Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

"Усмихни се!" - представление, в което детето опознава света чрез театралната игра

"Усмихни се"
Снимка: Златина Йовкова

Днес се изигра първото за тази година бебешко представление в Националния дворец на културата.

Спектакълът „Усмихни се“ е съвместна инициатива със Столичният куклен театър и заедно с „Бебешка пиеса“, разкриват тайните на сценичното изкуство за най-малките.

Актьорите Ваня Камянска, Диляна Спасова, Стефан Димитров и Стоян Дойчев по забавен начин показват как от водата се ражда музиката, как може да се играе с кубчета, сенки, светлина и цветове.

Подробности чуйте от репортажа на Златина Йовкова.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ
Васил Николов

От Владая нагоре към Витоша

Ако обичате планината и искате да узнаете повече за живота в гората или пък за вас здравословния начин на живот е приоритет, то непременно трябва да се възползвате от програмата на Туристическо дружество "Боерица" - село Владая. Една разходка през уикенда в Национален парк "Витоша" ще бъде привлекателна за вашето семейство. Можете с велосипед да..

публикувано на 24.04.17 в 13:33
Параскева Джукелова, Жорета Николова и номинираният за „Аскеер” Иван Юруков в „Добри хора”

Иван Юруков играе и рисува на сцената на Народния театър „Иван Вазов“

„Всяко изкуство съдържа в себе си всички изкуства. Човек трябва да бъде отворен към света и да изразява себе си, ако има талант в дадена област. Аз не си избирам, а просто следвам интуицията си във всички сфери, в които изразявам себе си и това ми носи удовлетворение“, казва актьорът, който е и режисьор, фотограф, художник, музикант и поет. В..

публикувано на 24.04.17 в 13:06

Как успешно да реализираме добрите идеи

Как една добра идея да бъде реализирана успешно и да достигне до международен пазар? По тази тема се обърнахме към Даниела Чонкова от Фондация „Приложни изследвания и комуникации“, представител за България на „Еnterprise Europe Network“. Ние предлагаме най-различни възможности за международно партньорство за разработване на иновации,..

публикувано на 24.04.17 в 12:01

С "Походът на книгите" децата откриват нови заглавия, жанрове, но и нови светове

" Че съм умен - умен съм, но защо съм толкова красив?! Сигурно, защото съм скромен, а скромността краси човека .“ Това е любим наш цитат, изречен от героя на Астрид Линдгрен - Карлсон, който живее на покрива. Книгите, които сме прочели като деца и техните герои остават в сърцата ни завинаги. Мечтаем си да се върнем в детската си стая и да разгърнем..

публикувано на 24.04.17 в 10:37

Историята се създава там, където живеят големите по дух хора

Ново село или днешно Априлци става един от важните центрове на Априлското въстание. За него Захари Стоянов пише, че там хората въстават най-организирано и масово в сравнение с цяла Северна България. Споменът за въстанието, а и за участието на хора от този край в последвалите войни, които води България в началото на 20 век, събира в книги местният клон на..

публикувано на 23.04.17 в 10:10