Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Holiday Heroes събират пари за хранителни продукти на благотворителен турнир по плажен волейбол

Остава ден до благотворителния турнир по плажен волейбол на Holiday Heroes, в който ще се включат любими български волейболни състезатели и представители на корпоративния свят у нас.

Турнирът ще се проведе на 26 и 27 юли в столичния бийч бар на покрива на единствения търговски център с плаж.

Под мотото „Спортувай с мисия“ ще премерят сили отборите на различни компании, като всеки отбор ще се състои от четирима души, които ще играят до 15 точки, при два от три спечелени гейма.

Игрите ще се проведат под зоркия поглед на професионални волейболисти като Евгени Иванов-Пушката, Стойко Ненчев, Иван Колев, Методи Ананиев и Георги Манчев. Те ще бъдат ментори на отборите и ще им помагат по време на мачовете.

Всички събрани средства по време на турнира ще бъдат използвани за закупуване на хранителни продукти за предстоящата кампания на Holiday Heroes за Коледа.

Ръководителят на проекта Росица Томова разказа в студиото на „Ритъмът на лятото“ подробности за предстоящия турнир и сподели отношението си към ДДС върху хранителните продукти, предизвикателството да се прави благотворителност „от врата до врата“ и значението на популярните личности в социалните кампании у нас. По време на разговора тя описа и на какви качества трябва да отговаря перфектния доброволец, както кой спорт ще събере отново с благотворителна кауза десетки столичани наесен.

Чуйте.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Четирима наши алпинисти покориха връх Серо Торе

Четирима наши алпинисти покориха на един от най-сложните технически върхове - Серо Торе в Южните Анди. Той е с надморска височина малко над 3 хиляди метра, но представлява скална игла с вертикални стени от по над 1200 м. отвсякъде, казано с други думи - няма лесен път към върха.  Това е причината много малко хора в света да са успели да качат този..

публикувано на 24.03.19 в 10:05

Над 100 учители ще разменят добри практики в 51 СОУ "Елисавета Багряна“

Повече от 100 учители от страната ще представят добри практики на преподаване в първата Национална конференция "Обмяна на добри практики в природните науки". Събитието се провежда днес и утре в 51 СОУ "Елисавета Багряна“ в София. Преподаватели от цяла България по предметите "Физика", "Химия", "Биология", "Човекът и природата" и "Информационни..

публикувано на 22.03.19 в 18:08

Изграждат нови детски площадки и фитнес на открито в район "Витоша"

С настъпването на пролетта и покачването на температурите, времето става все по-подходящо за разходки навън, затова днес в предаването „Вашият глас“ говорихме за детските площадки и зелените пространства, където децата могат да играят. С екипа ни се свърза наша слушателка, която изрази желание за повече места за отдих в район „Витоша“. Ние..

публикувано на 22.03.19 в 17:30
Усмивката на Лиз Бурбо убеждава, че знае пътя към щастието

Трябва да разберем какво иска тялото, за да му го дадем, без да забравяме душата

За първи път в България тази седмица гостува световноизвестния психолог Лиз Бурбо. Тя е лектор и автор на много бестселъри за щастие и просперитет. Този уикенд предстои нейният семинар, на който тя ще разкаже своята философия как да бъдем по-щастливи и благополучни. Бих казала, че философията, която сама съм открила, не се преподава..

публикувано на 22.03.19 в 16:55

Вършец - зеленият бисер на региона

Вършец - градът на здравето. С този слоган ни посреща малкото градче, което се намира в Западна Стара планина, на около 400 м. надморска височина. Курортният град Вършец е разположен по живописното течение на р. Ботуня, а Вършечката котловина е място за почивка, спорт, климато-и балнеолечение. Местните казват, че най-голямото богатство на региона е..

публикувано на 23.03.19 в 10:15

2700 души по-малко в план-приема за ВУЗ догодина

2700 души по-малко спрямо тази академична година са предвидени в план-приема в държавните и частните висши училища за 2019-2020 г. Или това са 54 хил.бройки, които формират кандидатстващите за бакалавър, магистър и научна степен „доктор“. Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев посочи, че план-приемът се определя на база подадените..

публикувано на 22.03.19 в 16:38

Значението на храната в юдаизма

В тези пет дни в предаването “Радиоприемница” говорихме за храната като начин на живот и култура, храната в различните религии и общности. Днес се посвещаваме на вечните закони в юдаизма и прекрасните традиции в храненето на евреите. Храненето, храната и кулинарията, са много важна част от еврейската култура и традиции. Почти няма празник или..

публикувано на 22.03.19 в 16:15