Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Международен фестивал за поп и рок музика „София”-2014 подкрепя благотворителна кампания за хора в будна кома

Снимка: ЕПА/БГНЕС

От 18 до 21 септември се организира Международен фестивал за поп и рок музика „София” – 2014, съобщиха от пресцентъра на и Столичната община. Фестивалът ще се проведе в две категории: Конкурс за нова българска песен „София” – 2014 и Международен конкурс за изпълнители Sofia Grand Prix.

На 18 септември, четвъртък, от 19:00 часа, в Зала 1 на НДК е Конкурсът за нова българска песен „София” – 2014. В Конкурсната вечер и Гала Концерта участват: Маргарита Хранова, Васил Петров, Петя Буюклиева, Красимир Аврамов, Силвия Кацарова, Дани Милев, Христо Деянов & Skiller, Джина Иванова, Мартина Иванова, Румяна Коцева и Деян Неделчев, Боян Михайлов, Константин Белчев, Славена Даскалова, Sunnie, STEREORUSH, Малин Иванов, Група НОРМАЛНО, Яна Овчарова, група Спринт, Импулс и други поп и рок изпълнители.

До финалния етап на Конкурса за нова българска песен „София” – 2014 достигнаха 14 нови български авторски песни, избрани от селекционна комисия. Песните ще се състезават на Финала на Конкурсната вечер, като компетентно жури ще отличи победителите в Гала концерта.

Песен на публиката ще се определи от публиката в залата, слушателите на БНР, БГ Радио, Радио „Зорана” и зрителите на БНТ чрез дарителски SMS-и, като за съответната песен ще се гласува на единен дарителски номер 17 777 с текст DMS BUDNI и номер на избраната песен на цена 1.20 лв. с ДДС. Всяка песен има собствена кодова дума.

Международният фестивал за поп и рок музика „София” – 2014 е част от Календара на културните събития на Столична община и се реализира в подкрепа на Кандидатурата на София и Югозападния регион за Европейска столица на културата през 2019 г.

Събитието ще подкрепи Националната благотворителна кампания „Нека бъдем по-добри за разкриване на Център за лечение и рехабилитация на хора, пострадали при инциденти и хора в „будна кома” в Панчарево.

От 19 до 21 септември, фестивалът продължава в „Парадайз център”, където ще се проведе Международният конкурс за изпълнители Sofia Grand Prix.

Песните, достигнали Финала на Конкурса за нова българска поп и рок песен „София” – 2014 могат да се чуят и в сайта на фестивала.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Оранжев код в три области заради лошото време

В три области е обявен оранжев код, а в останалата част от страната - жълт за дъжд, сняг и поледици, показва справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Оранжевият код важи за областите: Стара Загора, Хасково и Кърджали. Там се очакват значителни валежи от дъжд със сумарни количества за денонощието между 30 и 50 л/кв...

публикувано на 21.11.18 в 09:55

Накъде в София

ЛИТЕРАТУРА В "София лайв клуб" от 19.30 ч. ще бъде премиерата на автобиографичната книга на Орлин Горанов "Да започнем отначало". Изданието, което включва над 180 снимки от личния архив на певеца, е в съавторство с Веселина Паскова, а дизайнер на книгата и корицата е Тодор Манолов. От 19.00 ч. в литературен клуб “Перото” ще се проведе “Вечер на..

публикувано на 21.11.18 в 09:21

Здраве и стил на живот - избрано от печата

Минимум 20-30 млн. лева неусвоени средства всяка година се пренасочват от Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) от едно перо в бюджета й към друго и от това потърпевши са медицинските специалисти, информира ТРУД . Причината средствата да остават неизползвани са административни задължения на лекарите, които се променят ежегодно, обявиха от..

публикувано на 21.11.18 в 08:56

Времето ще бъде облачно и дъждовно

Днес времето в страната ще бъде облачно и дъждовно. В Централна и Източна България валежите ще са значителни. В западната част на Северна България, при температури близки до 0°, ще има условия за поледици. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър, предимно от североизток. Максимални температури от 1-2° в Северозападна България до 11-12° в южните..

публикувано на 21.11.18 в 08:47

Отбелязваме Въведение Богородично - Ден на християнското семейство

Въведение Богородично е един от вселенските празници, който в църковните песнопения се назовава "предвестник на Божието благоволение към хората".  В Константинополската църква той е въведен през VII век от патриарх Терасий, а в Римокатолическата църква - от папа Григорий Единайсети през 1374 г. Според Светото писание на този ден родителите на..

публикувано на 21.11.18 в 08:25