Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Присъствието на бащата в живота на детето е изключително ползотворно и незаменимо

Плакатите на кампанията "Да бъдеш Баща" са направени с мисъл и чувство за хумор
Дори и да не са биологични родители, почти всички мъже по света имат връзка с деца в ролята си на доведени бащи, братя, чичовци, дядовци, учители, наставници, треньори или просто приятели.
В световен мащаб все още много мъже остават извън грижите за децата поради различни причини. Съществуват обаче изследвания и много доказателства за това, че ангажираното и откликващо на нуждите на детето бащинство и мъжкото включване правят по-добър живота не само на децата и жените, но и на самите мъже. Положителното включване на мъжете влияе благоприятно върху равенството между половете и предотвратяването на насилието над деца.
„Да бъдеш Баща“ е национална кампания, целяща да фокусира вниманието на обществото върху значимостта на бащината роля за пълноценното развитие на детето, като част от международната кампания MenCare.

Бащите са ни партньори и сътрудници. Учениците показват снимки и се хвалят какво правят техните татковци. Децата  стават много по-амбициозни и успели, когато бащата има по-ярко присъствие в живота им. Това разказа в студиото на Радио София Лилия Чавкарска - учител в 120-о основно училище "Г.С.Раковски".
Тя и Християн Вълчев - баща на 2 момчета, обсъждат българското образование, взаимоотношенията на децата и техните татковци, разказват за националната кампания "Да бъдеш Баща".

Чуйте повече по темата, убедете се колко е важна ролята на бащата за децата, научете какво още предстои в кампанията.

print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ
За поредна година Слънчевата стела ще привлече любители на природата и тракийските обичаи

Участвайте в Празника на слънцето на Еньовден, с тракийски храни и ритуали

Точно на Еньовден (утре - 24 юни) от 10,30 ч на уникалното тракийско Люляково светилище над с. Бабек (община Брезово, Пловдивска област) може да присъствате на празник на слънцето. Да видите как са се практикували възлиянията и поднасянето на дарове на боговете пред Слънчевата стела – уникален мегалит, какъвто няма другаде в България. Елате да..

публикувано на 23.06.17 в 16:55

Още два дни приемат песни за Фестивала за поп и рок музика

56 - 57 песни са постъпили до момента за  Фестивала за поп и рок музика в София, който се провежда за седма поредна година. Новите песни в стил поп и рок е необходимо да бъдат изпратени до неделя, като очакванията са в последните дни да има наплив от предложения. Директорът на фестивала Пейо Пеев изтъкна пред Радио София, че прави..

публикувано на 23.06.17 в 16:17

Милена Димитрова: "София диша" - празник на изкуствата и на срещата с приятели

За първи път градският фестивал "София диша" ще се проведе през месец юни - днес и утре, а мястото е в сърцето на града - площад "Св. Александър Невски". Милена Димитрова, част от екипа на организаторите, обяснява, че промяната в програмирането на фестивала е свързана с предстоящото председателство на България на ЕС през 2018 г. Целта е през месец..

публикувано на 23.06.17 в 15:50

Ползваме ценните стари сгради, без да мислим за тяхното бъдеще

Здравко Йончев е фотограф, който преди няколко години посвети много интересен проект на старата баня в "Овча купел". Живея наблизо и лека полека започнах да се заглеждам и да оценявам повече сградата. Тя наистина е на много интересно място. Проектирана е заедно с градината около нея и е имало около 100 вида растения в нея, разказа ни..

публикувано на 23.06.17 в 15:33
Кметът Христина Семерджиева отговори на въпроси на жителите на Овча купел

Кметът на район" Овча купел" Христина Семерджиева: Ремонтът на бул. „Монтевидео“ започва до месец

Предстои мащабен ремонт на бул. „Монтевидео“. С неговото разширение ще се решат редица проблеми в район „Овча купел“, включително и паркирането, ще се разтовари трафика. Това заяви в ефира на Радио София районният кмет Христина Семерджиева. Очакваме ремонтът до 15 юли да започне. Той ще е тежък, ще засегне и водопровода и канализацията,..

публикувано на 23.06.17 в 15:24