Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

До края на 2020 година да бъдат изцяло ремонтирани всичките 60 км от жп възел "София“

Вече са ясни проектите за развитие на жп. възел "София“. Очаква се до края на 2020 година да бъдат изцяло ремонтирани всичките 60 км., които влизат в железопътния възел.

Ремонти се предвиждат и за 8-те гари на територията на Столичната община и 12-те пътни участъка между тях. Кои проекти пък ще бъдат приключени до края на 2016г.?

Чуйте от репортажа на Петя Зунгорлиева. 

ВИЖТЕ ОЩЕ

Започнаха единичните изпитания на метровлаковете по третата линия

Започнаха единичните изпитания на метровлаковете по третата линия. Преградни стени ще осигуряват безопасността на пътниците на пероните. Те ще се отварят автоматично, за да бъдат избегнати инциденти. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова след проверка на трасето. В "Метрополитен" работят и в посока закупуване и монтиране на подобни преградни..

публикувано на 24.04.19 в 18:38

На 25 и 29 април спират движението на камионите над 12 т. по автомагистралите

Във връзка с предстоящите великденски празници, между АПИ, ГД "Национална полиция" и ДАИ днес беше подписана съвместна заповед за спиране от движение на камионите над 12 тона по републиканските пътища и автомагистралите в пиковите часове на 25-ти и 29-ти април.  Целта на тази заповед и усилията от страна на институциите, свързани с организацията на..

публикувано на 24.04.19 в 17:31

На Великден младите семейства оказват почит към кумовете си

В средата на Страстната седмица в „Радиоприемница“ темата ни беше свързана с празниците, вярата, християнските и общочовешките ценности и тяхното място в живота ни. Наш гост беше гл. асистент Иглика Мишкова, етнолог и уредник на Националния етнографски музей към БАН, откъдето се излъчваше и предаването ни. Там всяка година се организират..

публикувано на 24.04.19 в 16:33
Пожарната ще бъде нащрек не само около храмовете

МВР предприема мерки за спокойни празници

В навечерието на Великденските празници ще се засилят мерките за сигурност. Районните полицейски управления ще предприемат действия за гарантиране сигурността на гражданите и опазването на обществения ред. В районите на манастирите и храмовете ще има засилено полицейско присъствие за предотвратяване на задръствания и увеличаване на..

обновено на 24.04.19 в 16:22

Увеличават се случаите на морбили в София и София-област

Близо 500 са случаите на морбили в България, болните в София и София-област се увеличават, обяви главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев по време на официалното откриване на Европейската имунизационна седмица. Слоганът на инициативата тази година е „Защитени заедно, #Ваксините Действат”, а основната й цел е да бъде повишена..

обновено на 24.04.19 в 15:59

Възстановяват фонтана на пл. „Славейков“

Фонтанът на пл. „Славейков“ е пълен с вода и текат тестове преди да бъде пуснат отново. От Столична община заявиха, че в момента правят проби и фонтанът най-вероятно скоро ще заработи. Фонтанът е бил напълно демонтиран от площада и след неговия ремонт отново е върнат, но обновен. Съоръжението е част от реконструкцията на площад "Славейков". Фонтанът ще..

обновено на 24.04.19 в 15:58

30 компании представят възможности за кариерно развитие на студенти

Кариерният център на Стопанския факултет на Софийския университет и Германо-българската индустриална търговска камара, за трета поредна година организираха Кариерен форум във факултета. Целта му е да събере на едно място млади, мотивирани и добре образовани хора и работодатели, търсещи служители и стажанти. Трийсет компании - водещи работодатели..

публикувано на 24.04.19 в 15:28