Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Български учен - автор на 3 патента за иновации в областта на раковите заболявания

Снимка: Гергана Гайдарова
За създаване на нормативна база за внедряване на медицински патенти, дело на български учени, настоява имунологът доцент д-р Влади Манев. Три патента за ограничаване на вредните ефекти от химиотерапията, разработени от доцента, бяха отличени на Националното изложение за изобретения, иновации и технологии Експо 2016-та.

От днес фондацията на доктор Манев инициира и благотворителна кампания, с която да се подпомогне създаването на Високотехнологична клиника за възстановяване след химиотерапия.

Чуйте повече от репортажа на Гергана Гайдарова.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Светлана Захарова

Светлана Захарова е звездата в "Жизел" тази вечер в НДК

Примабалерината на Болшой театър, Мариинския театър и Миланската Скала Светлана Захарова тази вечер в зала 1 на НДК ще представи пред българската публика една от коронните си роли - Жизел от едноименния балет на Адолф Адам. В спектакъла, който е съвместен със Софийската опера и балет, ще участва и сценичният партньор на Светлана Денис Родкин в..

публикувано на 16.10.17 в 17:29

Умението да се ангажираш с тезата на опонента си е ключ към стойностните дебати

Умеем ли да изграждаме теза, а след това да я защитаваме с логични аргументи?  За това се замислихме в "Радиоприемница", провокирани от поредицата неадекватни изказвания, които ни заливат в публичното пространство. Затова в студиото поканихме Лъчезара Тонева и Дарио Крус от "Асоциация Дебати София", за да поговорим за изкуството на водене на..

публикувано на 16.10.17 в 16:53

Безплатно лечение на рак на гърдата с неинвазивен метод

Безплатно неинвазивно лечение на фиброаденом или доброкачествен рак на гърдата ще се извърши в Университетската болница по ендокринология в София, съобщи проф. д-р Русанка Ковачева . Екипът на проф. Ковачева ще приема диагностицирани с фиброаденом жени за безплатно лечение с новаторска и щадяща медицинска технология, която се нарича ехотерапия. След..

публикувано на 16.10.17 в 16:42

Авиобаза "Враждебна" отвори врати за авиолюбителите

Днес се навършват 105 години от първия боен полет в историята на българската авиация. Поручиците Радуил Милков , който управлява самолета, и Продан Таракчиев , като наблюдател, извършват разузнавателен полет над Одрин. Именно по това време - Балканската война, се поставят основите на българските военновъздушни сили. 16 октомври е признат като официален..

публикувано на 16.10.17 в 13:58
Слушайте от 14 до 17 часа

В "Ритъмът на столицата" очаквайте

Университетската болница по ендокринология представи иновативна терапия за лечение на доброкачествен тумор на гърдата. Какво представлява методът ще разберем от Олга Добрева. Първа градска болница е първата общинска болница, в която ще могат да се обучават студенти . Какво предвиждат от лечебното заведение ще чуем от Добромира Мицева. ВМРО..

публикувано на 16.10.17 в 13:45