Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Смениха Съвета на директорите на УМБАЛ "Св. Анна" (Окръжна болница)

Дни по-рано бе отстранен шефът на лечебното заведение д-р Димитър Димитров
| обновено на 15.06.15 в 13:49
Снимка: БГНЕС

Сменен е целият директорски борд на столичната университетска болница "Св. Анна". Това съобщи д-р Николай Добрев, директор Медицинска дейност в лечебното заведение.

Вместо досегашните пет, новите членове на борда ще са трима - доц. Божидар Финков и д-р Стефан Ковачев от "Света Анна" и д-р Славчо Близнаков, който доскоро беше директор на МБАЛ-Хасково.

В петък стана ясно, че дългогодишният директор д-р Димитър Димитров е бил отстранен от Общото събрание на болницата.

Министерството на здравеопазването няма да дава становище за смяната в ръководството в университетската болница.

Още преди три месеца здравният министър Петър Москов предупреди, че предстоят промени в ръководствата на три големи болници - "Света Анна" в София, "Света Марина" във Варна и "Свети Георги" в Пловдив. Като причина бе посочено, че са държали над 25% от парите си в КТБ.


Още по темата

Уволниха д-р Димитър Димитров - директора на болницата, в която работи здравният министър

На Общо събрание на акционерите на Университетска болница "Св. Анна" – София, чрез административни процедури и без аргументи беше освободен от длъжност изпълнителният директор д-р Димитър Димитров. Убедени сме, че причина за това действие са не..

публикувано на 12.06.15 в 16:15
ВИЖТЕ ОЩЕ

Въвежда се временна организация на движението

Въвежда се временна организация на движението за заснемането на филма „Патрулки”, съобщиха от Столичната община.  Забранява се престоят и паркирането на пътни превозни средства с изключение на колите на снимачния екип и извън местата в режима на платено..

публикувано на 15.10.18 в 18:57

Птиците в Борисовата градина ще зимуват като новодомци

Започна поетапно поставяне на общо 400 къщички за птици в парк „Княз-Борисова градина“ преди зимата, съобщиха от Столичната община. В първото събитие участие взеха близо 100 деца, които се включиха активно в сглобяването и украсяването на различните..

публикувано на 15.10.18 в 15:04

Пожар гори в близост до бул. „Европа“, след разклона за Банкя

Пожар гори в близост до бул. „Европа“, след разклона за Банкя, съобщават от пресцентъра на МВР. На място са екипи на пожарната, които гасят пламъците. Горят стърнища, огънят е обхванал голяма площ. Няма опасност за намиращите се в близост постройки...

публикувано на 15.10.18 в 14:31

Гълъбово е обградено от жандармерия заради пияни роми

Гълъбово е обградено от жандармерия. Причината е инцидент от вчера в ромската махала, съобщава БГНЕС. Ромите са се забавлявали шумно със силна музика. На място е пристигнал патрул. Полицаи са се опитали да конфискуват музикалната уредба, но ромите са ги..

публикувано на 15.10.18 в 11:19

Няколко столични района остават без вода

„Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата днес, съобщават от пресцентъра на дружеството. Във връзка с ремонт на уличен водопровод на ул. „Цанко Церковски“ в кв. „Михайлово“ в град Банкя се налага спиране на..

публикувано на 15.10.18 в 09:29