Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

100 години Дрангова чешма

Началникът на отбраната генерал-лейтенант Константин Попов и заместник-министърът на отбраната Димитър Кюмюрджиев ще присъстват днес на тържествения ритуал за полагане на венци и цветя по случай 100 години от освещаването на военния паметник-чешма в петричкото село Дрангово.
Паметникът е посветен на загиналите войни от 5-и пехотен Македонски полк с командир подп. Борис Дрангов, от състава на 11-та пехотна Македонска дивизия, който по време на Първата световна война, през 1916 г., е разположен в района на днешното село Дрангово, Петричко. Чешмата е изградена по инициатива на командира на полка - тогава подполковник Борис Дрангов. Осветена е на 16 април 1916 г.
В днешния ритуал, който се провежда по инициатива на Община Петрич, участие ще вземат представителният духов оркестър на Сухопътните войски и почетен караул от военното формирование 26 400 - Благоевград, с командир подполковник Иван Иванов. В памет на загиналите герои от 5-и пехотен Македонски полк Неврокопският митрополит Серафим ще отслужи панихида.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Ден за по-чист въздух по инициатива на Столичната община

16 ноември е обявен за "Ден за по-чист въздух". Инициативата е на Столичната община и цели да насочи вниманието на обществеността към мерките, които всеки гражданин може да предприеме за подобряване на качеството на атмосферния въздух. В кампанията ще участват министерства, районни администрации, банки, вериги бензиностанции, както и над 100..

публикувано на 16.11.18 в 08:21

Облечете се добре днес

В Северна България и източните райони ще има превалявания от слаб дъжд, в Предбалкана и Североизточна България от дъжд и сняг. По-значителни разкъсвания на облачността ще има над Югозападна България и Горнотракийската низина. Със слаб, в Източна България умерен вятър от север-североизток в страната ще продължи да прониква по-студен въздух...

публикувано на 16.11.18 в 08:05

Ремонти оставят няколко столични квартала без вода

„Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата, съобщават от пресцентъра на дружеството. Във връзка с монтаж на спирателни кранове на ул. 111 в жк. „Обеля“ 2 се налага спиране на водоподаването от 09.00 до 21.00 часа на живеещите в района на ул. 106, ул. 104, ул. „Акад. Дмитрий Лихачов“, ул. 275, ул. „Обелски път“, ул...

публикувано на 15.11.18 в 09:24

Въвеждат промени в движението около ЦУМ и Боянската църква заради форум

Въвежда се временна организация на движението за провеждане на Международния конгрес на световните цивилизации и историческите маршрути, съобщават от пресцентъра на Столичната община. Забраняват се престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на колите, обслужващи мероприятието до приключване на мероприятията на 17 ноември 2018 г. на..

публикувано на 15.11.18 в 09:16
Кадър от филма

Накъде в София

КИНО В зала 1 на НДК от 19.00ч. ще бъде излъчен филмът “Времето е наше”, който е част от филмовия фестивал “Киномания”. Филмът от тази година е със сценарист Станислав Семерджиев и режисьор Петър Попзлатев. Филмът разказва за писателя Мартин Сестримски и служителят от Държавна сигурност Боян Тилев, които се познават отдавна, от деня, в който..

публикувано на 15.11.18 в 09:11