Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Радио София - в ритъм с твоя ден

Ако искате да се свържете с нас по време на предаване, телефоните са:  963 56 50 и 963 56 80

e-mail: sofia@bnr.bg


Да откриеш себе си в морето от информация, да избереш вярната посока и точката, в която да спреш, движейки се по радиоскалата на София, е истинско предизвикателство. Още по-голяма е привилегията да говориш открито и честно със столичани. Както това правят момичетата и момчетата от Радио София.

Млад, усмихнат, търсещ и амбициозен - такъв е екипът на Радио София, чиято 24-часова програма стартира на 17 септември 2007 г. - в Деня на София. Необременеността на екипа от други стандарти и технологии сама по себе си е заявка за бъдещо развитие, а опитът и амбициите на продуцентите в Радио София - доказателство за качеството, към което се стреми програмата. Освен на своята находчивост и креативност, радио екипът разчита и на най-модерната цифрова технология за работа.

Амбицията на Радио София е да обхване цялата софийска палитра от звуци - въпросите и отговорите, успехите и неуспехите, радостите и нерадостите в живота на големия град. А заедно с жителите му - да търси и анализира верните посоки.

Задължителна за старта на всеки нов ден на 94.5* е богатата сервизна и трафик информация, поднасяна от сутрешния блок „Радиокафе".

Освен актуалната информация, запазено място имат и „златните минути" с факти и дати от историята, които в началото на сутрешната програма са подплатени с гласове от Златния фонд на БНР. А „Златният БГ хит” ни връща към най-доброто от българската музика през годините.

Всеки делничен ден след 13:00 часа отваря врати нашата "Радиоприемница", а час по-късно измерваме „Ритъмът на столицата“ - с интересна местна информация,репортажи, умело подбрани коментари на знакови личности и нестандартни идеи за по-пълноценно прекарване на свободното време.

След 17:00 часа, също в делник, идва времето на хората "в крачка" Трафик София, където информираме всичко за всеки километър...

Забавното младежко предаване Шоколад“ тече всяка вечер след 19:00 ч. и предлага срещи с интересни събеседници, предложения за прекарване на вечерта, понякога дори рецепти за нещо набързо с подръчни материали от хладилника…

Ако обичате музиката, не е за изпускане поредицата от предавания след 20:00 часа: "Пожелание с послание - с българска музика", "Моята друга музика", "Чуй света", „Настроение с Лили" и други, както и вече обикнатите от слушателите "Интеграл" и "Live концерт" през уикенда.
В петък вечер е двучасовият микс с актуалните хитове на Америка и Великобритания "Мюзик Пойнт".
В неделя преди полунощ звучи специализираното "Слънчев джаз плюс".

В съботния предиобед ви предлагаме туристически маршрути, рубрики за красотата, суетата и екстремните спортове, новите "София - опознай непознатото" и "Моята исторя за доброто"

В неделя след 9 ч. започва "Часът на здравето", а след това екипът на "Радиокафе" гостува на място извън традиционното си студио, където можете и вие да дойдете, да ни видите и дори да вземете участие в предаването...

В събота следобед (15 ч) можете да се потопите в темите на "Градски легенди", а в неделя по същото време - започват интересните срещи с истински личности, дали свой принос за духовното и научно обогатяване, както и за развитието на София - в предаването „Кой-кой е... ".


Ако и това ви се струва малко, даваме ви още 94.5* причини да слушате Радио София:

  1. Защото Радио София е глас на столицата.
  2. Защото искаме да кажем на чиновниците „Чуй София!".
  3. Защото и София иска да чуе теб.
  4. Защото екипът ни е като теб - млад, динамичен и обича живота.
  5. Защото твоето кафе няма да е истинско без сутрешния блок „Радиокафе".
  6. Защото само на 94.5* ще разбереш, че 2/4 не е само размер в музиката, а и самата музика и информация в следобедния ни блок.
  7. Защото по Радио София историята говори в „сегашно време".
  8. Защото с нас ще разбереш правата си, ще се бориш по-успешно за тях, за да живееш по-добре и достойно в любимия си град.
  9. За да се увериш, настрой се на 94.5*!

Начален тласък: 17 септември 2007 г.
Програма в действие: 24 часа от понеделник до неделя
Таргет-група: столичани и ... други от 4 до 94,5 години
Запазена марка: „Чуй града! На 94.5*!"

* При старта си Радио София се излъчваше само на 94.5 MHz за района на София. Днес ни слушат и в други градове и села.