Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Смениха Съвета на директорите на УМБАЛ "Св. Анна" (Окръжна болница)

Дни по-рано бе отстранен шефът на лечебното заведение д-р Димитър Димитров
| обновено на 15.06.15 в 13:49
БГНЕС

Сменен е целият директорски борд на столичната университетска болница "Св. Анна". Това съобщи д-р Николай Добрев, директор Медицинска дейност в лечебното заведение.

Вместо досегашните пет, новите членове на борда ще са трима - доц. Божидар Финков и д-р Стефан Ковачев от "Света Анна" и д-р Славчо Близнаков, който доскоро беше директор на МБАЛ-Хасково.

В петък стана ясно, че дългогодишният директор д-р Димитър Димитров е бил отстранен от Общото събрание на болницата.

Министерството на здравеопазването няма да дава становище за смяната в ръководството в университетската болница.

Още преди три месеца здравният министър Петър Москов предупреди, че предстоят промени в ръководствата на три големи болници - "Света Анна" в София, "Света Марина" във Варна и "Свети Георги" в Пловдив. Като причина бе посочено, че са държали над 25% от парите си в КТБ.


Още по темата

Уволниха д-р Димитър Димитров - директора на болницата, в която работи здравният министър

На Общо събрание на акционерите на Университетска болница "Св. Анна" – София, чрез административни процедури и без аргументи беше освободен от длъжност изпълнителният директор д-р Димитър Димитров. Убедени сме, че причина за това действие са не..

публикувано на 12.06.15 в 16:15
ВИЖТЕ ОЩЕ

На Тодоровден се вари жито, което се благославя

На 24 февруари празнуваме Тодорова събота, известна като деня на коневъдството и конния спорт. Празникът е в памет на свети великомъченик Теодор Тирон. Паметта на Теодор Тирон се почита от векове. Според легендите император Юлиан решил да се..

публикувано на 24.02.18 в 08:15

Още 160 блока в Перник очакват продължението на програмата за енергийна ефективност на жилищни сгради

Още 160 блока в Перник очакват да бъде пусната Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, съобщи кметът Вяра Церовска. В Перник досега са санирани 44 блока, продължават дейностите по обновяването на още 3, които имат..

публикувано на 23.02.18 в 10:34

НЗОК с извънредно заседание заради дълговете към европейски клиники

Извънредна среща в Здравната каса заради дълговете към европейски клиники. Причината е, че според финансовия министър има сериозни разминавания в информацията за парите. В изпратено от него писмо се казва, че пред депутатите управителят на касата Камен..

публикувано на 23.02.18 в 10:23

Здраве и стил на живот - избрано от печата

Има напрежение сред колегите. За причините може да се говори с часове. С едно изречение - колкото повече нововъведения в здравеопазването, толкова по-малко медицина в него и толкова по-зле и за лекарите, и за пациентите. Това казва в интервю пред ТРУД..

публикувано на 23.02.18 в 09:02

Времето над страната остава облачно

Времето над страната ще бъде облачно, в крайните северозападни райони с превалявания от сняг. Разкъсвания на облачността ще има над Югозападна България. Вятърът ще бъде слаб от изток- североизток. Максималните температури ще са предимно между 3° и 8°, в..

публикувано на 23.02.18 в 08:42