Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Кампания събира средства за обувки на деца от домове

Eдна благотворителна кампания тръгва утре - 30 януари, и ще продължи до края на годината. В нея се събират средства за закупуване на обувки на социалнослаби деца.

Най-вероятно отивайки до магазина или сядайки на кафе някъде в града, ще забележите кутии с надпис „Левче за обувки".

Събраните левчета на първо време ще са за три от домовете в Северозападна България – във Враца, Плевен и Тотлебен (община Пордим). След първия етап от кампанията ще бъдат включени и други домове в нужда, поясни пред Радио София Снежана Иванова - председател на Фондация „Надежда 2001-89“.

Чуйте подробности за кампанията.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Орлин Горанов: Ако се опитваш да спънеш някого, няма да го изпревариш

Гост на предаването "Кой кой е" беше Орлин Горанов, дни след големия концерт в НДК за 60-тата му годишнина под надслов „Орлин Горанов на 60 - Златните дуети на България“. На сцената му партнираха едни от най-известните певици - Мариана Попова, Тони Димитрова, Кристина Димитрова, Маргарита Хранова. А празникът бе по идея на партньорките му..

публикувано на 11.12.17 в 19:09

Туберкулозата не е изчезнала, макар че заболеваемостта намалява

От днес започна Седмица на отворените врати, посветена на туберкулозата. В периода 11-15 декември ще се проведат безплатни прегледи за туберкулоза в лечебни заведения за диагностика и лечение на туберкулоза във всички областни градове на страната, съобщиха от МЗ. Това е четвъртата кампанията „Седмица на отворените врати" за 2017 г. Инициативата се..

публикувано на 11.12.17 в 16:49

Последен ден за участие в конкурса "Най-красиво писмо до Дядо Коледа"

За поредна година екипът на Дядо Коледа и „Български пощи” организират конкурс за най-красиво писмо до белобрадия старец. Вече навлизаме в трето десетилетие, в което българските деца чакат с нетърпение предколедните дни, за да напишат писмата, пълни с послания и очаквания, защото приказният Дядо се грижи всяко писмо да получи личен отговор от самия него...

обновено на 11.12.17 в 16:33
Галин Бонев и неговият продукт

"Акселератор" търси оптимални алтернативи в градската среда

Днес се провежда "Демо денят" на второто издание на Акселератора на неправителствената организация "Клийнтех България". Основният акцент на събитието е представянето на компаниите с демонстрация на готовите продукти и услуги. Тези стартиращи компании представят  оптимизация на бизнес процесите и ресурсите, внедряване на иновациите за климата и..

публикувано на 11.12.17 в 16:06

Поетите и разказвачите ни сочат накъде върви литературата

Тази седмица в „Радиоприемница“ ще говорим за съвременната литература и книгоиздаване, а поводът е 45-ят Панаир на книгата и Софийският международен литературен фестивал, които ще се проведат от 12-ти до 17-ти декември в НДК. През 1967 година София става петият град в Европа, домакин на литературен форум от такъв мащаб. Откриването на Панаира..

публикувано на 11.12.17 в 15:49