Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Ремонтът на входа на Южния парк откъм ул. "Козяк" трябва да завърши преди края на септември

През втората половина на септември трябва да завърши ремонтът на входа на Южния парк откъм ул. "Козяк". Стойността на проекта, който е върху три декара площ, е около 160 000 лева, а на детските площадки - 60 000 лева. Това съобщи пред журналисти столичният кмет Йорданка Фандъкова, която инспектира ремонтните дейности там.

Реконструкцията на „Южен парк” откъм ул. ”Козяк” е поредният обект, с който се възстановява зона за отдих за софиянци. Това е третата част от обновяването на парка. Проектът включва цялостна подмяна на настилките – те ще бъдат комбинирани от гранитни плочи и нов асфалт, ще се направи цялостно оформление на зелените площи. Изгражда се и осветление. Предвиждат се и две детски площадки – една за малките деца до 3 години и друга за по-големите. Ще бъдат ремонтирани и двете чешми."

В момента се работи усилено и на пространството около паметника на Св. Патриарх Евтимий, където се възстановява поредното знаково пешеходно място за софиянци, посочи също Йорданка Фандъкова.

Повече подробности по темата - чуйте от репортажа на Ана Попова.

ВИЖТЕ ОЩЕ

„Парфюмеристката от Монако“ и историята на Грейс Кели

Време е за книга. В най-ваканционния летен месец ще ви представим заглавие, което ще върне читателя назад във времето - през 50-те години на XX век. В него има много  романтика и любов, бляскавата атмосфера на филмовия фестивал в Кан, лазурния бряг и аромати на скъпи парфюми. Романът „Парфюмеристката от Монако“ от Хейзъл Гейнър и Хедър Уеб, след..

публикувано на 19.08.19 в 17:46

Арх. Димитър Димитров иска София да има поне 150 общински съветници

Най-малко 150 общински съветници да има в Столичния общински съвет, иска  арх. Димитър Димитров от инициативата "Граждани за София".  София е прекалено голям град, затова 61 общински съветници са прекалено малко .  Архитектът предлага и прерайониране на столицата, като идеята му е да има не 24 района, а пет - източен, западен, северен, южен и..

публикувано на 19.08.19 в 17:37
Миндя рок фест е вече утвърдена сцена за изява на рок музиканти.

Общо десет групи ще участват в Миндя рок фест

11-тото издание на Миндя рок фест ще се състои този уикенд в едноименното великотърновско село. По пет групи ще свирят във всеки един от дните от 23 до 25 август, казват организаторите.  Ще гостуват и групи от Сърбия, Ирландия и Гърция, а рок феста ще бъде закрит от Васко Кръпката и „Подуене Блус Бенд“.Програмата е почти изцяло обновена, обясни един от..

публикувано на 19.08.19 в 17:23

Биопроизводители отново ще представят най-доброто от сезонната си продукция

Макар да е все още началото на седмицата, вече поглеждаме към края й, когато предстои поредният фермерски пазар на ул.„Оборище“. И тази неделя, от 11.00 до 19.00 ч, биопроизводители ще представят най-доброто от сезонната си продукция. Ще могат да се закупят също бижута и аксесоари, както и вече приготвени ястия. Разбира се, ще има и много..

публикувано на 19.08.19 в 16:51

Три забележителни продукции бележат десетия юбилей на Банско Опера Фест

Оперният фестивал в Банско отбелязва своята десета годишнина с богата програма, насочена към почитателите на класическата музика. По традиция той ще се проведе на площад "Никола Вапцаров", а входът е свободен.  Откриването на юбилейното издание на Банско Опера Фест е поверено на Софийската филхармония и детската музикално-образователна програма..

публикувано на 19.08.19 в 16:28

Тъпченето с храна не е решение за емоционалните празнини

Храната, освен да задоволява физиологичните ни нужди, може да ни донесе емоция от откриването на нови вкусове или да бъде социален акт, събирайки ни с любимите ни хора край масата.  Ако обаче я използваме като компенсаторен механизъм в различни ситуации, рискуваме да си причиним хранително разстройство, което може да бъде опасно за здравето ни...

публикувано на 19.08.19 в 12:05

"Свети Стефан" - вип курортът на Черна гора

Будва е една от перлите, с която не без основание се гордеят черногорците. Не по-малко забележително обаче е едно местенце, намиращо в непосредствена близост. Някои определят "Свети Стефан" като вип курорт - най-елитният по черногорското крайбрежие на Адриатика. И наистина той е световноизвестна туристическа атракция. Топ моделката Клаудия Шифер..

публикувано на 19.08.19 в 11:59