Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Кражба на над един километър релси на гарите Биримирци и Илиенци прекъсна движението на влакове

Снимка: НКЖИ
Над един километър релси са били откраднати през трите почивни дни, съобщиха от Националната компания „Железопътна инфраструктира“ (НКЖИ). Компанията отново е ощетена, след като вандали откраднаха 900 метра от действащата железопътна линия на Биримирци и 240 метра релси и 2 стрелки на гара Илиенци. Стойността на откраднатите елементи от железопътната линия се оценява на около 50 000 лв. без включени разходи по доставяне на материали и труд.

Движението в отсечката Подуене-разпределителна – Биримирци е прекъснато и предстои възстановяване на железния път. Това налага отклоняване на влаковото движение по обходен маршрут – през Централна гара София, което от своя страна води до пренатоварване на трафика и понижаване нивото на безопасност.

Тревожен факт е продължаващата тенденция за кражби в тъмната част на деня. Ескалират посегателствата върху железопътната инфраструктура и в района на Подуяне-разпределителна – източен район, поради което е преустановено и движението Подуене-разпределителна – Искър.

Ръководството на НКЖИ води дългосрочна политика за намаляване кражбите и посегателствата по железните пътища на България. А безопасността на пътниците е приоритетна задача за компанията, се казва още в съобщението.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Спецсъдът пусна под домашен арест Десислава Иванчева

Специализираният съд измени мярката за неотклонение на Десислава Иванчева от задържане под стража в домашен арест.  Тя все още е в ареста и ще може да се прибере вкъщи, ако Прокуратурата не протестира изменението на мярката, съобщиха от Специализирания съд.  „След като бяха разпитани всички служители на Община „Младост“, Специализираният съд уважи..

публикувано на 18.10.18 в 18:59

Жена е пострадала при слизане от автобус на градския транспорт

Жена е пострадала при слизане от автобус на градския транспорт в кв. „Красно село“, съобщиха от МВР.  Сигналът за инцидента е подаден малко след 16.00 часа. Жената е паднала, тъй като се е подхлъзнала при слизане от автобус на градския транспорт. Водачът на превозното средство не е забелязал, че тя е паднала и е потеглил.  Пострадалата е закарана в..

публикувано на 18.10.18 в 17:35
Стивън Хокинг

Кръжок по астрономия на тема "Вселената след Стивън Хокинг" ще се състои във Физическия факултет на СУ

Кръжок по астрономия на тема "Вселената след Стивън Хокинг" ще се състои днес от 19.30 часа във Физическия факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски", на бул. "Джеймс Баучър" 5. Това съобщиха от СУ.    Лектор ще бъде Никола Каравасилев - учител по физика и астрономия, ръководител на ученическия отбор, който представя страната ни в..

публикувано на 18.10.18 в 11:31

Започва есенното засаждане в Новата гора на София

На 20 октомври от 11 часа стартира есенния залесителен сезон в Новата гора на София край Суходол. Проектът на Столичната община за трансформация на пустеещ общински терен в зелен филтър край града, се реализира вече трети сезон. В рамките на проекта, общината осигурява фиданките, уредите за засаждане и ръкавиците, а за самото засаждане се..

публикувано на 18.10.18 в 09:58
Марк Зукърбърг

Бунт на акционери във "Фейсбук"

Няколко пенсионни фондове и министерствата на финансите на американските щати Род-Айлънд, Илинойс и Пенсилвания подкрепят идеята за свалянето на Марк Зукърбърг от поста председател на Борда на директорите на компанията „Фейсбук“, пише „Уолстрийт джърнъл“. Тези миноритарни акционерив компанията подкрепят предложението на друг миноритарен участник..

публикувано на 18.10.18 в 08:59