Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Магистърска специалност „Микротехнологии и наноинженеринг“ въвежда Техническият университет в София

Снимка: photonics4life.eu
Образование в съответствие със съвременните нужди на бизнеса. Това е амбициозната задача, която факултетът по „Електронна техника и технологии“ в Техническия университет си е поставил през настоящата академична година. Вече е утвърден и действащ учебният план за първокурсниците от специалността „Електроника“.

Дисциплините, които са въведени, са с приоритет на практическите занимания и на конкретните изисквания към служителите на 50 фирми от сектора. Освен това - от тази година във факултета е въведена и новата магистърска специалност  „Микротехнологии и наноинженеринг“.

Бъдещите магистри ще избират специализация между модули “Моделиране на микро- и наносистеми”, “Технологични основи на микро- и наноситемите” или “Изпитвания на микро- и наносистеми”. Завършилите инженери ще могат да се реализират в областта на „високите технологии” като проектанти, технолози, тестови инженери, изследователи и експерти в управленчески, маркетингови и научноизследователски институти и организации.

Чуйте повече за новата специалност в репортажа на Златина Йовкова и интервюто ѝ с декана на факултета "Електронна техника и технологии" доц. Емил Манолов.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Слушайте от 14 до 17 часа

В "Ритъмът на столицата" днес очаквайте

Вицепремиерът Томислав Дончев и постоянният представител на Световната банка за България Тони Томпсън представиха проект за споделени услуги, който ще подобри работата на администрацията. Подробности очакваме от Олга Добрева. Мерките за превенция на агресията срещу медици бе във фокуса на кръгла маса, организирана от съсловната организация в..

публикувано на 25.09.17 в 13:55

Гъвкава дисциплина - златният стандарт във възпитанието на децата

Родителите много често се лутат в избора си на подход към детето, раздвоявайки се между това да бъдат по-строги и да възпитат децата си в по-голяма дисциплина или да бъдат по-либерални и да оставят детето си да се развива самостоятелно с темпове, които то определя. Оказва се, че има и средно положение - гъвкава дисциплина. Гъвкавата дисциплина е..

публикувано на 25.09.17 в 13:28
Искрена Йорданова

Българските музиканти са не само талантливи, но и много добре научени

В сутрешното ни "Радиокафе" прескочихме до Лисабон, или по-точно Лисабон ни гостува в лицето на българската цигуларка Искрена Йорданова , която от 23 години живее, работи и (наистина) прави музикални и научни чудеса в португалската столица. Започнахме от най-хубавото в Лисабон, което е ... светлината  - слънцето сияе през цялата година и всички е..

публикувано на 25.09.17 в 12:27
Д-р Александър Оскар

Д-р Александър Оскар: Първият преглед на зрението да се направи до 3-годишна възраст

Децата трябва да бъдат прегледани възможно най-рано. Първият профилактичен преглед на очите им трябва да бъде извършен до 3-годишна възраст. Ако рано се диагностицират проблемите, те по-успешно могат да бъдат преодолени, да бъдат излекувани. Това подчертава в Часът на здравето д-р Александър Оскар от Детския очен кабинет на Александровска..

обновено на 25.09.17 в 12:19

Интригуващи прожекции в Дом на културата "Искър"

Есента дойде, а с нея и културният живот на София се активизира. Освен големите културни институти в града обаче, наистина любопитна е и есенната програма на общинските културни средища. Дом на културата „Искър“, който е най-старият културен дом на територията на столицата, ще посрещне с поредица от прожекции края на септември. Започваме..

публикувано на 25.09.17 в 10:48