Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Holiday Heroes събират пари за хранителни продукти на благотворителен турнир по плажен волейбол

Остава ден до благотворителния турнир по плажен волейбол на Holiday Heroes, в който ще се включат любими български волейболни състезатели и представители на корпоративния свят у нас.

Турнирът ще се проведе на 26 и 27 юли в столичния бийч бар на покрива на единствения търговски център с плаж.

Под мотото „Спортувай с мисия“ ще премерят сили отборите на различни компании, като всеки отбор ще се състои от четирима души, които ще играят до 15 точки, при два от три спечелени гейма.

Игрите ще се проведат под зоркия поглед на професионални волейболисти като Евгени Иванов-Пушката, Стойко Ненчев, Иван Колев, Методи Ананиев и Георги Манчев. Те ще бъдат ментори на отборите и ще им помагат по време на мачовете.

Всички събрани средства по време на турнира ще бъдат използвани за закупуване на хранителни продукти за предстоящата кампания на Holiday Heroes за Коледа.

Ръководителят на проекта Росица Томова разказа в студиото на „Ритъмът на лятото“ подробности за предстоящия турнир и сподели отношението си към ДДС върху хранителните продукти, предизвикателството да се прави благотворителност „от врата до врата“ и значението на популярните личности в социалните кампании у нас. По време на разговора тя описа и на какви качества трябва да отговаря перфектния доброволец, както кой спорт ще събере отново с благотворителна кауза десетки столичани наесен.

Чуйте.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Библиотекарят е жрец, има мисия като на първопросветителите - да станем по-духовни

Столичната библиотека отбелязва Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост - 24 май,с празнична програма. До 15:00 ч. днес столичани могат да разгледат две документални изложби: „България в Европа, Европа в България“ - със стари пощенски картички и албуми от цяла Европа от колекциите на проф. Михаил Неделчев, и..

публикувано на 24.05.19 в 14:20

Дневникът на една софиянка: Каква абитуриентка щях да бъда днес?

Ех, дойде това време на весело - истеричаво изброяване на цифри: 1, 2, 3, 4, … и така до 12. Понеже при мен се навъртяха бая годинки, откакто завърших средното си образование, се опитах да си припомня разни моменти от този етап от живота ми. Всъщност като атмосфера нещата изобщо не са се променили. Полицаите час по час излизат в..

публикувано на 24.05.19 в 12:50

Кои са любимите български книги на столичани

На днешния светъл празник, когато честваме Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, репортерът на Радио София Луиза Лазарова се разходи из софийските улици и попита столичани за техните любими произведения от български автори. Какви са техните отговори и кои стихотворения и песни помнят наизуст - чуйте в звуковия файл...

публикувано на 24.05.19 в 11:54

Извадете бял лист - диктовка на открито

Диктовки на открито организира по случай 24 май Институтът за български език „Проф. Любомир Андрейчин“ при Българската академия на науките.  Празничната кампания „Написаното остава. Пиши правилно!“ се провежда от 11 до 31 май на открито и в класните стаи в редица градове и села на България.   Учените канят всички, които желаят да засвидетелстват..

публикувано на 24.05.19 в 09:48
Галина Тимова

За да не отпадат деца от училище, трябва повече да се работи с родителите

Гордея се, че работя заедно с учители, които са изключително любвеобилни, избягали са от предразсъдъците на нашето общество и влагат сърце и душа – подчерта в Радиоприемница Галина Тимова , която е преподавател и зам.-директор на столичното 75-о основно училище „Тодор Каблешков“, в което учат най-много ромски деца. За жалост в ромската общност..

публикувано на 23.05.19 в 17:22

Почтен, фин и изискан човек - така ще те запомним, Дани

Днес се простихме с журналиста от Българското национално радио Даниела Бенишева. Позната от емблематични за Радио София предавания, каквито са "Арте вива", „Кой-кой е“, „Радио кафе“, „Ритъмът на столицата“, но и по-старите - „Арт посоки“, „Чуй София!“, „София днес“. Дани си отиде от този свят на 20 май, след продължителна и упорита битка с рака. Ще..

публикувано на 23.05.19 в 17:15

Лятно кино в градината с "Белгийският крал"

От 26 май до 15 септември София Филм Фест организира Лятно кино в градината.  Началото е в 21:00 часа, а първата прожекция, която ще видим, ще бъде  „Белгийският крал“ - псевдодокументална комедия на режисьорите Питър Бросенс и Джесика Удуърт, копродукция между Белгия, Нидерландия и България. Крал Николас III е самотник и има чувството, че не..

публикувано на 23.05.19 в 17:01