Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Кражба на над един километър релси на гарите Биримирци и Илиенци прекъсна движението на влакове

Снимка: НКЖИ
Над един километър релси са били откраднати през трите почивни дни, съобщиха от Националната компания „Железопътна инфраструктира“ (НКЖИ). Компанията отново е ощетена, след като вандали откраднаха 900 метра от действащата железопътна линия на Биримирци и 240 метра релси и 2 стрелки на гара Илиенци. Стойността на откраднатите елементи от железопътната линия се оценява на около 50 000 лв. без включени разходи по доставяне на материали и труд.

Движението в отсечката Подуене-разпределителна – Биримирци е прекъснато и предстои възстановяване на железния път. Това налага отклоняване на влаковото движение по обходен маршрут – през Централна гара София, което от своя страна води до пренатоварване на трафика и понижаване нивото на безопасност.

Тревожен факт е продължаващата тенденция за кражби в тъмната част на деня. Ескалират посегателствата върху железопътната инфраструктура и в района на Подуяне-разпределителна – източен район, поради което е преустановено и движението Подуене-разпределителна – Искър.

Ръководството на НКЖИ води дългосрочна политика за намаляване кражбите и посегателствата по железните пътища на България. А безопасността на пътниците е приоритетна задача за компанията, се казва още в съобщението.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Среща с Йордан Ефтимов - поета на месеца

Нетрадиционен, провокативен, готов за предизвикателства, около Йордан Ефтимов винаги е интересно - не само като автор, но и като личност. Миналата година излезе най-новата му стихосбирка „Доказани теории, окончателни експерименти“, но едва ли това ще е последният му експеримент… Все пак за бъдещите му творчески планове ще разберем от самия..

публикувано на 21.02.19 в 12:58

Мият улици и булеварди в София

В София ще се извършва миене на улици и булеварди. Това съобщиха от Столичната община. Дейността се организира от Столичния инспекторат. Улиците няма да бъдат затваряни за движение. От Общината призовават гражданите да не паркират в посочените часове, за да не затрудняват екипите на почистващите фирми. От 10.00 часа до 16.00 часа ще се мие ул. „Хан..

публикувано на 21.02.19 в 08:53

Временно ще бъде прекъснато водоснабдяването в някои части на столицата

„Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата. Това съобщиха от дружеството.  От 09:00 часа тази сутрин до 05:00 часа на 22 февруари 2019 г. във връзка с подмяна и превключване на уличен водопровод на ул. „Патриарх Герман“ в с. Герман се налага спиране на водоподаването на живеещите в района на: с. Лозен между ул...

публикувано на 21.02.19 в 08:43

Очаква ни слънце днес, максималните температури ще бъдат между 9° и 14°

Днес ще преобладава слънчево време, с по-съществени временни увеличения на облачността над Източна България, сочи прогнозата на НИМХ.  Ще продължи да духа до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 9° и 14°. Атмосферното налягане ще се повиши и ще остане по-високо от средното за месеца.  Над Черноморието ще бъде..

публикувано на 21.02.19 в 08:35

24 тона текстилни отпадъци са събрани от Столичната община през 2018-а

109 контейнера за текстил вече за разположени на територията на София. Паралелно с това, от общината тестват и система, която не позволява отпадъка да се извади неправомерно. Това съобщи зам.-кметът в направление екология Йоана Христова , която представи новите контейнери за текстил. Столичната община започна да събира разделно текстилните отпадъци..

публикувано на 20.02.19 в 14:35
„Оркестър Титаник“ ще свири в Сатиричния театър тази вечер

Накъде в столицата

ТЕАТЪР   В Народния театър "Иван Вазов" са обявили почивен ден… По-точно в афиша им е насрочена постановката на Камен Донев „Почивен ден“ с участието на Антон Радичев, Мария Каварджикова, Кирил Кавадарков, Ванча Дойчева, Пламен Пеев, Захари Бахаров, Карла Рахал, Биляна Петринска, Марин Янев, Росица Дичева, Александър Кадиев..

публикувано на 20.02.19 в 09:59

Стотици аптеки протестират затворени

Стотици аптеки в страната днес ще останат затворени в знак на протест срещу лекарствената политика на държавата, съобщиха от Националната аптечна камара. Организацията излезе с призив за национален протест, който е разпратен до фармацевтите. Около 724 аптеки ще се включат в протеста, това прави около една четвърт от всички аптеки в страната,..

публикувано на 20.02.19 в 09:04