Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Кражба на над един километър релси на гарите Биримирци и Илиенци прекъсна движението на влакове

Снимка: НКЖИ
Над един километър релси са били откраднати през трите почивни дни, съобщиха от Националната компания „Железопътна инфраструктира“ (НКЖИ). Компанията отново е ощетена, след като вандали откраднаха 900 метра от действащата железопътна линия на Биримирци и 240 метра релси и 2 стрелки на гара Илиенци. Стойността на откраднатите елементи от железопътната линия се оценява на около 50 000 лв. без включени разходи по доставяне на материали и труд.

Движението в отсечката Подуене-разпределителна – Биримирци е прекъснато и предстои възстановяване на железния път. Това налага отклоняване на влаковото движение по обходен маршрут – през Централна гара София, което от своя страна води до пренатоварване на трафика и понижаване нивото на безопасност.

Тревожен факт е продължаващата тенденция за кражби в тъмната част на деня. Ескалират посегателствата върху железопътната инфраструктура и в района на Подуяне-разпределителна – източен район, поради което е преустановено и движението Подуене-разпределителна – Искър.

Ръководството на НКЖИ води дългосрочна политика за намаляване кражбите и посегателствата по железните пътища на България. А безопасността на пътниците е приоритетна задача за компанията, се казва още в съобщението.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Гражданите могат да купуват електронни винетки и от терминали за самотаксуване.

46 винетки продадени за час след старта на електронната система

46 електронни винетки бяха закупени в първия час на пускането на системата за електронно таксуване от следващата година, а 400 хартиени бяха преобразувани в електронни. От днес можем да си купим електронни винетки през сайта bgtoll.bg, през мобилно приложение "bgtoll" и през терминали за самотаксуване. Начините на плащане ще са с кредитна и дебитна..

публикувано на 17.12.18 в 18:34

"Ферари" със специална изложба за юбилея на Шумахер

Седемкратният световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер ще бъде удостоен от "Ферари" със специална изложба по повод 50-ия му рожден ден на 3 януари, съобщиха от италианския тим. Германецът получи сериозна травма на главата при ски инцидент преди пет години и оттогава е в кома. Изложбата..

публикувано на 17.12.18 в 18:22

СДВР предупреждава: Жилищните крадци се активират по празниците

Заради предстоящите празници криминалисти съветват хората да бъдат внимателни, когато оставят жилищата си без надзор или тръгват на път. Всяка година от СДВР предприемат засилени мерки по линия на домовите кражби през декември. Марио Кидичков от сектор „Кражби“ в Столичната полиция поясни: „Винаги даваме съвети към хората в..

публикувано на 17.12.18 в 10:56

Накъде в София

КОЛЕДНИ ЧУДЕСА Oт 14:30 часа на площад "Възраждане" стартира "Коледна феерия`2018", организирана от столичния район "Средец". До 23 декември малки и големи ще могат да се повозят на празничен ретро трамвай, да се снимат с Дядо Коледа и да получат подаръци. Заради ремонта на ул. "Граф Игнатиев" атракционната мотриса ще пътува между площад..

публикувано на 17.12.18 в 10:05

Чудесата правите вие

Няма нищо по-хубаво от Коледа вкъщи, но защо да не занесем празничното настроение и в офиса. Това е идеята на коледната кампания на фондация „За Нашите Деца“, която се нарича „Тази Коледа чудесата правите вие“. Инициативата дава възможност на различни компании да изненадат служителите си със забавни предизвикателства, сред които танци, рисуване и..

публикувано на 17.12.18 в 09:47