Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Иван Обрейков, директор на Ски зона Банско:

Банско предлага атракции за широк спектър туристи

Снимка: www.banskoski.com

След 10 януари има лек спад на броя на туристите, но това се дължи на края на ученическата ваканция, а не на неблагоприятни климатични условия. Това каза в "Радиокафе" Иван Обрейков, директор на Ски зона Банско. Той потвърди, че условията за ски в Банско към момента са прекрасни, и според него хората, които са свикнали с планината, няма да се откажат от прогнозите за продължаващи снеговалежи и усложнена пътна обстановка.

Банско привлича туристи през цялата година. Обрейков коментира, че миналият летен сезон е бил изключително успешен за курорта. Имахме много атракции, а водната пързалка, която беше най-дългата в Европа и предизвика голям интерес, тази година планираме да стане втора в света, kаза в аванс Обрейков.

Целия разговор на Иван Обрейков с Гергана Пейкова и Данаил Конов може да чуете в звуковия файл.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ
Антония и Людмил Макаронски

Най-добрите български хореографи показват „Хора́та на България“

Вълнуващо е да видиш как ситните и несигурни стъпки се превръщат във великолепен магически български танц. Инициативата на Людмил и Антония Макаронски „Хора́та на България“ предлага възможност на всички, които имат желание да затанцуват в ритъма на неравноделните български тактове, да се учат от най-добрите български хореографи. Не е нужно да бъдеш приет..

публикувано на 21.02.17 в 13:21

Есперанто – екзотичен и в помощ на малките езикови групи

21 февруари е определен от ЮНЕСКО за международен ден на майчиния език и честван като такъв от 2000 г насам. През настоящата 2017 г. мотото на деня е „Към постигане на устойчиво бъдеще чрез многоезиково обучение“. Скоро стана ясно, че международното есперанто движение също приема този ден за един от своите празници. Есперанто не конкурира..

публикувано на 21.02.17 в 11:00

Вълшебно ретроспективно пътешествие сред 150 творби на проф. Иван Газдов

Над 150 произведения на проф. Иван Газдов - плакати, графикатури, рисунки, метални пластики, са подредени в залите за временни изложби на Националната галерия - филиал "Двореца". Боряна Вълчанова, куратор на експозицията, казва че включените творби създават усещането, че са направени на един дъх, в резултат на внезапно хрумване. Всъщност..

публикувано на 21.02.17 в 10:58

Българският език ще се съхрани и развива, ако има повече хора, за които е майчин

На 21 февруари, отбелязваме Международния ден на майчиния език. Празникът е посветен на опазването на езиковото и културно многообразие по света. Понастоящем в света съществуват около 7000 езика, като почти 96% от тях се използват от малка група хора (около 4% от населението на планетата). За пръв път Международният ден на майчиния език се..

публикувано на 21.02.17 в 10:19

Проверяват тунелите оп АМ "Люлин" и АМ "Хемус"

Започва проверка на всички тунели по магистралите "Люлин" и "Хемус". Обследването ще бъде направено от специализирано звено за инспекция, в което участват експерти от министерствата на транспорта и на вътрешните работи, Агенция "Пътна инфраструктура", както и Университета по архитектура, строителство и геодезия. Те ще трябва да извършат проверка и..

публикувано на 21.02.17 в 09:02