Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

НСА отбелязва своя празник днес

Снимка: nsa.bg
Днес единственият спортен университет в България, Националната спортна академия „Васил Левски“, отбелязва своя официален празник. В програмата са включени много мероприятия, като началото беше дадено днес преди обяд с тържествено събрание в Аула Максима на висшето училище.

Днешната тържествена част включваше още поднасяне на цветя пред паметниците на ректорите на Националната спортна академия „Васил Левски“ и венец пред статуята на патрона на висшето учебно заведение. Тази година в спортната академия се навършват и 20 години от създаването на специалността „Хокей на трева“.

В програмата на честванията на официалния празник на Националната спортна академия „Васил Левски“ влезе и тържественото откриване на реновиран учебен корпус в блок 18.

Повече подробности за официалния празник на Националната спортна академия „Васил Левски“ - чуйте от репортажа на Ивайло Николов.

print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ
Д-р Венцислав Грозев

От БЛС отсега искат 330 млн. лева повече в бюджета на НЗОК за 2018 година

Бюджетът на НЗОК за 2018 година би трябвало да бъде увеличен с повече от 330 млн. лева. Това предлагат от Българския лекарски съюз. От организацията искат още   средствата за следващата година в първичната и в специализираната извънболнична помощ да бъдат увеличени с 20-22 на сто, като по този начин ще се осигури по-добро ниво на профилактиката...

публикувано на 26.07.17 в 15:08

Ако има българска матура в Европа, училищата ни ще се препълнят с ученици

Официално бе открита юбилейната 10-та годишна конференция на Асоциацията на българските училища в чужбина. По традиция откриването се състоя в Аулата на Софийския университет „Климент Охридски” със съдействието на Министерството на образованието и науката. Събитието събра на едно място учители, администратори и приятели на каузата от четири континента, за..

публикувано на 26.07.17 в 14:57

Йорданка Костова - за Вършец с любов и много завладяващи истории

Започваме да ви разказваме за Вършец, където спря в неделя пътуващото ни "Радиокафе". Мястото, където се спира някога и Константин Иречек и възкликва, че Вършец е прочут не само с минералните си води, но и с красивите си жени. Всъщност той е бил провокиран от красивите вили, всички кръстени на цветя (или с женски имена), като пред вила "Трендафила"..

публикувано на 26.07.17 в 11:56

Музейният комплекс - Берковица крие безценни исторически съкровища

Ще ви пренесем в град Берковица, където се намира изключително интересният Музеен комплекс - Берковица. Комлексът е общински културен институт, отговорен за опазването на движимото културно наследство на града и общината. Обгрижва три исторически обекта в града - Художествената галерия, Етнографския музей и Къщата музей "Иван Вазов". Годишно..

публикувано на 26.07.17 в 10:46

Студенти масово сами ремонтират стаите си в общежитията в "Студентски град"

В разгара на лятото вместо да отмарят на плажа или по родните места, студентите, живеещи в "Студентски град" масово са се захванали с ремонти на общежитията, в които живеят. Всички сме чували за лошото състоянието на стаите в общежитията, които обитават. Има стаи, които не са ремонтирани от както са построени, казват младежите. Някои от..

публикувано на 26.07.17 в 10:05