. Гражданите от квартала, които желаят, също могат да се включат. Ще бъдат засадени растителни видове в кашпи, разположени по някои основни..

публикувано на 10.04.24 в 13:55
Панчаревското езеро

Акция за почистване на река Искър край Панчарево

На 13 април, събота, WWF - България организира почистване на река Искър край София в района на Панчаревското езеро. " Зоната е доста голяма. Боклуци има . Има доста регистрирали се хора, но бихме призовали който има желание, да се включи ",..

публикувано на 10.04.24 в 12:34

Полицейска акция в центъра на София

Жандармерията и полицията провеждат операция на няколко адреса в центъра на София, научи БНР. Засилено полицейско присъствие има пред офиси на столичната ул. "Петър Парчевич" и на бул. "Александър Стамболийски". Към момента няма данни за..

публикувано на 10.04.24 в 11:31

Депутатите разглеждат промени в Закона за здравето

В пленарната зала депутатите ще разгледат промени в Закона за здравето. Очаква се парламентът да одобри и участието на страната ни в Програмата на ОИСР за подпомагане на Украйна. С промените в Закона за здравето се предлага лечението на редки..

публикувано на 10.04.24 в 08:30

Търси се име на новия пешеходен мост в Своге

След като през март беше подменен моста над р. Искър в Своге, който свързва централна градска част с градския стадион, от общинската администрация инициират кампания за име на съоръжението. „Каним ви, да се включите в инициативата и заедно да..

публикувано на 09.04.24 в 14:25