Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Претендентите за поста Миков, Манолова и Стоилов искат силно БСП

Снимка: БГНЕС

Силен конгрес и победа на най-добрия кандидат очакват от 48-я конгрес на БСП претендентите за лидерския пост Михаил Миков, Мая Манолова и Янаки Стоилов.

Силен и консолидиращ конгрес, след който БСП да продължи силно напред, прогнозира Миков преди началото на форума, на който делегатите ще избират председател на партията.

Той, както и конкурентите му Мая Манолова и Янаки Стоилов, са категорични, че ще участват в надпреварата до последно и няма да си правят отвод.

"Нека спечели този, който ще предложи и ще направи промяна в БСП", си пожела Мая Манолова, като добави, че се надява да спечели най-добрият и този, който социалистите харесват.

Янаки Стоилов постави акцент върху необходимостта партията да има авторитетен център и влиятелни структури по места, както и активен диалог между тях.

"Надявам се делегатите да направят своя избор с разум и сърце", отбеляза той.

Точно 23-ма кандидати ще се борят днес за лидерския пост в БСП на 48 Конгрес на партията, който се провежда в зала 1 на НДК.

Новоизбраният ще бъде петият лидер, откакто партията се преименува от БКП на БСП. Около 700 делегати ще гласуват днес тайно в 20 тъмни кабинки.

ВИЖТЕ ОЩЕ

БДЖ с разписание в Google Maps

Разписанието на БДЖ вече е видимо и в Google Maps. При задаването на конкретен маршрут на територията на България в интернет платформата упътвания за придвижване се получават и за пътуване с влак, което разширява възможностите при избора на подходящо транспортно средство. Навигацията в Google Maps с..

публикувано на 19.07.19 в 11:30

Близо 4258 седмокласници от София са подали заявления за участие във второ класиране

Близо 4258 седмокласници от София са подали заявления за участие във второто класиране за училищата, от тях 699 не са приети и трябва да чакат третия етап. Това казва Ваня Кастрева  - началник на образователния инспекторат, цитирана от "Монитор". От общата цифра седмокласници, участвали във второто класиране, 3422 са подали заявления, защото не са..

публикувано на 19.07.19 в 09:31

Със слънце и високи температури завършва работната седмица

Днес ще е предимно слънчево, съобщават от НИМХ. Около и след обяд, главно над западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Има условия и за локални градушки. Вятърът ще е слаб, предимно от изток-югоизток. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 29° и 34°...

публикувано на 19.07.19 в 08:40

Площад "Славейков" просто е създаден за културен живот

По мнение на чуждестранни експерти площад "Славейков" просто е създаден за културен живот, защото предлага отлични възможности за концертиране, за малки пърформанси и различни формати, заяви Тодор Чобанов , заместник-кмет по културата на Столичната община. Той отчете, че София има все повече нови локации за култура.  По думите му в парка..

публикувано на 18.07.19 в 18:39

Проверяваме дали са ни изтекли личните данни с приложение

Комисията за защита на личните данни ще започне проверка в Националната агенция за приходите след хакерската атака срещу финансовата институция. От НАП са декларирали готовност да съдействат за изясняване на всички обстоятелства. Повод за нея бе безпрецедентната хакерска атака срещу сървъри на НАП. На среща между двете институции са били..

публикувано на 18.07.19 в 12:31

Дни на отворените врати в екологичната обсерватория "Мусала"

Инициативата "Дни на отворените врати" в Базовата екологична обсерватория "Мусала" към БАН ще се състои на 20 и 21 юли /с резервни дати 10 и 11 август/, и на 27 и 28 юли /с резервни дати 17 и 18 август/, ако не позволят метеорологичните условия това да стане на първоначално планираните дати,  съобщиха от БАН. Базовата екологична..

публикувано на 18.07.19 в 12:17

Нова информационна система на НОИ за софиянци

Нова информационна система ще улесни ориентацията на посетителите на териториалното поделение на Националния осигурителен институт (ТП на НОИ) в София към местата за предоставяне на исканата от тях услуга, съобщиха от НОИ. В помощ на гражданите е видеостена с четири екрана, информационни табла за коридорите по видове услуги, указателни табели и схема..

публикувано на 18.07.19 в 12:14