Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

НСА отбелязва своя празник днес

Снимка: nsa.bg
Днес единственият спортен университет в България, Националната спортна академия „Васил Левски“, отбелязва своя официален празник. В програмата са включени много мероприятия, като началото беше дадено днес преди обяд с тържествено събрание в Аула Максима на висшето училище.

Днешната тържествена част включваше още поднасяне на цветя пред паметниците на ректорите на Националната спортна академия „Васил Левски“ и венец пред статуята на патрона на висшето учебно заведение. Тази година в спортната академия се навършват и 20 години от създаването на специалността „Хокей на трева“.

В програмата на честванията на официалния празник на Националната спортна академия „Васил Левски“ влезе и тържественото откриване на реновиран учебен корпус в блок 18.

Повече подробности за официалния празник на Националната спортна академия „Васил Левски“ - чуйте от репортажа на Ивайло Николов.

print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

През изминалата година на милион души население се падат 95 жертви на пътя

България и Европейския съюз не се справят добре в изпълнението на стратегията за намаляване на жертвите от Пътнотранспортни произшествия с 50% до 2020-та година в сравнение с 2010-та. Това констатират от Европейския съвет за безопасност на транспорта. През 2014-та година сериозно пострадалите при ПТП в Европейския съюз са били над 135..

публикувано на 30.03.17 в 20:24

Бойко Синапов: Поскъпването на газа ще повиши цената на месото

Животновъдите отново ще излязат на протест в столицата утре, обяви пред Радио София председателят на Националната асоциация на животновъдите Бойко Синапов. Той се извини на столичани за блокадите, до които се стигна при протеста им през миналата седмица. " Доста неудобства създадохме в София и страната, но това явно е формулата, по която..

публикувано на 30.03.17 в 18:49

Маестро Михаил Ангелов чества 85-годишен юбилей

С прожекция на "Италианката в Алжир" от Росини, постановка на Вили Цанков - гастрол на Софийската опера в Болшой театър през 1981 г., тази вечер в Софийската опера известният наш диригент Михаил Ангелов ще отбележи своята 85-годишнина и 55 години музикално-творческа дейност. Самият Маестро казва, че заглавията, които многократно е дирижирал през..

публикувано на 30.03.17 в 16:55
Alteractive week 2016

Рециклиране и облагородяване - добрите примeри у нас

В „Радиоприемница“ днес фокусираме вниманието върху рециклирането и иновативните технологии в съвременните програми, които дават втори живот на използваните опаковки. Боклукът за много хора започна да става съкровище. А какво можем да направим с него ние в България? Първият пример за облагородяване на градско пространство ни води..

публикувано на 30.03.17 в 16:02

Нов център за интегрирани услуги и развитие отвори врати в София

Откри се най-големият в Централна и Източна Европа Център за интегрирани услуги и развитие в кв. "Факултета" в столицата. Първият такъв център, който е създаден във Факултета преди 12 години, се оказал недостатъчен. Центърът е създаден по идея и по проект на фондация „Здраве и социално развитие“ и финансиран от частна датска фондация. На..

обновено на 30.03.17 в 15:55