Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

В НДК тази вечер е концертът-конкурс за поп и рок музика „Sofia 2015”

Фестивалът е трамплин за музиканти и същевременно ни призовава "Да бъдем по-добри"
Международния фестивал за поп и рок музика „Sofia 2015” ще се проведе тази вечер от 19 часа в зала 1 на НДК. Тази година участие ще вземат Петя Буюклиева, Орлин Горанов, Маргарита Хранова, Георги Станчев, група „PIF”, Вели Чаушев и Йоана Величкова, група „Huss-band”, група „Блек Роуз“, Джина Иванова и Искрен Пецов, Васил Чергов, група LOUD, Денислав Новев, Лина Никол, Ния и група „Синдикатът“ - Георги Станчев /Диана Експрес/, Дичо /Д2/, Христо Ламбрев /Сигнал/, Пейо Пеев / Спринт/, Васил Стоев /Импулс/, Константин Белчев, Галя Георгиева, Лъчезар Кацарски и други български изпълнители.
Заедно с изпълнителите водещият Красимир Аврамов ще ни отведе на незабравима "Разходка из София". Това е и мотото тази година на фестивала, който има и конкурсен характер.

Съорганизатор е Столичната община, като и тази година „Sofia 2015” ще подкрепи Националната благотворителна кампания „Нека бъдем по-добри“ за изграждане на Център за лечение и рехабилитация на хора, пострадали при инциденти и хора в състояние на будна кома.  

По традиция Песента на публиката се избира от зрителите, слушателите и публиката в залата, като песента фаворит може да бъде подкрепена на единен дарителски номер 17 777 с текст DMS и номера на избраната песен. Събраните средства също ще отидат в полза на Националната благотворителна кампания.

Фестивалът е се провежда за пета година и част от календара на културните събития на Столичната община.
На финала са стигнали 14 песни. 
За пръв път получихме толкова много предложения - 78 песни
- не скри радостта си пред Радио София Кристина Владимирова от организаторите. - Участват млади и утвърдени изпълнители, изборът на журито беше много труден.

Челната тройка победители ще бъде определена още тази вечер от оценките на журито, а гласуването с SMS-и ще продължи до излъчването на концерта по БНТ. Тогава ще бъде ясен и изпълнителят и песента фаворити на публиката.

Чуйте повече от Кристина Владимирова и един от финалистите - Денислав Новев, с които разговаря Лили Големинова.

ВИЖТЕ ОЩЕ

„Зелени библиотеки“ обикалят столичните паркове

За четвърта поредна година Столичната библиотека излиза на открито в софийските паркове. Всяка събота до края на август от 10:00 до 14:00 часа инициативата „Зелени библиотеки“ ще гостува в различен парк.  Поредната лятна читалня ще бъде разположена тази събота в Южния парк. За доброто настроението ще се погрижат учителите от музикална къща „Мюзик..

публикувано на 20.07.18 в 11:51

Мария Тодорова: Нека гражданите на "Илинден" съхранят родолюбивия дух

Днес се навършват 30 години от основаването на столичния район "Илинден" и 115 години от Илинденско-Преображенското въстание – епични дни за цялата българска история и особено за района, чиято територия е заселена от потомците на бежанците от опожарените някога македонски градове Прилеп, Щип, Кукуш и др. В наши дни район "Илинден" обхваща..

публикувано на 20.07.18 в 11:25

"Алтернативни форми на изкуство" на поляна в Габрово

Свеж хумор, качествена музика и пълноценен релакс върху прясно окосена трева ще предложи в разгара на лятото третото издание на фестивала „Алтернативни форми на изкуство“ на 27 и 28 юли в Габрово, на поляната до читалището в квартал "Русевци". Събитието е алтернатива на традиционните в страната фестивали. Музикантите, които ще огласят поляната, а и..

публикувано на 20.07.18 в 10:51

Пътните ремонти в столицата са в график

Относително по график се движат пътните ремонти в столицата, заради метеорологичните условия, обяви зам.-кметът по транспорта в Столичната община Евгени Крусев. От днес, 19 юли, изцяло е затворен бул.„Монтевидео“ в участъка от ул.„Боряна“ до бул.„Никола Петков“. След приключване на ремонтните дейности там ще започне работа и в частта при ул.„761“.

публикувано на 19.07.18 в 18:12

Радио Бинар вече е на 6

Най-младата програма в семейството на БНР - Радио Бинар отбелязва своя 6-и рожден ден. Бинар отвежда радиото на едно модерно ниво, което му позволява да е до своите фенове навсякъде и по всяко време. Множество лайф стриймове, интригуващи статии, музикални канали - инди, пънк-джаз, дуенде, фолклор, класика, БГ поп са само част от платформите, с които..

публикувано на 19.07.18 в 17:36