Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Мариян Беляков, изп. директор на „Пампорово“ АД:

От 20 години не е имало по-добри условия за ски в Пампорово

Зимно време очакваме сняг, ниски температури и да се придвижваме в зимни условия. Нямаше реални предпоставки за истерията с лошото време в последните две седмици, която доведе до сериозен отлив на български туристи в нашите курорти.
Това заяви в сутрешния блок на Радио София Мариян Беляков, изп. директор на „Пампорово“ АД.

Според него анулирането на резервации е абсолютно безпричинно. Никога по това време не е имало по-добри условия за ски през последните 20 години, уточни той и допълни, че пътищата до и в курорта са почистени и проходими.

Целият разговор на Мариян Беляков с Гергана Пейкова и Данаил Конов може да чуете в звуковия файл.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ
Антония и Людмил Макаронски

Най-добрите български хореографи показват „Хора́та на България“

Вълнуващо е да видиш как ситните и несигурни стъпки се превръщат във великолепен магически български танц. Инициативата на Людмил и Антония Макаронски „Хора́та на България“ предлага възможност на всички, които имат желание да затанцуват в ритъма на неравноделните български тактове, да се учат от най-добрите български хореографи. Не е нужно да бъдеш приет..

публикувано на 21.02.17 в 13:21

Есперанто – екзотичен и в помощ на малките езикови групи

21 февруари е определен от ЮНЕСКО за международен ден на майчиния език и честван като такъв от 2000 г насам. През настоящата 2017 г. мотото на деня е „Към постигане на устойчиво бъдеще чрез многоезиково обучение“. Скоро стана ясно, че международното есперанто движение също приема този ден за един от своите празници. Есперанто не конкурира..

публикувано на 21.02.17 в 11:00

Вълшебно ретроспективно пътешествие сред 150 творби на проф. Иван Газдов

Над 150 произведения на проф. Иван Газдов - плакати, графикатури, рисунки, метални пластики, са подредени в залите за временни изложби на Националната галерия - филиал "Двореца". Боряна Вълчанова, куратор на експозицията, казва че включените творби създават усещането, че са направени на един дъх, в резултат на внезапно хрумване. Всъщност..

публикувано на 21.02.17 в 10:58

Българският език ще се съхрани и развива, ако има повече хора, за които е майчин

На 21 февруари, отбелязваме Международния ден на майчиния език. Празникът е посветен на опазването на езиковото и културно многообразие по света. Понастоящем в света съществуват около 7000 езика, като почти 96% от тях се използват от малка група хора (около 4% от населението на планетата). За пръв път Международният ден на майчиния език се..

публикувано на 21.02.17 в 10:19

Проверяват тунелите оп АМ "Люлин" и АМ "Хемус"

Започва проверка на всички тунели по магистралите "Люлин" и "Хемус". Обследването ще бъде направено от специализирано звено за инспекция, в което участват експерти от министерствата на транспорта и на вътрешните работи, Агенция "Пътна инфраструктура", както и Университета по архитектура, строителство и геодезия. Те ще трябва да извършат проверка и..

публикувано на 21.02.17 в 09:02