Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Как да станем "празнични герои" с "Дрескод - усмивка"

За доброволчеството и благотворителността, които дебнат отвсякъде

Снимка: holidayheroes.bg
Кампанията "Holiday Heroes" (Празнични герои) е в разгара си - за пети път в рамките последните 2 години. Простичко казано, те - празничните герои - събират храни, които под формата на подарък за Коледа, ще занесат на хора в нужда. За тях задължително е да направят всичко лично - подаръците се носят директно на хората, дават се с усмивка и се приемат от сърце.

На миналата Коледа такива пакети са получили близо 4400 семейства или отделни хора, като мечтата на Росица Томова, моторът на тази кампания, е да стигнат 5000.

Новите елементи в кампанията тази година са новите възможности всеки от нас да се включи - например, пазарувайки, да купим конкретен продукт, който да "отиде" за подарък. Търсят се и доброволци за опаковане на подаръците и за тяхното подаряване - една невероятна възможност да видите "очи в очи" тези, които сте зарадвали, а това е безценно. Често "празничните герои" са известни личности - и за да дават пример, и за да добавят още повод за радост. Затова освен Роси Томова, при нас в сутрешното ни "Радиокафе" беше и певицата Тони - тя разказва за песента на кампанията за тази Коледа, записана от нея, Васил Чергов, Лексъс и Лейди Би, за клипа, заснет буквално вчера "за нула лева", защото всичко е било дарено - и трудът, и изкуството, и каквото още е било необходимо!

Чуйте интервюто, за да научите още важни подробности за това как възможността да помогнем "дебне" отвсякъде и как вие или пък децата ви можете да станете "празнични герои", както и за това как и една картичка може да помогне реално на някого за Коледа.


ВИЖТЕ ОЩЕ

"От Чамкория до Боровец" - историята на един курорт до ерата "Балкантурист"

Самоковката Невена Митрева е съавтор на книгата "От Чамкория до Боровец" - един пътеводител в историята на популярния ни зимен курорт, основан на работата с 13 документални архива. Книгата съдържа над 650 илюстрации - снимки, пощенски картички, откъси от пътеводители. През 2019 година се навършват точно 120 години от утвърждаването на курорта с..

публикувано на 18.03.19 в 18:30

Не се очаква втори пик на грипа, но вирусите циркулират без почивен ден

Пикът на грипа тази зима отмина, но циркулацията на вируси продължава. Все още има хора, които се възстановяват от последствията или усложненията. Това сигурно ще ги накара да се замислят за цената, която са платили, не само буквално, но и във вид на нерви, пропуснати преживявания със семейството или загуби от служебни отсъствия. И сигурно ще се..

публикувано на 18.03.19 в 17:43

Ученици от четири столични училища ще обсъждат какви са професиите на бъдещето

Проведе се първата среща по проекта „София и Европа за младите - 3D - демокрация, диалог и дебат“, който цели да запознае младите хора с правата и задълженията им като европейски граждани и възможностите за достъп до информация чрез използване на новите технологии. Ученици от четири столични училища в район „Възраждане“ ще обсъждат какви са..

публикувано на 18.03.19 в 16:47
Шофьори и ватмани от градския транспорт протестират пред Столична община.

Подготвят програма за увеличение на заплатите в градския транспорт с по 10 % на година

Заради недостига на кадри в градския транспорт в София, в срок до месец ще бъде изработена тригодишна програма за увеличение на заплатите с по 10 % на година. Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова при участието си в XVIII Годишна конференция на Мрежата на синдикалните организации от европейски столици. Идеята за програмата е на синдикатите от..

публикувано на 18.03.19 в 15:10

Постът е внимание, будност, разсъдителност, динамика и свобода

Започва минисериалът на Радиоприемница , посветен на х раненето като начин на живот в различни религии, култури и общности. Днес сме поканили доц. Павел Павлов от Богословския факултет на Софийския университет "Св. Кл. Охридски") , магистър Теодор Аврамов и студента Румил Георгиев , с които разговаряме за храната като пречистване в..

публикувано на 18.03.19 в 15:02
Столина Добрева

Столина Добрева: Завръща се престижът на музикалното училище

Ето как започна пътуващото ни "Радиокафе", което гостува на Националното музикално училище "Любомир Пипков" в София - с разговор с дамата, която ръководи училището втора поредна година. Името й е Столина Добрева , китаристка е, завършила е същото това музикално училище и "след едно кратко прекъсване от 6 години, за да завърша висшето си образование в..

публикувано на 18.03.19 в 14:42

Добрата и лошата страна на... детската градина

Какво не харесват децата в ДЕТСКАТА ГРАДИНА Това попитахме тази седмица малките ни приятели от 29-а детска градина „Слънце“. Не е голяма изненада, че най-омразното им занимание е следобедният сън, вместо да си играят навън, дори да е студено. Повечето възрастни също са имали проблеми с някоя от манджите в детската градина, е това не се..

публикувано на 18.03.19 в 14:38