Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Как да станем "празнични герои" с "Дрескод - усмивка"

За доброволчеството и благотворителността, които дебнат отвсякъде
Снимка: holidayheroes.bg
Кампанията "Holiday Heroes" (Празнични герои) е в разгара си - за пети път в рамките последните 2 години. Простичко казано, те - празничните герои - събират храни, които под формата на подарък за Коледа, ще занесат на хора в нужда. За тях задължително е да направят всичко лично - подаръците се носят директно на хората, дават се с усмивка и се приемат от сърце.

На миналата Коледа такива пакети са получили близо 4400 семейства или отделни хора, като мечтата на Росица Томова, моторът на тази кампания, е да стигнат 5000.

Новите елементи в кампанията тази година са новите възможности всеки от нас да се включи - например, пазарувайки, да купим конкретен продукт, който да "отиде" за подарък. Търсят се и доброволци за опаковане на подаръците и за тяхното подаряване - една невероятна възможност да видите "очи в очи" тези, които сте зарадвали, а това е безценно. Често "празничните герои" са известни личности - и за да дават пример, и за да добавят още повод за радост. Затова освен Роси Томова, при нас в сутрешното ни "Радиокафе" беше и певицата Тони - тя разказва за песента на кампанията за тази Коледа, записана от нея, Васил Чергов, Лексъс и Лейди Би, за клипа, заснет буквално вчера "за нула лева", защото всичко е било дарено - и трудът, и изкуството, и каквото още е било необходимо!

Чуйте интервюто, за да научите още важни подробности за това как възможността да помогнем "дебне" отвсякъде и как вие или пък децата ви можете да станете "празнични герои", както и за това как и една картичка може да помогне реално на някого за Коледа.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Ива Тодорова

Ива Тодорова между музиката и студентския живот

Младата певица Ива Тодорова, която стана известна в музикалния формат "Гласът на България", от тази година е студентка по архитектура.  Въпреки възможностите за учене в чужбина, Ива избра да продължи образованието си в България - заради музиката. Да съчетаваш две толкова различни неща със сигурност е трудно, но "сънят е за слабите", както казва Ива...

публикувано на 16.11.18 в 17:37

Любомир Кючюков разказва за Съдбата на Светлородните в дебютното си едноименно фентъзи

На таен съвет в Мрачните планини седемте Тъмни повелители, предвождали в миналото народа на Сиан, решават да подновят Вековната война срещу стария враг - кралството Калеа. Орденът на сианските магове, начело с господаря на тъмнината Зарк, си връща властта и съумява с предателство да премахне защитното заклинание на Светлородните - принц Дерин, принц..

публикувано на 16.11.18 в 17:21

Калоян Георгиев - първият българин, спечелил стипендия "Йенчинг" в Китай

Първият българин, спечелил престижната стипендия "Йенчинг" в Китай, е младият и талантлив Калоян Георгиев.  Всяка година по 4000 млади лидери от над 35 държави в целия свят кандидатстват за стипендията, но накрая само 100 души биват одобрени. Калоян успява да се класира, което го прави първия българин спечелил стипендията откакто академията е създадена...

публикувано на 16.11.18 в 17:15

Шумни съседи - а сега накъде?

В предаването "Вашият глас" обърнахме внимание на шумните съседи. Почти всеки от нас се е сблъсквал с комшии, които слушат музика силно и до късно, говорят на висок тон, карат се, а децата им тичат в апартамента над нас до късно през нощта, когато се опитваме да спим.  С подобен проблем се сблъсква и Флорет Тодорова, когато в общинско жилище над..

публикувано на 16.11.18 в 17:13

“Неспир” - поезията пречупена през рап музиката

Трима студенти от Софийския университет - Иво Димов , Иван Савов и Любомир Кючуков , освен студенти по право и културология, правят в свободното си време рап музика. Момчетата не следват утвърдените стереотипи, спадащи към този стил музика, а рапират по стихове на български поети. Тримата приятели прекарват свободното си време в импровизирано студио..

публикувано на 16.11.18 в 17:07