Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Камелия Воче: „Човек трябва да бъде себе си независимо къде е“

БНР Новини

Певицата Камелия Воче е добре позната както от сцената с музикалните си изпълнения, така и от малкия екран като телевизионна водеща и като автор на прекрасни кулинарни издания. В последните години джаз изпълнителката се изяви като успешен топкулинар и писател, чиито книги са преведени на няколко езика. „В кухнята с Камелия Воче” – 1 и 2 част, излезе на български, италиански, английски и турски и бе представена в няколко европейски държави. 

Лъчезарна, великолепна и духовита, певицата има 25 години успешна музикална кариера в Италия, у нас и в много страни по света. В младостта тя трябва да избира между женския отбор по волейбол и пеенето. Предпочита музиката и бързо прави пробив на сцената. Участието на Камелия Воче в „Мелодия на годината” и „Златния Орфей” през 1988 г. променя живота й. Следват елитни фестивали в Сочи, Дрезден, в Алма Ата, концертни изяви в Берлин, Дубай, Токио... Снимка

С ритъма на музиката, с уханието на изкусителна гозба, с литературен привкус е интервюто в предаването „Кой кой е“ с очарователната джаз певица Камелия Воче. Музиката й е наслада за душата, пее това, което носи удоволствие. Камелия Воче споделя, че в живота й има от всичко – и сладко, и горчиво, и кисело, и солено. Определя се като щастлив човек и категоричен оптимист. След музикалната сцена Камелия Воче стана популярна и чрез телевизионния ефир като прекрасна водеща. От няколко години виждаме певицата и в ново амплоа - заплени публиката със своето хоби – на писател и кулинар, като направи шеметен пробив с италианска кухня - в Меката на световната кулинария и то в страна, където е модерно всички известни дами – актриси, певици и теливизионни звезди да имат кулинарни изяви и да издават книги.

Камелия Воче по човешки и непринуден начин дава универсална рецептата на своето умение да бъде успешна като певица, писателка и като кулинар – не само на родна почва, но и зад граница. Заредена с много хъс, тя знае какво търси, какво иска да прави, какви са идеалите й. Певицата се шегува, че е мегаломанка, защото е човек, който гони върховете. Стреми се да достигне недостижимото, да докосне най-хубавото. Смята, че има Божията подкрепа - да вземе най-доброто от доброто. Обича да се състезава не с малките, а се стреми да се равнява с най-успешните и да направи най-доброто. Сега на попрището жизнено в средата се чувства по-силна от всякога – миналата година отново се върна към телевизията, но предаването е в Италианска телевизия.Снимка

Импулсивна и пряма жена, искрена с всеки, Камелия Воче е доволна от живота си, независимо от преминатите лабиринти, преодолените проблеми, дългото катерене, за да стигне точката на изкачване. Винаги споделя, че след децата, музиката е най-важното нещо в нейния живот. Еднаква е навсякъде – с хората на улицата, на сцената – човек, който не прави лошо на никой. Не подрежда нещата математически. При нея всичко е любов. Трябва да го обича и да го харесва, да й е хубаво, за да го направи. Иначе не го иска. Разказва и за новата си роля, която изпълва с неимоверно щастие живота й – любовта към първородната й внучка София.

Камелия Воче живее в две държави - приятно й е като се прибира в дома си в Грота Ферата, Италия, където обича спокойствието, атмосферата и начина на живот. Без България също не може – тук й носят наслада дребните неща и емоциите – приятелите, хората, с които е израснала.

Камелия Воче се определя като щастлив човек, изживял сериозни изпитания, но който винаги върви напред с оптимизъм и хъс. Тя е жена – атракция, изпълнена с таланти и с желание да ни изненадва постоянно с някоя от многото си дарби, което можете да усетите в интервюто й по Радио София в „Кой кой е“.

Приятно слушане.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Форум", 24.04.24: Накъде отива България след 9 юни?

Коментатори във "Форум" в сряда бяха д-р Любомир Стефанов - политолог и преподавател в Нов български университет и Мартин Димитров – рекламист, популярно лице с гражданска позиция по актуалните събития и процеси. Заедно с водещия Лъчезар Христов, част от темите, които дискутираха бяха: -   Политическите акценти от деня -..

публикувано на 24.04.24 в 19:05

Добър 3,59 получава държавата в грижата за децата, според новия доклад на НМД

Националната мрежа за децата представи оценката от годишния доклад “Бележник – какъв е средният успех на държавата в грижата за децата?” . Това е 13-о поред издание на мониторинговия доклад, който оценява напредъка на държавните институции в грижата за децата в 9 области: -   Благосъстояние на децата -   Семейна среда и алтернативни..

публикувано на 24.04.24 в 17:29

Благотворителен концерт и изложба "Христос Воскресе - светла радост донесе!"

В събота, 27 април, Лазаровден от 12.30 ч. пред новостроящия се храм "Св. Патриарх Евтимий" в Люлин в София ще се проведе празничен благотворителен Великденски концерт "Христос Воскресе - светла радост донесе!". Събитието е със специалното участие на Фолклорен ансамбъл "Българе", Калоферски гайдари и ученици. Концертът е кулминацията на..

публикувано на 24.04.24 в 15:17

България вероятно няма да отговори на инфлационния критерий за въвеждане на еврото от 1 януари 2025 г.

България вероятно няма да въведе еврото от 1 януари 2025 г. Пред БТА управителят на БНБ Димитър Радев каза, че по-вероятен сценарий за присъединяване към еврозоната е по-късно през 2025 година. Българската стопанска камара е била част от разширения състав на междуведомствената работна група – нефинансов сектор, чиято цел е била да подготви..

публикувано на 24.04.24 в 14:56
Снимки: divotvortsi.bg

На Дендрариума на Витоша се събират свидетели на събуждането на гората

В края на седмицата приключенците от "ДивоТворци" канят малки и големи да учат и да се забавляват на Витошкия Дендрариум и околните пътеки. Събитието на 27-28 април (събота и неделя, от 09:00 ч. до 16:30 ч.) е предназначено и за родители, и за деца, подчертават организаторите. Сред тях са Петър Будинов и Янко Морунов, които дадоха..

публикувано на 24.04.24 в 13:56

Прокуратурата е отказала наказателно производство срещу директора на "Пирогов"

Прокуратурата е отказала да образува наказателно производство срещу директора на "Пирогов" д-р Валентин Димитров заради липса на данни за престъпление. Това съобщиха от здравното министерство. Преди няколко месеца бившият здравен министър Христо Хинков сезира прокуратурата въз основа на нарушения, констатирани от звеното "Вътрешен одит" на..

публикувано на 24.04.24 в 13:09