Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Международен фестивал за поп и рок музика „София”-2014 подкрепя благотворителна кампания за хора в будна кома

Снимка: ЕПА/БГНЕС

От 18 до 21 септември се организира Международен фестивал за поп и рок музика „София” – 2014, съобщиха от пресцентъра на и Столичната община. Фестивалът ще се проведе в две категории: Конкурс за нова българска песен „София” – 2014 и Международен конкурс за изпълнители Sofia Grand Prix.

На 18 септември, четвъртък, от 19:00 часа, в Зала 1 на НДК е Конкурсът за нова българска песен „София” – 2014. В Конкурсната вечер и Гала Концерта участват: Маргарита Хранова, Васил Петров, Петя Буюклиева, Красимир Аврамов, Силвия Кацарова, Дани Милев, Христо Деянов & Skiller, Джина Иванова, Мартина Иванова, Румяна Коцева и Деян Неделчев, Боян Михайлов, Константин Белчев, Славена Даскалова, Sunnie, STEREORUSH, Малин Иванов, Група НОРМАЛНО, Яна Овчарова, група Спринт, Импулс и други поп и рок изпълнители.

До финалния етап на Конкурса за нова българска песен „София” – 2014 достигнаха 14 нови български авторски песни, избрани от селекционна комисия. Песните ще се състезават на Финала на Конкурсната вечер, като компетентно жури ще отличи победителите в Гала концерта.

Песен на публиката ще се определи от публиката в залата, слушателите на БНР, БГ Радио, Радио „Зорана” и зрителите на БНТ чрез дарителски SMS-и, като за съответната песен ще се гласува на единен дарителски номер 17 777 с текст DMS BUDNI и номер на избраната песен на цена 1.20 лв. с ДДС. Всяка песен има собствена кодова дума.

Международният фестивал за поп и рок музика „София” – 2014 е част от Календара на културните събития на Столична община и се реализира в подкрепа на Кандидатурата на София и Югозападния регион за Европейска столица на културата през 2019 г.

Събитието ще подкрепи Националната благотворителна кампания „Нека бъдем по-добри за разкриване на Център за лечение и рехабилитация на хора, пострадали при инциденти и хора в „будна кома” в Панчарево.

От 19 до 21 септември, фестивалът продължава в „Парадайз център”, където ще се проведе Международният конкурс за изпълнители Sofia Grand Prix.

Песните, достигнали Финала на Конкурса за нова българска поп и рок песен „София” – 2014 могат да се чуят и в сайта на фестивала.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Подаваме заявления за третия етап на класирането в гимназиите

От 20 до 24 юли седмокласниците и техните родители могат да подават заявления за участие в третия етап на класирането за прием в гимназиите от осми клас, като се посочват само паралелки, за които има обявени свободни места. След всеки етап на класиране ученикът, който се е записал и след това е изтеглил документите си, не запазва мястото си...

публикувано на 20.07.18 в 08:51

Здраве и стил на живот - избрано от печата

Баловете за прием на студенти се оказаха голяма тайна, твърди СЕГА . Минималните и максимални балове за прием на студенти се оказват тайна за редица наши висши училища, включително и за най-престижния - Софийския университет, показва проверка на изданието. Смислено обяснение за това няма - някои се оправдават, че така правели от години, други се..

публикувано на 20.07.18 в 08:40

Повече слънце за уикенда

Днес ще бъде предимно слънчево, но през деня ще има временни увеличения на облачността и отново, главно в следобедните часове, ще има валежи и гръмотевици - в Централна и Източна България, както и в планините на Западна. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Максимални температури, в повечето места: между 26 и 31 градуса; за София - около..

публикувано на 20.07.18 в 08:35

Въвежда се организация на движението за провеждането на футболна среща

Въвежда се организация на движението за провеждането на футболна среща днес на Национален стадион „Васил Левски” в София, съобщиха от Столичната община.  Забранява се престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите на участниците в мероприятието, както следва:  - От 00.00 до 21.00 часа на 19 юли 2018 г. при сектор „Г”..

публикувано на 19.07.18 в 08:49

Няколко столични квартала ще останат без топла вода от днес

Няколко столични квартала ще останат без топла вода от днес.   В периода от днес до 30 юли (включително) ще бъде спряна топлата вода в кварталите ж.к. Младост 1 – бл. № 1А,1Б,1В,1Г,1Д,1Ж, ж.к. Младост 1А; ж.к. Младост 2; ж.к. Младост 3; ж.к. Младост 4; МВР школа; БАН - 7 км . НИХМ /ХМС/.  Това съобщиха от „Топлофикация София“ ЕАД. Компанията ще извърши..

публикувано на 19.07.18 в 08:47