Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Смениха Съвета на директорите на УМБАЛ "Св. Анна" (Окръжна болница)

Дни по-рано бе отстранен шефът на лечебното заведение д-р Димитър Димитров
| обновено на 15.06.15 в 13:49
Снимка: БГНЕС

Сменен е целият директорски борд на столичната университетска болница "Св. Анна". Това съобщи д-р Николай Добрев, директор Медицинска дейност в лечебното заведение.

Вместо досегашните пет, новите членове на борда ще са трима - доц. Божидар Финков и д-р Стефан Ковачев от "Света Анна" и д-р Славчо Близнаков, който доскоро беше директор на МБАЛ-Хасково.

В петък стана ясно, че дългогодишният директор д-р Димитър Димитров е бил отстранен от Общото събрание на болницата.

Министерството на здравеопазването няма да дава становище за смяната в ръководството в университетската болница.

Още преди три месеца здравният министър Петър Москов предупреди, че предстоят промени в ръководствата на три големи болници - "Света Анна" в София, "Света Марина" във Варна и "Свети Георги" в Пловдив. Като причина бе посочено, че са държали над 25% от парите си в КТБ.


Още по темата

Уволниха д-р Димитър Димитров - директора на болницата, в която работи здравният министър

На Общо събрание на акционерите на Университетска болница "Св. Анна" – София, чрез административни процедури и без аргументи беше освободен от длъжност изпълнителният директор д-р Димитър Димитров. Убедени сме, че причина за това действие са не..

публикувано на 12.06.15 в 16:15
ВИЖТЕ ОЩЕ

Започва добивът на дърва за огрев в Кюстендил

От 15 август започва добивът на дърва за огрев на корен от местното население в Кюстендил, съобщиха от Югозападното държавно предприятие. Общо 12 513 пространствени кубически метра дърва за огрев по такса на корен имат готовност да предоставят на..

публикувано на 14.08.18 в 13:28

35 пострадали от газови бутилки са приети в "Пирогов" този месец

35 тежко пострадали при инциденти с газови бутилки са приети в Клиниката по изгаряне на "Пирогов" от началото на август, съобщи БГНЕС. Рано тази сутрин е приет още един мъж, пострадал в чужбина и дошъл за лечение...

публикувано на 14.08.18 в 09:58

Здраве и стил на живот - избрано от печата

Парното ще поскъпне отново от есента, предупреждава СЕГА . На прага на новия отоплителен сезон парното е на път да поскъпне от 1 октомври. Това ще се наложи заради новите цени на газа. Общественият доставчик "Булгаргаз" прогнозира увеличение на..

публикувано на 14.08.18 в 08:35

Удължава се маршрутът на тролей номер 5

От 14 август 2018г. се удължава маршрутът на тролейбусна линия №5 по ул. “Андрей Сахаров“ и ул. “Св. Киприян“ до съществуващата крайна станция на автобусна линия №306 в жк “Младост“ 2, съобщиха от Столична община...

публикувано на 14.08.18 в 08:26

Раздават минерална вода на три пункта в София

Заради горещините Столичната община организира раздаване на минерална вода от днес до 17 август. Водата ще се раздава безплатно до изчерпване на наличните количества от 13.30 часа. Организирани са три пункта в столицата: пред пилоните на..

публикувано на 14.08.18 в 08:22