Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Икарус - една легенда спира да се движи в София

Линия 310 до "Люлин" е с нови автобуси от 1 май. До средата на годината София спира и последния Икарус, предаде БГНЕС.

От началото на май автобусна линия №310, която обслужва кв. "Люлин", ще бъде подменена с нови автобуси. Подмяната е част от проекта за подобряване на качеството на атмосферния въздух в София със закупуване на 126 нови автобуса на метан.

Автобусите Икарус (на възраст 27 г.), които сега обслужват линията, ще бъдат подменени с новите MAN Lion`s City, които спечелиха приза "Автобус на 2014" в Европа.

В момента средната възраст на автобусите, които обслужват кв. "Люлин" е 16,3 г., а след обновяването ще е 7,7 г.

От средата на годината в София ще бъдат спрени от движение всички автобуси "Икарус". По линии 78, 79, 85, 285 и 86, където в момента се движат най-старите автобуси в София, ще бъде извършена подмяна с по-нови автобуси.


ВИЖТЕ ОЩЕ

На Тодоровден се вари жито, което се благославя

На 24 февруари празнуваме Тодорова събота, известна като деня на коневъдството и конния спорт. Празникът е в памет на свети великомъченик Теодор Тирон. Паметта на Теодор Тирон се почита от векове. Според легендите император Юлиан решил да се подиграе с християните, като ги накара да ядат идоложертвена храна по време на Великия пост.  Затова..

публикувано на 24.02.18 в 08:15

Още 160 блока в Перник очакват продължението на програмата за енергийна ефективност на жилищни сгради

Още 160 блока в Перник очакват да бъде пусната Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, съобщи кметът Вяра Церовска. В Перник досега са санирани 44 блока, продължават дейностите по обновяването на още 3, които имат сключени договори и осигурено финансиране. През юли миналата година Вяра Церовска издаде заповед, с..

публикувано на 23.02.18 в 10:34

НЗОК с извънредно заседание заради дълговете към европейски клиники

Извънредна среща в Здравната каса заради дълговете към европейски клиники. Причината е, че според финансовия министър има сериозни разминавания в информацията за парите. В изпратено от него писмо се казва, че пред депутатите управителят на касата Камен Плочев твърди, че има над 130 милиона лева просрочени задължения към европейски фондове.  В..

публикувано на 23.02.18 в 10:23

Здраве и стил на живот - избрано от печата

Има напрежение сред колегите. За причините може да се говори с часове. С едно изречение - колкото повече нововъведения в здравеопазването, толкова по-малко медицина в него и толкова по-зле и за лекарите, и за пациентите. Това казва в интервю пред ТРУД д-р Гергана Николова, която е говорител и лидер на сдружението на личните лекари. Това е най-големият..

публикувано на 23.02.18 в 09:02

Времето над страната остава облачно

Времето над страната ще бъде облачно, в крайните северозападни райони с превалявания от сняг. Разкъсвания на облачността ще има над Югозападна България. Вятърът ще бъде слаб от изток- североизток. Максималните температури ще са предимно между 3° и 8°, в крайните югозападни райони до 10° - 13°. Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и през..

публикувано на 23.02.18 в 08:42