Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Присъствието на бащата в живота на детето е изключително ползотворно и незаменимо

Плакатите на кампанията "Да бъдеш Баща" са направени с мисъл и чувство за хумор
Дори и да не са биологични родители, почти всички мъже по света имат връзка с деца в ролята си на доведени бащи, братя, чичовци, дядовци, учители, наставници, треньори или просто приятели.
В световен мащаб все още много мъже остават извън грижите за децата поради различни причини. Съществуват обаче изследвания и много доказателства за това, че ангажираното и откликващо на нуждите на детето бащинство и мъжкото включване правят по-добър живота не само на децата и жените, но и на самите мъже. Положителното включване на мъжете влияе благоприятно върху равенството между половете и предотвратяването на насилието над деца.
„Да бъдеш Баща“ е национална кампания, целяща да фокусира вниманието на обществото върху значимостта на бащината роля за пълноценното развитие на детето, като част от международната кампания MenCare.

Бащите са ни партньори и сътрудници. Учениците показват снимки и се хвалят какво правят техните татковци. Децата  стават много по-амбициозни и успели, когато бащата има по-ярко присъствие в живота им. Това разказа в студиото на Радио София Лилия Чавкарска - учител в 120-о основно училище "Г.С.Раковски".
Тя и Християн Вълчев - баща на 2 момчета, обсъждат българското образование, взаимоотношенията на децата и техните татковци, разказват за националната кампания "Да бъдеш Баща".

Чуйте повече по темата, убедете се колко е важна ролята на бащата за децата, научете какво още предстои в кампанията.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Надя Кръстева в една нетрадиционна "Кармен"

"Кармен" - едно любимо и често поставяно оперно заглавие, ще зарадва почитателите си с премиера на сцената на Софийската опера и балет. Академик Пламен Карталов, който е режисьор на спектакъла, отбелязва, че в работата си винаги тръгва от прочита на музиката, защото по думите му всичко друго би било едно режисьорско его, насочване към мисли и идеи,..

публикувано на 19.10.17 в 17:18

С велосипед из града - да запознаем децата с правилата

За много хора велосипедът не е просто средство за придвижване, но и начин на живот. Карането на колело, обаче, може да бъде много опасно, особено когато не познаваме правилата за движение и сме сред трафика на големия град. Винаги е полезно, когато придобием правилния опит в раннa детска възраст. Поради тази причина район "Слатина" организира..

публикувано на 19.10.17 в 16:32

Неквалифицираните хомеопати могат да навредят на здравето ни

Преди началото на сезона на вирусите, лекари предупредиха пациентите за опасността от лечението от неквалифицирани хомеопати. Специалистите съветват да се търси помощ само от клинични хомеопати, които са преминали обучение по хомеопатия в университети и предписват лекарства, одобрени от Изпълнителната агенция по лекарствата. Повод за специалната..

публикувано на 19.10.17 в 16:12

Техниките на добрата презентация са полезни и в ежедневието

Информацията във всички времена е била една от най-важните разменни монети, но не по-малко важен е начинът, по който ние можем да я представим на публиката, така че да бъде запомнена и ангажираща. Затова в днешното издание на „Радиоприемница“ се фокусирахме върху това, как да създадем добра презентация и да я представим по ефективен начин...

публикувано на 19.10.17 в 15:55

Иван Марков: Трябва да се промени съотношението етос-логос-патос в училище

Програмата ABLE Mentor дава възможност на ученици от горните класове да развиват свои проекти, като се свържат с ментори, които могат да им помогнат в тази дейност, обясни пред Радио София Иван Марков от Клуба по презентационни умения "Реторика". Учениците се справят добре с техническото представяне, но много често нямат необходимите умения за сценично..

публикувано на 19.10.17 в 15:15