Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Красимир Аврамов: Сърцето ми е пантомимата, а душата ми е музиката

БНР Новини

Гостува ни популярният певец и актьор Красимир Аврамов, добре познат на публиката и с блестящите си роли на мим в театъра, както и с изпълненията си на голямата сцена в България и в Америка.

Още през 90-те години Красимир Аврамов е наречен „Човекът глас“, като това определение за първи път му дава актрисата Латинка Петрова.

Той завършва НАТФИЗ, спектакъла „Спомени" посвещава на своя преподавател в проф. Васил Инджев - един от пионерите на пантомимата у нас. Много от етюдите в постановката и музиката са дело на самия Краси Аврамов, режисурата е общо дело между него и Мая Бранкова.

След като издава албума „Мълчаливи гласове”,който го нарежда в челните музикални класации в страната, Краси заминава за САЩ, където и до днес работи успешно.

СнимкаВ България Красимир Аврамов жъне успехи, но решава да започне кариерата си в чужда държава, където не познава никого. В началото работи какво ли не – като сервитьор, разнася пица, но скоро талантът му е открит и Джаки Сталоун – майката на Силвестър Сталоун, му помага да направи пробив. Краси Аврамов изиграва в САЩ 40 театрални постановки, преоткрит е неговият „уникално висок мъжки глас“. Преди 16 години певецът се установява в Лос Анжелис, където през 2005 спечелва наградата “Суперзезда на годината”.. Краси Аврамов е първият българин, изнесъл самостоятелен концерт в „Кодак Тиътър. Песента му “Meморис” участва в компилацията “Дъ Бест Поп Опера 2009″, заедно с изпълнения на Хосе Карерас.

В предаването Краси Аврамов разказва как от ученическата скамейка попада в пантомимата, а по-късно и в поп рока. С много труд е обсипан пътят му от родния Сливен до Евровизия и Холивуд.

В песента „Илюзия“, с която представя България в конкурса Евровизия“ (2009) се  чува цигуларката на Керън Бригс, участват Теодоси Спасов и певци от ансамбъл „Филип Кутев”.

Кое го провокира да търси реализация в различни форми на изкуството – пеене, театър, драматургия и литература. Пише етюди, композира музика, режисира. Къде се чувства най-истински, кога се раждат идеите за поредния проект? На този въпрос изпълнителят отговаря: Винаги съм казвал, че сърцето ми е пантомимата, а душата ми е музиката. Чувствам се страшно комфортно като мим, докато музиката винаги предизвиква у мен голямо вълнение, преди да стъпя на сцената.

Песента на Краси Аврамов Everybody е откупена от холивудската продукция „Спокойното езеро срещу Анакондата”. Докато снимал клипа към песента с режисьора Фил Рот, певецът разбрал, че американският филм се снима в България. Явили се на кастинга за музиката и спечелили. В САЩ участва в няколко сериала, като партнира на Майкъл Вартан и Дженифър Гарднър.

Животът на Красимир Аврамов е същото толкова колоритен, както професионалния му път. Работата го среща с много знаменитости, а съдбата му поднася коктейл от възходи и падения, от които певецът черпи поука, за да продължи напред.

На 1 юни певецът подготвя голямо шоу в Двореца на културата, където ще го чуем в дует с Янка Рупкина, ще е на една сцена с Майкъл Флеминг, Стивън Ачикор и други. В момента записва и новия си летен хит „Самоконтрол“.

Изключително вълнуваща е радиосрещата с Красимир Аврамов – един изключително креативен творец, който феновете нарекоха „Човекът глас“, въпреки че като мим той пленява публиката, ползвайки само езика на тялото.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

"Форум", 19.04.24: Феминистките застрашават ли привилегиите на мъжете?

Завършва седмицата, в която коментатори на "Форум" бяха социологът Мила Минева и Матю Стоянов, по-известен като рапърът Жлъч. В последния работен ден ангажимент остави на дистанция Жлъч, но се включи с мнение по телефона. Сред акцентите, които детайлно коментира Мила Минева (както и Жлъч от Стара Загора), бяха: Българското..

публикувано на 19.04.24 в 18:25

Нова възможност за децата в нужда

Фондация "Програма Генерация" помага на деца без родители чрез менторска програма и набиране на средства за по-добър старт в самостоятелния им живот. Мисията е те да бъдат предпазени от декласиране и да получат подкрепа в професионалния им път, за да станат пълноценни хора за себе си и останалите в общността. Усилията на фондацията са..

публикувано на 19.04.24 в 17:48
Иво Желев

Иво Желев: Не знаем достатъчно за украинските бежанци, за да им помогнем за интеграцията

Над 180 хил. украински бежанци са получили временна закрила в България след избухването на войната през 2022 г. В момента на територията на страната пребивават 72 хил. души . Тези факти говорят, че България е по-скоро транзитна дестинация за украинците. Това отбеляза пред БНР-Радио София Иво Желев  - експерт-анализатор, след..

публикувано на 19.04.24 в 17:11
Светът е настръхнал от възникналия конфликт между Израел и Иран

Седмицата в САЩ: Израел, Иран, Украйна, Тръмп

Израелско нападение в Иран Тази сутрин израелската армия е нанесла удар в Иран в отговор на баража от ракети и дронове срещу Израел миналия уикенд. Не се знае все още какви са щетите, но намерението е било да се изпрати послание, че Израел има възможността да нанася удари в Иран. Погледите са насочени към реакциите. Съединените..

публикувано на 19.04.24 в 15:57
Хърватският премиер Андрей Пленкович

Година и 3 месеца след влизане в еврозоната, в Хърватия цените са удвоени

Оправдаха се опасенията за масово поскъпване след приемане на еврото за валута в Хърватия , съобщи пред БНР-Радио София оттам журналистката Диана Гласнова , главен редактор на сп. "Родна реч". Поскъпването беше обусловено от превръщането на предишната национална в евро, както и от закръгляването нагоре от страна на търговците. Освен..

публикувано на 19.04.24 в 15:24
Гергана Димитрова  и Даниел Ненчев -

"За фотографията" на Сюзън Зонтаг - писана преди съвремието ни, важна и до днес

За фотографията и визуалната култура, разказва книгата на Сюзън Зонтаг "За фотографията". Тя беше представена в предаването "Радиокафе"   от издателя Гергана Димитрова. Преводът е на Христина Кочемидова и Юлиан Антонов. Има ли нужда от фотография в епохата в, която всеки уж е фотограф? "Нашата визуална култура се е оформяла..

публикувано на 19.04.24 в 15:16

"Веднъж прекосиш ли океана" с премиера за България

"Веднъж прекосиш ли океана" е театрален вербатим моноспектакъл на Мартина Новакова с премиера за България. Това е полет от София до Ню Йорк, на който шестима души пътуват в едно тяло. Какво е да емигрираш? Как пресъздаваме културата си в чужда страна? Какъв образ бихме искали да има България в чужбина? Каква е ролята на изкуството във всичко..

публикувано на 19.04.24 в 14:34