Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Днес и утре в София

Метафизичното, разгръщането на съзнанието и абстрактната естетика - акценти във феста "Трипотека"

Снимка: tripoteka.com
Днес и утре - 18 април, Международният фестивал за психеделично изкуство “Трипотека” гостува в София. Този път той ще се проведе в пространството на Лаборатория за градски дизайн „Трансформатори”.

„Трипотека” е фокусиран върху проблемите на метафизичното, разгръщането на съзнанието и абстрактната естетика, както и върху популяризирането на психеделичното изкуство (Psychedelic art), което все още е слабо познато в България. 

В рамките на двете вечери ще бъдат представени 70 късометражни филма, изложба на 24 графики и инсталации на артисти от цял свят, както и аудиовизуален пърформанс на живо.

Концепцията на фестивала е чрез естествените средства на метафизически чувствителното изкуство да предложи нов достъп към света на психеделичното преживяване. По пътя на контекста, разказа и авторското вдъхновение да се отвори за зрителя перспективата на онова, което е отвъд времето и пространството.

В „Радиокафе“ Симеон Белев разговаря с румънеца Адриан Манолеску, куратор на проекта и Илия Дамянов, посланик на "Трипотека".


ВИЖТЕ ОЩЕ

Надя Кръстева в една нетрадиционна "Кармен"

"Кармен" - едно любимо и често поставяно оперно заглавие, ще зарадва почитателите си с премиера на сцената на Софийската опера и балет. Академик Пламен Карталов, който е режисьор на спектакъла, отбелязва, че в работата си винаги тръгва от прочита на музиката, защото по думите му всичко друго би било едно режисьорско его, насочване към мисли и идеи,..

публикувано на 19.10.17 в 17:18

С велосипед из града - да запознаем децата с правилата

За много хора велосипедът не е просто средство за придвижване, но и начин на живот. Карането на колело, обаче, може да бъде много опасно, особено когато не познаваме правилата за движение и сме сред трафика на големия град. Винаги е полезно, когато придобием правилния опит в раннa детска възраст. Поради тази причина район "Слатина" организира..

публикувано на 19.10.17 в 16:32

Неквалифицираните хомеопати могат да навредят на здравето ни

Преди началото на сезона на вирусите, лекари предупредиха пациентите за опасността от лечението от неквалифицирани хомеопати. Специалистите съветват да се търси помощ само от клинични хомеопати, които са преминали обучение по хомеопатия в университети и предписват лекарства, одобрени от Изпълнителната агенция по лекарствата. Повод за специалната..

публикувано на 19.10.17 в 16:12

Техниките на добрата презентация са полезни и в ежедневието

Информацията във всички времена е била една от най-важните разменни монети, но не по-малко важен е начинът, по който ние можем да я представим на публиката, така че да бъде запомнена и ангажираща. Затова в днешното издание на „Радиоприемница“ се фокусирахме върху това, как да създадем добра презентация и да я представим по ефективен начин...

публикувано на 19.10.17 в 15:55

Иван Марков: Трябва да се промени съотношението етос-логос-патос в училище

Програмата ABLE Mentor дава възможност на ученици от горните класове да развиват свои проекти, като се свържат с ментори, които могат да им помогнат в тази дейност, обясни пред Радио София Иван Марков от Клуба по презентационни умения "Реторика". Учениците се справят добре с техническото представяне, но много често нямат необходимите умения за сценично..

публикувано на 19.10.17 в 15:15