Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Международен фестивал за поп и рок музика „София”-2014 подкрепя благотворителна кампания за хора в будна кома

Снимка: ЕПА/БГНЕС

От 18 до 21 септември се организира Международен фестивал за поп и рок музика „София” – 2014, съобщиха от пресцентъра на и Столичната община. Фестивалът ще се проведе в две категории: Конкурс за нова българска песен „София” – 2014 и Международен конкурс за изпълнители Sofia Grand Prix.

На 18 септември, четвъртък, от 19:00 часа, в Зала 1 на НДК е Конкурсът за нова българска песен „София” – 2014. В Конкурсната вечер и Гала Концерта участват: Маргарита Хранова, Васил Петров, Петя Буюклиева, Красимир Аврамов, Силвия Кацарова, Дани Милев, Христо Деянов & Skiller, Джина Иванова, Мартина Иванова, Румяна Коцева и Деян Неделчев, Боян Михайлов, Константин Белчев, Славена Даскалова, Sunnie, STEREORUSH, Малин Иванов, Група НОРМАЛНО, Яна Овчарова, група Спринт, Импулс и други поп и рок изпълнители.

До финалния етап на Конкурса за нова българска песен „София” – 2014 достигнаха 14 нови български авторски песни, избрани от селекционна комисия. Песните ще се състезават на Финала на Конкурсната вечер, като компетентно жури ще отличи победителите в Гала концерта.

Песен на публиката ще се определи от публиката в залата, слушателите на БНР, БГ Радио, Радио „Зорана” и зрителите на БНТ чрез дарителски SMS-и, като за съответната песен ще се гласува на единен дарителски номер 17 777 с текст DMS BUDNI и номер на избраната песен на цена 1.20 лв. с ДДС. Всяка песен има собствена кодова дума.

Международният фестивал за поп и рок музика „София” – 2014 е част от Календара на културните събития на Столична община и се реализира в подкрепа на Кандидатурата на София и Югозападния регион за Европейска столица на културата през 2019 г.

Събитието ще подкрепи Националната благотворителна кампания „Нека бъдем по-добри за разкриване на Център за лечение и рехабилитация на хора, пострадали при инциденти и хора в „будна кома” в Панчарево.

От 19 до 21 септември, фестивалът продължава в „Парадайз център”, където ще се проведе Международният конкурс за изпълнители Sofia Grand Prix.

Песните, достигнали Финала на Конкурса за нова българска поп и рок песен „София” – 2014 могат да се чуят и в сайта на фестивала.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Хора сигнализират за паднали клони и дървета от вятъра

Вече са получени сигнали за паднали клони и дървета от появилия се силен вятър в София, съобщи в ефира на Радио София директорът на Дирекция „Аварийна помощ и превенция“ към Столична община Красимир Димитров . За щастие няма пострадали хора и сериозни материални щети. Клон е паднал върху автомобил. Сигналите, постъпили в службата на общината са..

публикувано на 24.09.18 в 15:55

Голямото следпразнично завръщане започва

В последния от серията три почивни дни по пътищата в страната и най-вече на входовете с Гърция, се очаква засилен трафик. Движението към големите градове ще е натоварено. Традиционно най-сериозно се очаква да бъде движението по автомагистралите "Тракия", "Хемус" и "Струма", както и по главен път Е-79. Властите призовават шофьорите да карат с повишено..

публикувано на 24.09.18 в 09:43

Накъде в София

КИНО В Дом на киното започва Седмица на скандинавското кино. Очакват ни осем филмови заглавия от Финландия, Норвегия, Дания, Литва и Швеция, сред които ще бъде и биографичният филм за популярния като Том от Финландия художник Тоуко Лааксонен. ТАНЦ Проникновено цветно пътуване без изход е пърформансът "Черна дупка" на прочутия американски..

публикувано на 24.09.18 в 09:05

Здраве и стил на живот - избрано от печата

Данъкът върху превозните средства вкарал в хазната на Столичната община (СО) през изминалата година 84,5 млн. лв. Парите, които е събрало местното кметство от пътния налог, са с 1.6 млн. лв. повече от заложения план, пише МОНИТОР . Това съобщи зам.-кметът по финанси на София Дончо Барбалов. Общото изпълнение на бюджета на СО е в размер на 1.054 млрд...

публикувано на 24.09.18 в 08:42

Седмицата започва със слънце

Днес преди обяд ще е предимно слънчево. Ще продължи да духа югозападен вятър и повишението на температурите ще продължи. Температурите ще бъдат в широк интервал от 18°-20° в северозападните райони до 32°-34° на места в източната половина от страната. Преди обед атмосферното налягане ще се понижава и ще е по-ниско от средното за септември, а след пладне –..

публикувано на 24.09.18 в 08:30