Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Grand Chocolate Festival или шоколадова експлозия в София

София ще се превърне в център на шоколади и производни продукти на 16-ти май, събота, в отрязъка между 11:00 и 19:00 часа. Шоколадът е едно загадъчно творение/продукт, което/който никога не омръзва на хората.

Ендорфинът, който се отделя при яденето на шоколад помага на тъжните да почувстват света по-топъл и уютен, на щастливите да бъдат още по-щастливи, а на дебелите, да бъдат още по-дебели, но това в рамките на шегата, защото дискриминация по отношение на килограми не се използва в нашето предаване!

На 16-ти май в Гранд Хотел София ще бъде първото официално мащабно изложение на шоколади и шоколадови продукти в София с български и чужди производители, и вносители на такива изделия.

Важно е да отбележим, че събитието е напълно безплатно, а дегустации и шоколади, които никога не сте виждали, ще има в изобилие. Към изкушенията ще има специални диетични шоколади за диабетици, сурови шоколади и бонбони, както и ръчно правени от майстори шоколатиери.

В студиото на "Джинджифил" гостуват организаторите Галя Крайчева и Иван Иванов, които ще разкажат има ли търсене на по-специални шоколадови продукти в България, какво ще бъде разнообразието от видове на изложението, а съвсем в началото отправяме въпроса: специално ли е отношението им към шоколада?ВИЖТЕ ОЩЕ
За стигането на лентата до зрителя най-често заслуга има и филмовият агент

Филмовият агент търси таланти, защитава правата им, разпространява творбите им

Чудили ли сте се някога как филмите стигат до нас? Особено не чак толкова масовите, като тези, които прожектират по големите кина в моловете. Това обикновено е работата на филмовите агенти или брокери, както те шеговито се наричат помежду си. Максим Монтейн се занимава с това вече близо три години в една от водещите френски..

публикувано на 13.11.19 в 11:39
Някои вече стягат багажа за предстоящите празници

Планирането на празниците зависи от професията и далновидността на човека

Месец и половина преди Коледа и Нова година офертите за празничната нощ вече ни заливат, а ресторантьори и хотелиери се надпреварват с различни предложения. През последните години много българи избират да пътуват в тези няколко празнични дни, като по данни на една от големите туристически агенции у нас предпочитаните предколедни дестинации са Виена,..

публикувано на 13.11.19 в 11:11

Накъде в София

ЛЕКЦИЯ И ДИСКУСИЯ От Чешкия център канят на лекция и дискусия с историка, публициста и дисидента Петър Плацак (Petr Placák), който преди 1989 г. се занимава със самиздат и пише за различни емигрантски списания. Началото е от 18 ч. В текстовете си Плацак обръща внимание на европейската история през 20. век, особено върху идеологическите..

публикувано на 13.11.19 в 10:04

В София има вече 200 "умни светофари"

В София има над 370 светофарни уредби, като почти 200 от тях вече се водят "умни светофари". За съжаление тяхното управление може да бъде компрометирано, тъй като подобно на много светофари в цял свят, и столичните вероятно използват радио сигнали и пароли, които са зададени по подразбиране от производителите на системите и не са сменени в последствие от..

публикувано на 12.11.19 в 18:52

Преходът свърши, да живее преходът...

Четиринайсет автори, всеки от които разгръща в по 12 страници своите спомени и размисли за отминалите 30 години - това предлага уникалното по мащаба и формата си издание "Преходът - 30 години по-късно" , заедно с голяма доза полемика по важни за обществения живот теми и поглед към бъдещето. Авторите са имена на съвременници, познати с..

публикувано на 12.11.19 в 16:50
Доц. Костадин Ангелов

Александровска болница посреща 140-годишнината си с планове за още ремонти

Ремонт на три сгради, оборудване с най-съвременна апаратура на Клиниката по урология, създаване на център за лечение на рак на простатата и разширяване на центъра за лечение на пациенти със затлъстяване са сред основните цели на ръководството на Александровска болница в 3-годишната програма за управление. Лечебното заведение ще отбележи 140 години от..

публикувано на 12.11.19 в 16:08

Дарявайки орган, се запазва частица от дарителя

Темата в предаването “Радиоприемница” тази седмица е донорството. Министерство на здравеопазването започна кампанията “Да! За живот!”, в която участва и актрисата Неда Спасова , известна с ролята си на сестра Кая от известния сериал “Откраднат живот”. С нея разговаряме за трансплантациите и донорството без табу по темата. “Много хора не знаят за..

публикувано на 12.11.19 в 15:32