Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Международен фестивал за поп и рок музика „София”-2014 подкрепя благотворителна кампания за хора в будна кома

ЕПА/БГНЕС

От 18 до 21 септември се организира Международен фестивал за поп и рок музика „София” – 2014, съобщиха от пресцентъра на и Столичната община. Фестивалът ще се проведе в две категории: Конкурс за нова българска песен „София” – 2014 и Международен конкурс за изпълнители Sofia Grand Prix.

На 18 септември, четвъртък, от 19:00 часа, в Зала 1 на НДК е Конкурсът за нова българска песен „София” – 2014. В Конкурсната вечер и Гала Концерта участват: Маргарита Хранова, Васил Петров, Петя Буюклиева, Красимир Аврамов, Силвия Кацарова, Дани Милев, Христо Деянов & Skiller, Джина Иванова, Мартина Иванова, Румяна Коцева и Деян Неделчев, Боян Михайлов, Константин Белчев, Славена Даскалова, Sunnie, STEREORUSH, Малин Иванов, Група НОРМАЛНО, Яна Овчарова, група Спринт, Импулс и други поп и рок изпълнители.

До финалния етап на Конкурса за нова българска песен „София” – 2014 достигнаха 14 нови български авторски песни, избрани от селекционна комисия. Песните ще се състезават на Финала на Конкурсната вечер, като компетентно жури ще отличи победителите в Гала концерта.

Песен на публиката ще се определи от публиката в залата, слушателите на БНР, БГ Радио, Радио „Зорана” и зрителите на БНТ чрез дарителски SMS-и, като за съответната песен ще се гласува на единен дарителски номер 17 777 с текст DMS BUDNI и номер на избраната песен на цена 1.20 лв. с ДДС. Всяка песен има собствена кодова дума.

Международният фестивал за поп и рок музика „София” – 2014 е част от Календара на културните събития на Столична община и се реализира в подкрепа на Кандидатурата на София и Югозападния регион за Европейска столица на културата през 2019 г.

Събитието ще подкрепи Националната благотворителна кампания „Нека бъдем по-добри за разкриване на Център за лечение и рехабилитация на хора, пострадали при инциденти и хора в „будна кома” в Панчарево.

От 19 до 21 септември, фестивалът продължава в „Парадайз център”, където ще се проведе Международният конкурс за изпълнители Sofia Grand Prix.

Песните, достигнали Финала на Конкурса за нова българска поп и рок песен „София” – 2014 могат да се чуят и в сайта на фестивала.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Голяма част от София остава три дни без топла вода

По-голямата част от София ще остане за три дни без топла вода поради планови ремонти на "Булгартрансгаз" ЕАД по газопреносната мрежа. От "Топлофикация София" предупреждават своите клиенти, че поради преустановено подаване на природен газ към част от топлоизточниците на дружеството за периода от 22 август до 24 август ще бъде спряна топлата вода...

публикувано на 21.08.17 в 18:25

Патриарх Неофит ще отслужи празничен водосвет в Самоков

Негово светейшество Софийски митрополит и Български патриарх Неофит ще отслужи молебен и празничен водосвет в центъра на град Самоков. На 21 август Православната църква чества паметта на св. Симеон Самоковски - митрополит от 1734 г. и покровител на града. След водосвета, празникът в гр. Самоков продължава с тържествено издигане на знамената в центъра..

публикувано на 21.08.17 в 17:13

Професионалното образование набира популярност

Над 62% от учениците, записани в професионалните паралелки и училища, са избрали  професионалното образование за първи избор при кандидатстване. Това показват  първоначалните данни за приема през тази година. От 21 966 ученици в професионални гимназии и паралелки 13 810 са записани след 7 клас по първо желание в първо класиране. Почти 82%..

публикувано на 21.08.17 в 17:05

Мобилeн пункт за опасни отпадъци за райони „Люлин“ и „Банкя“ отварят в петък

Мобилен събирателен пункт организират за райони „Люлин“ и „Банкя“ на 25 август 2017 г. (петък). Пунктът ще бъде разположен пред районна администрация „Люлин“ на бул. „Захари Стоянов“ № 15 от 8³° до 11³° часа, а от 12:30 до 15:30 часа ще се премести в гр. Банкя на ул. „Цар Симеон“ № 1, пред районна администрация „Банкя“. Безплатно ще се приемат..

публикувано на 21.08.17 в 16:58

Върхов корояд увреди горски масиви в Трънско

Увредени от върхов корояд са горски масиви в 43 населени места в Трънско, съобщиха от общината. Пострадали са и частни, и общински гори. Заради констатираните сериозни увреждания по насажденията от бял бор, общината съвместно с горското стопанство започна кампания за провеждане на спешна сеч. Засегнати са над 1000 горски имота в граничната община...

публикувано на 21.08.17 в 08:59