Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Как да станем "празнични герои" с "Дрескод - усмивка"

За доброволчеството и благотворителността, които дебнат отвсякъде

Снимка: holidayheroes.bg
Кампанията "Holiday Heroes" (Празнични герои) е в разгара си - за пети път в рамките последните 2 години. Простичко казано, те - празничните герои - събират храни, които под формата на подарък за Коледа, ще занесат на хора в нужда. За тях задължително е да направят всичко лично - подаръците се носят директно на хората, дават се с усмивка и се приемат от сърце.

На миналата Коледа такива пакети са получили близо 4400 семейства или отделни хора, като мечтата на Росица Томова, моторът на тази кампания, е да стигнат 5000.

Новите елементи в кампанията тази година са новите възможности всеки от нас да се включи - например, пазарувайки, да купим конкретен продукт, който да "отиде" за подарък. Търсят се и доброволци за опаковане на подаръците и за тяхното подаряване - една невероятна възможност да видите "очи в очи" тези, които сте зарадвали, а това е безценно. Често "празничните герои" са известни личности - и за да дават пример, и за да добавят още повод за радост. Затова освен Роси Томова, при нас в сутрешното ни "Радиокафе" беше и певицата Тони - тя разказва за песента на кампанията за тази Коледа, записана от нея, Васил Чергов, Лексъс и Лейди Би, за клипа, заснет буквално вчера "за нула лева", защото всичко е било дарено - и трудът, и изкуството, и каквото още е било необходимо!

Чуйте интервюто, за да научите още важни подробности за това как възможността да помогнем "дебне" отвсякъде и как вие или пък децата ви можете да станете "празнични герои", както и за това как и една картичка може да помогне реално на някого за Коледа.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Лятно кино в градината с "Белгийският крал"

От 26 май до 15 септември София Филм Фест организира Лятно кино в градината.  Началото е в 21:00 часа, а първата прожекция, която ще видим, ще бъде  „Белгийският крал“ - псевдодокументална комедия на режисьорите Питър Бросенс и Джесика Удуърт, копродукция между Белгия, Нидерландия и България. Крал Николас III е самотник и има чувството, че не..

публикувано на 23.05.19 в 17:01

Избор за читатели: българска класика, хеви метъл и... продължение на "Пилето"

В навечерието на 24 май имаме повод да поканим и да се срещнем с добре познатата ни Темз Арабаджиева, с която, както обикновено, говорим за хубави книги. Първото заглавие е добре известно на редица поколения. Филмът на Въло Радев „Крадецът на праскови“ - с Невена Коканова и Раде Маркович, е кинокласика, но не по-малко признат е и едноименният..

публикувано на 23.05.19 в 16:18

Преглеждайте децата за кърлежи след всяка разходка

Настоящият месец е най-благоприятният за кърлежите и не е необичайно зачестяването на случаите с ухапани. Децата са едни от най-уязвимите приемници на кръвосмучещия паразит и затова е важно те да се преглеждат след всяко излизане навън.  Цезаринка Илиева, началник на отдел „Паразитология“ в Столичната регионална здравна инспекция, съветва при..

публикувано на 23.05.19 в 16:06

"Спирка за разкази" вече очаква своите читатели

Първите разкази по спирките от тазгодишното издание на „Спирка за разкази“ вече очакват своите читатели. Спирките на градския транспорт обикновено са едни от най-незабележимите места в града. Места, през които само минаваме, губим си времето в чакане и продължаваме. От сдружение "Кашалот" правят опит да ги превърнат вместо това,  в място за вдъхновение..

публикувано на 23.05.19 в 16:01

Софийски музикални седмици - от днес до 30 юни

Сериозна история имат Софийските музикални седмици - от първия концерт преди 50 години, та до днес. Затова и поканихме в сутрешното ни Радиокафе Момчил Георгиев , който е артистичен директор и програмен координатор на фестивала. Интересен а фактът, че тази година "Седмиците...", както ги наричат помежду си музикантите, започат и завършват със Софийски..

публикувано на 23.05.19 в 15:40

Виолин Неделчев учи децата, че изкуството съществува в името на свободата

Тази седмица предаването ни "Радиоприемница е посветено на учителите, а днес наш гост беше Виолин Неделчев, който е преподавател по изобразително изкуство в 143 ОУ “Георги Бенковски” и работи с деца с изявени таланти . Виолин Неделчев, два пъти отличен с наградата за учител на годината по изобразително изкуство, казва, че е учител от 1994  година, а..

публикувано на 23.05.19 в 15:33
Анна Цанкова

Анна Цанкова: Хореографът трябва добре да познава темперамента на всяко дете

Много труд е необходим в процеса на овладяване на народните танци от децата - и за тях, и за преподавателите, но няма по-голямо удовлетворение за това да ги видиш как сияят на сцената с костюмите, както и радостта на родителите, каза пред Радио София Анна Цанкова , преподавател по Хореография в иновативното 140-о средно училище "Иван Богоров". А..

публикувано на 23.05.19 в 15:33