Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предстоящи събития в София днес

Кирило-Методиевският научен център при БАН организира на 17–18 май 2012 г. в София работна среща на тема: „Автори, текстове и лексикографски бази данни“. Откриването ще се състои от 9.30 ч. в сградата на Централното управление на БАН, ул. 15 ноември 1.

Национална конференция „Превенция, управление и преодоляване на последствия от кризи” ще се проведе от 10.00 часа в Централния военен клуб.

В различни градове на страната КТ „Подкрепа” започва информационна кампания „Учене на работното място”. В София, в централата на КТ „Подкрепа” от 10.00 ч. конфедералният секретар на „Подкрепа” Емил Димитров ще открие дискусионен форум по темата. На оживени места в Бургас, Враца, Варна, Габрово, Кюстендил и Смолян ще се раздават дипляни „Пътеводител в ученето за работещи“ и „Пътеводител в ученето за ръководители“.

Кръгла маса на тема „Ролята на бизнеса и науката за планирането на средствата за модернизация на българската индустрия и за внедряването на иновации през програмен период 2014 - 2020г.” ще се проведе от 10.00 часа в Българската търговско-промишлена палата.

Национална младежка конференция за справяне с младежката безработица - „Аз мога! Аз зная! Аз нямам работа!” ще се проведе от 10.00 ч. в Залата на Американски университет в България, ул. „Университетски парк” 1, Студентски град (при зала „Христо Ботев”).

Възпоменателна научна конференция "Бележити дейци на борбите за национална свобода и изследователи на българската духовност" ще се проведе от 10.00 часа в заседателната зала на Македонския научен институт.

От 11.00 часа в Националната художествена академия - Галерия „Академия” (ул. „Шипка“ №1) ще бъдат представени победителите от конкурса за ново лого на „Топлофикация София” ЕАД.

От 11.30 до 12.00 ч. в зала 1 на Столична община ще бъдат обявени столични училища, които след оспорвано състезание се класират за втората част на инициативата и ще бъдат сред 16-те отбора, участници в Мини Европейското първенство по футбол.

Програмата за Европейската нощ на музеите ще бъде официално представена от 11.00 ч. във VIVACOM Art Hall (старата Телефонна палата, срещу Гранд хотел „София”).

Експерти от Министерство на земеделието и храните и Изпълнителната агенция по горите ще участват в семинар за тарифите за събиране на билки и гъби. Събитието ще се състои от 11.00 часа, в Централ Хотел Форум.

Изложба за детски рисунки „С очите си видях бедата” ще бъде открита в 11.00 часа, в Националния дворец на децата.

Министър Нона Караджова ще открие семинар на тема „Разработване на национален подход за управлението на био-отпадъците в България“ в рамките на проект „Разработване на нормативната уредба за управление на био-отпадъците и създаване на система за осигуряване на качеството на компоста и национална организация за осигуряване на качеството на компоста” от 13:00 часа, в хотел „Света София“, ул. „Пиротска“18.

Гл. ас. д-р Маргарит Дамянов ще изнесе лекция на тема „Гърци и траки по Западния Понт” от 16.30 часа в Заседателната зала на НАИМ-БАН, пл. „Атанас Буров“ № 1.

От 17.00 ч., Ръководството на „Инвестбанк” АД ще открие своята инициатива за подпомагане на българските библиотеки в обновяването на техния книжен фонд - “Покрай ценните книжа нека не забравяме безценните”. Откриването на инициативата ще се състои във фоайето на Централно управление на бул. “България” № 85.

Годишна изложба на детски стъклописи и рисунки ще бъде открита от 17.00 часа в Изложбена зала на Младежки културен център.

От 18.00 ч., в Детско-юношеския отдел на Столична библиотека /пл. Славейков №4А/ ще се състои „Вечер на родителите”.

Книгата на Георги Иванов „Българските църковни общини в Америка и Чикаго” ще бъде представена от 18.00 часа, непосредствено след вечерното богослужение в академичния параклис. Представянето ще се състои в библиотеката на факултета, пл. “Св. Неделя” № 19.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Стадион

Стадиони в "Подуяне", "Красна поляна" и "Средец" бяха прехвърлени от държавата на общината

Столичният общински съвет (СОС) одобри доклад относно безвъзмездно прехвърляне от държавата на Столичната община на правото на собственост върху недвижими имоти в районите "Подуяне", "Красна поляна" и "Средец" . Вносители на доклада са кметът на Столичната община Васил Терзиев, председателят на Столичния общински съвет Цветомир Петров, съвместно с..

публикувано на 25.04.24 в 15:45

Всеки квартал или населено място с център за приемане на всякакви отпадъци

Всичките 24 столични района са обхванати от системата за разделно събиране на опаковки и отпадъчни материали, но тя ще бъде разширена с разполагане на центрове и площадки за безвъзмездно предаване на отпадъци от домакинствата. Предвижданията са поетапно до края на 2025 г. във всеки квартал или населено място на територията на Столичната община..

публикувано на 25.04.24 в 10:59

СОС решава да бъде ли отстранен съветникът Благовест Георгиев

Столичният общински съвет (СОС) ще обсъди освобождаването на общинския съветник от "Спаси София" Благовест Георгиев от всички заемани от него постове. На 5 април кметът Георгиев предизвика катастрофа, избяга от местопроизшествието, след като беше открит отказа да бъде тестван за употреба на алкохол и наркотични вещества. В дневния ред на..

публикувано на 25.04.24 в 08:33

Модерни трамваи ще обслужват жителите на северните райони на София от 7 май

Нископодови трамваи с климатик ще обслужват жителите на северните райони на столицата, съобщиха от „Спаси София“. Модерните мотриси по линия 6 ще бъдат достъпни за трудноподвижни хора и майките с колички, казва зам.-кметът по транспорт инж. Илиян Павлов. “Имаме добри новини за жителите на „Надежда“, „Връбница“, „Свобода“ и „Обеля“ - от 7..

публикувано на 24.04.24 в 15:39
Проектът за бъдещия храм е дарение от арх. Атанас Вангелов

Великденски концерт пред строящия се в "Люлин" храм "Св. Патриарх Евтимий"

Празничен благотворителен концерт "Христос Воскресе - светла радост донесе!", със специалното участие на Фолклорен ансамбъл "Българе", Калоферски гайдари и ученици, ще се проведе в събота, 27 април, от 12:30 ч. в пространството до градежа на новия православен храм "Св. Патриарх Евтимий" в столичния кв. "Люлин" . Събитието е кулминацията на..

публикувано на 24.04.24 в 12:11

Тристранката се събира относно парите за заетост и безработица

Днес ще се проведе и първото заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество в мандата на служебното правителство. На него ще бъде обсъден проектът на Националния план за действие по заетостта, който предвижда 88 милиона лева от държавния бюджет да се насочват за финансиране на така наречените активни политики на пазара на труда за..

публикувано на 24.04.24 в 11:06

В София стикират за преместване по близо 600 МПС на месец

1755 моторни превозни средства са стикирани на територията на Столичната община, които отговарят на критериите за излязло от употреба МПС, отчитат от Столичния инспекторат за първите три месеца на 2024 година . За тези автомобили тече 3-месечен предупредителен срок, в който собствениците трябва да предприемат действия по преместването или да..

публикувано на 24.04.24 в 08:11