Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Свободен вход, урок по родолюбие и музика в Националния исторически музей за 141-годишнината от гибелта на Левски

НИМ

Входът в Националния исторически музей ще бъде свободен за 141-годишнината от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски на 19 февруари, съобщиха от музея.

От 11:00 ч. Сдружение "Евтерпани", чиято мисия е да издирва и представя "човешки съкровища" - талантливи певци и музиканти, ще изнесе специална програма.

Акцент в нея ще бъде драматизацията "Урок по родолюбие", която ще изнесе фолклорната група "Житената питка" от Софийската гимназия по хлебни и сладкарски изделия и дует "Рукатка", с ръководител Боряна Райкова. Ще "оживеят" образите на Васил Левски, Христо Ботев, Чавдар Войвода в изпълнение на абитуриентите от гимназията, носители на награди за фолклорно изкуство.

Деца и младежи, лауреати от фестивали и конкурси, с музикален ръководител Аня Краваева, ще изпълнят български песни.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Временно ще бъде прекъснато водоснабдяването в в част от кв. „Изгрев“

„Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в част от кв. „Изгрев“.  Във връзка с изграждане на сградно водопроводно отклонение на ул. „Фредерик Жолио Кюри“ в кв. „Изгрев“, се налага спиране на водоподаването от 09.30 до 16.30 часа на живеещите в района на: ул. „Димчо Дебелянов“ - от ул. „Антон П. Чехов“ до ул. „Димитър Гичев“; ул. „Чарлз..

публикувано на 18.01.19 в 08:41

Завишени стойности на фини прахови частици са отчетени в няколко квартала на столицата

 Завишени стойности на фини прахови частици са отчетени в няколко квартала на столицата, сочи справка на електронната страница на Столичната община.  Замърсяване на въздуха е отчетено в кварталите „Младост“, „Дружба“, „Павлово“, „Хиподрума“ и „Надежда“, както и в района на Копитото. 

публикувано на 18.01.19 в 08:38

Слънце и облаци се редуват днес

Днес преди обяд ще е слънчево, но от запад облачността, предимно средна и висока, ще се увеличава и до края на деня ще обхване цялата страна. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Остава топло, с максимални температури предимно между 6° и 11°, сочи прогнозата на НИМХ. По Черноморието ще е предимно слънчево, но по-късно през деня от запад ще се..

публикувано на 18.01.19 в 08:35

БАБХ проверява случай на стомашно-чревно неразположение при деца от две училища в София

След подадени сигнали от родители за получено стомашно-чревно неразположение при деца от две столични училища (72 ОУ „Христо Ботев” и 151 СОУ “Национално средно общообразователно училище”) от Областната дирекция по безопасност на храните към БАБХ са извършили проверка в помещенията, в които се хранят учениците (т.нар. столове) на двете учебни заведения..

публикувано на 17.01.19 в 18:43

200 пътници са блокирани на летище София заради отменен полет

Близо 200 пътници, които тази сутрин е трябвало да отпътуват от София за Барселона, останаха блокирани на летището заради забавен полет, потвърдиха от Летище София пред Радио София. Следващият възможен полет е в 16:55 ч, което значи, че пътниците трябва да изчакат близо 10 часа, за да се осъществи полета им. На всеки два часа ни дават храна и напитки...

публикувано на 17.01.19 в 11:14