Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Карта ще показва онлайн географските точки с език на омразата и как да подаваме сигнали

Международната академия за обучение по кибер разследвания започна изпълнението на 2-годишния проект, по който ще се наблюдава и разпознава  езика на омразата онлайн.
Академията е част от консорциум от седем европейски организации от 6 държави.

Проектът е съфинансиран по програма "Права, равенство и гражданство" на Европейската комисия.

Това е граждански проект, тъй като той ще носи информация за езика на омразата, как се разпространява, какво се прави при сблъсък с такъв език,как анонимно може да се подават сигнали, а също и за нови технолигии, които ще разпространяват всички  тези данни.

Д.Добрева допълва информацията за този проект, след разговор с Албена Спасова – председател на УС на Международната академия за обучение по кибер разследвания.Чуйте.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Григор Паликаров за турнето в Япония и предстоящия концерт със Симфоничния оркестър на БНР

В сутрешното ни „Радиокафе“ наш гост бе Григор Паликаров, който съвсем скоро се завърна от Япония, където Софийската опера, под неговото диригентство, бе на двуседмично турне. В Страната на изгряващото слънце за седми път Софийската опера представи едни от най-успешните си постановки "Турандот" от Пучини и "Кармен" от Бизе. 11 спектакъла за..

публикувано на 23.10.18 в 12:15

Издават "Киноповести" на Ингмар Бергман

По повод 100 години от рождението на Ингмар Бергман, издателство “Лист” представя юбилейното издание "Киноповести" на знаменития режисьор. Томът с твърди корици, включва новелите “Сцени от един семеен живот”, “Сарабанда”, “Есенна соната” и “Персона”. За три от новелите, преводите са предоставени от фондация “Васа Ганчева”. Нейни са преводите на “Сцени..

публикувано на 23.10.18 в 11:55

Invisible Republic връща духа на революционната 1968-а

Малко хора знаят, че столицата ни е единственото място през историческата 1968 година, където реално Изтокът и Западът са се срещнали през 1968 година - два месеца след барикадите в Париж и две седмици преди интервенцията в Прага. Естествено, било е изключително важно на Деветия световен фестивал на младежта и студентите да няма изненади. Единствената..

публикувано на 23.10.18 в 11:50

Стефан Коспартов се връща с роман към последните десетилетия на българския "комунизъм"

Сценаристът на филма „Мярка за неотклонение”, „Аз съм ти”, „Шекспир и другите“  Стефан Коспартов  публикува роман за за комунистическия терор и абсурдния живот в България от 1944 до 1989 г., както и за първите години на „демокрацията”. Премиерата на „Когато капят кестените”   ще бъде в сряда - 24 октомври, в „Барът на кръпките” (бул. „Прага”..

публикувано на 23.10.18 в 10:27

104 автори се включват във възобновеното "Биенале на илюстрацията"

Първото издание на възобновеното "Биенале на илюстрацията" ще се проведе до 10 ноември. Изложбата включва творби на 104 автори и ще бъде открита в 18.00 часа на 23 октомври по случай 90-годишнината на Столичната библиотека. Представените илюстрации са селектирани от над 300 творби на познати и непознати български творци от страната и чужбина и ще бъдат..

публикувано на 22.10.18 в 16:55