Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

А. Хийт: Ритмите могат да препрограмират мозъка ни и влияят на поведението

Още преди да се родим, звукът е от основно значение за развитието на организма. Пулсът на майката успокоява, но освен него, върху организма влияние оказват и ритъмът на природата, на сезоните, на походката, на говора…

Всички ритми се наслагват, а комплексният ритъм влияе върху мозъка…

Това са думи на един от днешните гости.

Алан Хийт - е дългогодишен международен консултант в сферата на образованието и невронауката.  Притежава  специализации  по  рефлексология,  сензорна  и  двустранна интеграция,  звуковови  терапии.  Основните  му  интереси  са  свързани  със сензорна интеграция и движенията в невроразвитиен аспект. Автор е на книгата “ Да се справим с Дислексията по естествен начин” 1997 година.

В студиото е и логопедът Олга Георгиева. Тя е езиково-говорен специалист с близо 20-годиншна практика. В ролята си на терапевт е специализирана и практически насочена към ранно разпознаване на затрудненията в развитието. Има особен професионален интерес в областите Аутизъм и Обучителни затруднения, за което е обучавана в Оксфорд от Британската асоциация по дислексия. 

Чуйте разговора им в „Ритъмът на столицата“.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Когато спешната медицинска помощ премахва границите в ЕС

Това е името на един трансграничен проект, подкрепен с европейски средства, въз основа на който в Брюксел бе подписан меморандум от страна на еврокомисарите Корина Крецу и Витянис Андрюкайтис . Самият проект бе представен в рамките на кръгла маса в Европейската комисия, на която бе разяснено какви иницативи са били подкрепени в сферата на..

публикувано на 20.02.19 в 14:11
Токсичните отпадъци, изхвърлени в района на гара Яна.

Разследването за токсичните отпадъци край гара Яна продължава

Води се разследване, което да установи кой е отговорен за нерегламентираното изхвърляне на токсичните отпадъци преди дни на терен в близост до гара Яна, коментира зам.-кметът по екология в Столичната община Йоана Христова. Тя каза още, че не е била в София и ще ѝ трябва време да се запозне със случая. Общо 29 тона опасни токсични отпадъци бяха..

публикувано на 20.02.19 в 14:06
Доц. Светлана Велизарова

Астмата е заболяване на развитите общества, които гледат децата си като "цвете в саксия"

Всяка година, в световен мащаб, броят на децата с астма расте. Това се дължи на все по-замърсения въздух и храна. За щастие, само около 7-8% от децата, които страдат от т. нар. детска астма, остават астматици и като възрастни. Това каза в "Часът на здравето" началникът на детската клиника към МБАЛББ "Св. София" доц. Светлана Велизарова . Развитието..

публикувано на 20.02.19 в 13:35

"От Балкана до Дунав" - да отидем в Северна България, не само в Северна Гърция

Един интересен нов пътеводител излезе тези дни. Нарича се "От Балкана до Дунав" и, както и самото заглавие показва, цели да популяризира туризма в Северна и Северозападна България. Идеята за това издание възниква преди около две години, след запознанството между авторите Весела Николаева, Гавраил Гавраилов и Михаил Михов . Водени са от желанието да..

публикувано на 20.02.19 в 12:36

Спектакълът “Moonlight” в изследване на податливата реалност

На 20 и 21 февруари от 19.30 ч. в ДНК - пространство за съвременен танц и пърформанс, са представленията на спектакъла “Moonlight”. Негови създатели са Александър Георгиев - Аце и Дарио Барето Дамас . Преди броени дни двамата артисти бяха номинирани за ИКАР, в категорията “Съвременен танц и пърформанс”, излъчени от гилдията за съвременни..

публикувано на 20.02.19 в 12:27

Работилница за мартеници привлича с благотворителност и забавление

Благотворителна работилница за мартеници ще се проведе тази неделя - 24 февруари, в младежкия център T.R.A.P. в София (ул. "Братя Миладинови" 26). Всеки, който има желание, може да се включи с готови или да изработи мартеници в подкрепа на деца със специални нужди и техните семейства, а организаторите от I CAN TOO след това ще се погрижат..

публикувано на 20.02.19 в 10:43

42 случая на физическа агресия срещу медици от началото на годината

Осем случая на физическа агресия срещу медици в Центровете за спешна помощ са регистрирани само от началото на годината. 114 са случаите на вербална агресия, отчитат от Министерството на здравеопазването. 34 са нападенията над лекари в лечебните заведения, случаите на проявена агресия са общо над 220. Ефективните присъди за нападателите обаче са само две..

публикувано на 19.02.19 в 16:28