Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Български учен - автор на 3 патента за иновации в областта на раковите заболявания

Снимка: Гергана Гайдарова
За създаване на нормативна база за внедряване на медицински патенти, дело на български учени, настоява имунологът доцент д-р Влади Манев. Три патента за ограничаване на вредните ефекти от химиотерапията, разработени от доцента, бяха отличени на Националното изложение за изобретения, иновации и технологии Експо 2016-та.

От днес фондацията на доктор Манев инициира и благотворителна кампания, с която да се подпомогне създаването на Високотехнологична клиника за възстановяване след химиотерапия.

Чуйте повече от репортажа на Гергана Гайдарова.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Любка Биаджони

Любка Биаджони: Симфоничният оркестър на Националното радио впечатлява с музицирането си

Огромна чест е да работя със Симфоничния оркестър на Българското национално радио, казва диригентката Любка Биаджони . Поводът е Коледното матине на 23 декември, което ще се състои в залата на Народния театър "Иван Вазов". Тя припомня, че през март тази година за първи път има контакт с оркестъра (прави записи с арии в изпълнение на български солисти) и..

публикувано на 10.12.17 в 11:15
Анастасия Събева

Анастасия Събева: Искам да показвам различни светове

Иска ми се хората, когато излизат от мой спектакъл да бъдат вдъхновени и щастливи, казва режисьорката Анастасия Събева и допълва: "Най-важното за мен е да са преживяли дадената история емоционално. Да са се разсмяли или да са се разплакали. И това да ги е направило малко по-щастливи". Със своя спектакъл "Кралят елен" младата режисьорка ще гостува на..

публикувано на 09.12.17 в 16:30

"Лебедово езеро" - класически балет с 3D декори

Класическа хореография, съчетана с ефектно и концептуално мултимедийно съдържание. Това ще видят почитателите на балета в спектакъла "Лебедово езеро" на Руския мултимедиен театър на балета, който ще гостува за първи път в София на 13 декември в зала 1 на НДК и на 15 декември във Варна в Двореца на културата и спорта. Всъщност Руският мултимедиен..

публикувано на 09.12.17 в 15:05

Д-р Константин Петков: Поставянето на имплант при паднал зъб изисква строго индивидуален подход

От началото на месец декември Клиниката по лицево-челюстна хирургия към УМБАЛ „Св. Анна“ - София стартира цялостно имплантологично лечение, голяма част от което се покрива от здравната каса. Клиниката, ръководена от доц. Желю Димов разполага с цялата необходима апаратура и специалисти за реализиране на хирургичното лечение. На всеки пациент се..

публикувано на 09.12.17 в 14:25

"Апартаментът" ни връща в едно романтично минало

„Апартаментът“ е новото заглавие в репертоара на Малък градски театър "Зад канала", чиито премиерни дати са на 8 и 9 декември. Спектакълът е театрална импровизация на Бойко Илиев по едноименната филмова класика на Били Уайлдър от 1960 г.  Какво връща Бойко Илиев към Холивуд във времето на след Втората световна война, когато се ражда ново движение в..

публикувано на 08.12.17 в 18:19