Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Присъствието на бащата в живота на детето е изключително ползотворно и незаменимо

Плакатите на кампанията "Да бъдеш Баща" са направени с мисъл и чувство за хумор
Дори и да не са биологични родители, почти всички мъже по света имат връзка с деца в ролята си на доведени бащи, братя, чичовци, дядовци, учители, наставници, треньори или просто приятели.
В световен мащаб все още много мъже остават извън грижите за децата поради различни причини. Съществуват обаче изследвания и много доказателства за това, че ангажираното и откликващо на нуждите на детето бащинство и мъжкото включване правят по-добър живота не само на децата и жените, но и на самите мъже. Положителното включване на мъжете влияе благоприятно върху равенството между половете и предотвратяването на насилието над деца.
„Да бъдеш Баща“ е национална кампания, целяща да фокусира вниманието на обществото върху значимостта на бащината роля за пълноценното развитие на детето, като част от международната кампания MenCare.

Бащите са ни партньори и сътрудници. Учениците показват снимки и се хвалят какво правят техните татковци. Децата  стават много по-амбициозни и успели, когато бащата има по-ярко присъствие в живота им. Това разказа в студиото на Радио София Лилия Чавкарска - учител в 120-о основно училище "Г.С.Раковски".
Тя и Християн Вълчев - баща на 2 момчета, обсъждат българското образование, взаимоотношенията на децата и техните татковци, разказват за националната кампания "Да бъдеш Баща".

Чуйте повече по темата, убедете се колко е важна ролята на бащата за децата, научете какво още предстои в кампанията.

ВИЖТЕ ОЩЕ

"Павилион 19" - между изкуството и интеграцията

Артисти, терапевти и учители работят с деца, които обитават Женския пазар в София, не ходят на училище и са на път да бъдат изключени от обществото. Те са на възраст между 5 и 18 години и са с разнообразен произход. Проектът се нарича „Павилион 19: Между хората и културите“ и е подкрепен от Столичната община. Създаден като проект за работа с..

публикувано на 16.07.18 в 15:08

180° търси най-добрия късометражен ням филм

За пета поредна година от 21 до 27 юли фестивалът "180° - лаборатория за иновативно изкуство" ще разнообрази културния живот на столицата. Артисти от цял свят ще се съберат в София и ще работят заедно в рамките на седмица, за да изпробват своите иновативни идеи. До 18 юли пък е крайният срок, в който всеки желаещ може да се включи в конкурса за..

публикувано на 16.07.18 в 12:43

Мария Ачкова: Ремонтите са неприятен период за жителите на район "Средец"

Опитваме се да изграждаме детски площадки в междублоковите пространства на жилищните квартали "Яворов" и "Цар Иван Асен II", каза пред Радио София кметът на район "Средец" Мария Ачкова . Тя уточни, че тази задача е в правомощията на районния кмет при получено финансиране от Столичната община. Същевременно в някои от градските части в района като..

публикувано на 16.07.18 в 12:36

Д-р Мая Недялкова в търсене на съвременната българска кино публика

Тази сутрин в „Радиокафе“ ви срещнахме с д-р Мая Недялкова , научен сътрудник в „Oxford Brookes University“, която е сред 85-те млади учени, одобрени за стипендия от Британската академия през тази година. Специализацията позволява на млади учени в ранен етап от академичното си развитие в хуманитарните и социалните науки да проведат обстойно..

публикувано на 16.07.18 в 12:19

Spoontaneous или как да се върнем към вкусната домашна храна

На всеки от нас се случва да се прибере късно от работа и да е твърде изморен, за да готви. Единствените възможности за вкусна вечеря са бързите храни - пица, хамбургер, дюнер. Но ако този нездравословен начин на хранене се превърне в рутина, със сигурност скоро ще забележим негативното му влияние върху нашия организъм. В "Радиокафе" ви запознахме..

публикувано на 16.07.18 в 10:17