Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Как да станем "празнични герои" с "Дрескод - усмивка"

За доброволчеството и благотворителността, които дебнат отвсякъде

Снимка: holidayheroes.bg
Кампанията "Holiday Heroes" (Празнични герои) е в разгара си - за пети път в рамките последните 2 години. Простичко казано, те - празничните герои - събират храни, които под формата на подарък за Коледа, ще занесат на хора в нужда. За тях задължително е да направят всичко лично - подаръците се носят директно на хората, дават се с усмивка и се приемат от сърце.

На миналата Коледа такива пакети са получили близо 4400 семейства или отделни хора, като мечтата на Росица Томова, моторът на тази кампания, е да стигнат 5000.

Новите елементи в кампанията тази година са новите възможности всеки от нас да се включи - например, пазарувайки, да купим конкретен продукт, който да "отиде" за подарък. Търсят се и доброволци за опаковане на подаръците и за тяхното подаряване - една невероятна възможност да видите "очи в очи" тези, които сте зарадвали, а това е безценно. Често "празничните герои" са известни личности - и за да дават пример, и за да добавят още повод за радост. Затова освен Роси Томова, при нас в сутрешното ни "Радиокафе" беше и певицата Тони - тя разказва за песента на кампанията за тази Коледа, записана от нея, Васил Чергов, Лексъс и Лейди Би, за клипа, заснет буквално вчера "за нула лева", защото всичко е било дарено - и трудът, и изкуството, и каквото още е било необходимо!

Чуйте интервюто, за да научите още важни подробности за това как възможността да помогнем "дебне" отвсякъде и как вие или пък децата ви можете да станете "празнични герои", както и за това как и една картичка може да помогне реално на някого за Коледа.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Зоран Джуров: Българи и сърби съжителстват много добре от години

Българи и сърби съжителстват много добре от години, заяви Зоран Джуров - председател на Общинския съвет в Цариброд в предаването “Радиокафе”. През следващите десетилетия най-голямото предизвикателство ще бъде как младите хора да останат в Цариброд, за да живеят, а и по-възрастните хора да не заминават за София или Западна Европа, а да останат тук ,..

публикувано на 18.01.19 в 18:37

Автобусният бранш настоява тол системата да отпадне за тях

Автобусният бранш настоява тол системата да отпадне за тях и да пътуват с винетни стикери. Основният аргумент против тол системата е, че четири месеца преди стартирането й превозвачите нямат яснота за това колко ще им струва и как ще се отрази на крайната цена за потребителите. Договорите за обществен превоз са сключени основно по реда на ЗОП и са с..

публикувано на 18.01.19 в 18:07

Отново отчетоха фини прахови частици в столични квартали

Няколко пъти над нормата беше нивото на фините прахови частици в отделни райони на София тази сутрин. Високи нива са били измерени в столичните квартали „Младост”, „Павлово”, „Хиподрума” и „Дружба”. От Столичната община съобщиха, че през деня няма да бъде пускан „зелен билет” за градския транспорт. Аз и целият екип следим много внимателно данните...

публикувано на 18.01.19 в 17:29

15 български паралелки в гимназията в Цариброд

Снежана Симеонова, директор на гимназията "Св. св. Кирил и Методий" в Цариброд, бе гост в неделното ни "Радиокафе", когато пък ние гостувахме в Цариброд. Снежана Симеонова е завършила българска филология в Софийския университет и е оторизиран преводач. Директор на гимназията е от 2003 г., а учениците, които са 247, са разпределени в 15 паралелки - 8..

публикувано на 18.01.19 в 16:51

Специално внимание към децата на "Боровец" за Световния ден на снега

На 19 януари "Боровец" ще отпразнува Световния ден на снега. Организаторите са предвидили безплатни уроци по ски и сноуборд за деца, игри, музика и забавления за цялото семейство. Детските лифт карти ще бъдат на символична цена от 1 лев, съобщи Александра Айвазова от "Бороспорт". Ски легендата Петър Попангелов ще даде ценни съвети на всички..

публикувано на 18.01.19 в 16:40