Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Free Sofia Tour на 5 години

Free Sofia Tour става на 5 години и по този повод ще празнува днес със сладкиши и шампанско пред Съдебната палата между 11:00 и 18:00 часа.

Знаете, FreeSofiaTour са безплатните седмични обиколки за туристи на София, които се провеждат на английски и разказват на гостите на столицата най-интересното от историите на забележителностите на града.

През целия месец из града ще откривате усмихнатите гидове, които ще ви раздават малко известни и любопитни факти за София под формата на картички. С тях, ръка за ръка, върви и покана към всички софиянци и българи да опознаят столицата ни.

Организират се 5 безплатни пешеходни обиколки на български език, на 16-ти август, 23-ти август, 30-ти август, 6-ти септември и 13-ти септември от 10:30 часа, със стартова точка Съдебната палата. Обиколките ще се организират без предварително записване.

За порастването на FreeSofiaTour, наученото досега и с какво ще почерпят софиянци и туристи за рождения си ден -  чуйте от интервюто на Юлия Владимирова с Радина Петришка.print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

„Влак на буквите“ и „Тракийски романс“ пуска за 24 май БДЖ

„Влакът на буквите“ тръгва в 10,45 ч. на първи коловоз на Централна гара София по пътя към знанието, любопитството и просветата. 130 ученици и преподаватели, избрани от инспекторатите по образованието, ще бъдат специални гости. Влаковата композиция ще бъде теглена от любимия на всички парен локомотив Баба Меца. По същото време към Пловдив „Тракийски..

публикувано на 23.05.17 в 13:12

Станислав Койчев: Вдъхновението за романа "Невидим" идва от живота

Един млад писател накара само преди дни десетки младежи да се редят на опашка пред голяма столична книжарница. Влогърът с милиони гледания в YouTube Стан, известен в социалните мрежи като inStanT, представи първата си книга – романът „Невидим“. В книгата популярният сред тийнейджърите 24-годишен Станислав Койчев разказва историята на 16-годишно..

публикувано на 23.05.17 в 11:37

Посланията на папа Франциск - в научна конференция на Нов български университет

За пореден път в Нов български университет беше проведена Пролетната научна конференция на тема "Отива ли си професионалната журналистика и професионалния ПР", като откриването бе отбелязано със силно и емоционално видео-обръщение на папа Франциск , в което той призовава научните среди към взаимност, разбиране и нежност към ближния...

публикувано на 23.05.17 в 10:50

Пазарът на недвижими имоти в момента

Квapтaлитe cъc cилнo тъpceнe нa имoти и cъoтвeтнo пo-виcoĸи нaeми нa имoтитe, ca oбвъpзaни и c пo-виcoĸи пpoдaжни цeни. Аĸo нe ĸyпитe гoтoв и oбзaвeдeн имoт, a - в cтpoeж, щe ви тpябвaт и дoпълнитeлни paзxoди зa oбзaвeждaнe в paзмep нa oĸoлo 20% oт пpoдaжнaтa цeнa (пpи пo-cĸpoмнo oбзaвeждaнe и дoвъpшитeлни paбoти). Специалистите твърдят, че..

публикувано на 23.05.17 в 09:46

Как реагираме на агресията около нас

На пътя, в магазина, в градския транспорт, на трибуните край спортния терен… - агресията се оказва навсякъде около нас. След поредния случай на безсмислена агресия, при който момче удари възрастна жена на спирка в Бургас, решихме да проверим на какви случаи на агресивно поведение са попадали софиянци и как реагират в подобна ситуация...

публикувано на 23.05.17 в 09:35