Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МВР: Бъдете особено внимателни на пътя по празниците

| обновено на 18.04.14 в 08:52
Дългото движение в колона от автомобили изнервя водачите, но единственият разумен вариант е те да бъдат внимателни, да запазят спокойствие и спазват дистанция. С този призив се обърнаха от МВР към всички български граждани във връзка с предстоящите Великденски празници и очакваните пътувания и затруднено движение по всички основни пътни артерии в страната.

Водачите още предварително трябва да са наясно, че движението ще бъда затруднено и да останат спокойни и търпеливи, призова началникът на Сектор "Пътен контрол" Валери Митов. От МВР отправиха обичайните препоръки към поведението на водачите по време на празнични дни.

"Спазвайте скоростните режими, защото те са съобразени с обстановката с оглед безопасността на водачите. Нека автомобилът бъде управляван от най-опитния водач", призова Митов.

От МВР обещаха засилен контрол на скоростта, употребата на алкохол и правоспособността на водачите, особено в малките населени места. "Покрай празници винаги сме превъзбудени и на автомобил се качва абсолютно всеки, който е правоспособен, а понякога и неправоспособни лица", каза Валери Митов.

Трафикът ще бъде засилен най-вече на 17 и 21 април, припомни началникът на "Пътна полиция", главен комисар Антон Антонов. Ще бъде осигурени допълнителни екипи на всички възлови пътища в страната, обеща той. Антонов също призова водачите да се съобразяват с ремонтните дейности, които неизбежно ще предизвикат допълнителни затруднения, но са необходими и така или иначе трябва да бъдат извършени.

От Главна дирекция „Национална полиция“ предприемат различни мерки за осигуряване на безопасността и улесняването на предвижването на всички.

Какви мерки предприема полицията за празниците? Чуйте репортажа на Ивайло Николов.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Още по темата

500 000 българи потеглят за Великден. КАТ варди на пътя

Над 500 хиляди българи се очаква да пътуват за Великденските празници. От МВР вече обявиха, че ще следят да не се получават тапи по пътищата. Основните пътни отсечки, на които се очаква засилен трафик, са: - международен път Е-79 – София – Драгичево –..

публикувано на 17.04.14 в 08:21

Без ТИР-ове по 6 направления заради празниците

В последния работен ден преди Великденските празници, от 12.00 ч., и в петък, 18 април, ще има две ленти за движение в посока София – Варна при виадукта „Бебреш“ от АМ „Хемус“. Целта е повишаване на безопасността на движение при засиления трафик, който..

публикувано на 17.04.14 в 07:36

14 000 допълнителни места във влаковете за Великден осигурява БДЖ

„Холдинг Български държавни железници” ЕАД ще увеличи с допълнителни вагони съставите на 139 влака, които пътуват по основните направления в страната, съобщиха от пресцентъра на БДЖ. Увеличението на съставите на влаковете се прави с цел да бъде..

публикувано на 17.04.14 в 09:15

БДЖ пуска допълнително 139 влака за празниците

"Холдинг Български държавни железници" ЕАД ще увеличи с допълнителни вагони съставите на 139 влака, които пътуват по основните направления в страната, съобщиха от пресцентъра на дружеството. Увеличението на съставите на влаковете се прави с..

публикувано на 16.04.14 в 14:08
ВИЖТЕ ОЩЕ

СОС решава да бъде ли отстранен съветникът Благовест Георгиев

Столичният общински съвет (СОС) ще обсъди освобождаването на общинския съветник от "Спаси София" Благовест Георгиев от всички заемани от него постове. На 5 април кметът Георгиев предизвика катастрофа, избяга от местопроизшествието, след като беше..

публикувано на 25.04.24 в 08:33

Модерни трамваи ще обслужват жителите на северните райони на София от 7 май

Нископодови трамваи с климатик ще обслужват жителите на северните райони на столицата, съобщиха от „Спаси София“. Модерните мотриси по линия 6 ще бъдат достъпни за трудноподвижни хора и майките с колички, казва зам.-кметът по транспорт инж. Илиян..

публикувано на 24.04.24 в 15:39
Проектът за бъдещия храм е дарение от арх. Атанас Вангелов

Великденски концерт пред строящия се в "Люлин" храм "Св. Патриарх Евтимий"

Празничен благотворителен концерт "Христос Воскресе - светла радост донесе!", със специалното участие на Фолклорен ансамбъл "Българе", Калоферски гайдари и ученици, ще се проведе в събота, 27 април, от 12:30 ч. в пространството до градежа на новия..

публикувано на 24.04.24 в 12:11

Тристранката се събира относно парите за заетост и безработица

Днес ще се проведе и първото заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество в мандата на служебното правителство. На него ще бъде обсъден проектът на Националния план за действие по заетостта, който предвижда 88 милиона лева от..

публикувано на 24.04.24 в 11:06

В София стикират за преместване по близо 600 МПС на месец

1755 моторни превозни средства са стикирани на територията на Столичната община, които отговарят на критериите за излязло от употреба МПС, отчитат от Столичния инспекторат за първите три месеца на 2024 година . За тези автомобили тече 3-месечен..

публикувано на 24.04.24 в 08:11

Нарушено водоснабдяване ще има в ж.к. "Младост" и "Горна баня"

Във връзка с подмяна на спирателен кран на ул. „Свето Преображение“, ж.к. "Младост" 3 и 4 , от Софийска вода предувпреждават, че се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 22:00 часа в района на: бул. „Александър Малинов“, ул. „Филип..

публикувано на 24.04.24 в 07:59
 Д-р Александър Златанов

Коклюш и в Перник – 15-годишно момче, което учи в София

Първи случай на коклюш е регистриран в Перник. С магарешка кашлица е диагностицирано 15-годишно момиче, което учи в София . Диагнозата е установена по лабораторен път. Заразеното дете е било имунизирано. То се лекува в домашни условия. "Детето е под..

публикувано на 23.04.24 в 14:53