Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Иван Обрейков, директор на Ски зона Банско:

Банско предлага атракции за широк спектър туристи

Снимка: www.banskoski.com

След 10 януари има лек спад на броя на туристите, но това се дължи на края на ученическата ваканция, а не на неблагоприятни климатични условия. Това каза в "Радиокафе" Иван Обрейков, директор на Ски зона Банско. Той потвърди, че условията за ски в Банско към момента са прекрасни, и според него хората, които са свикнали с планината, няма да се откажат от прогнозите за продължаващи снеговалежи и усложнена пътна обстановка.

Банско привлича туристи през цялата година. Обрейков коментира, че миналият летен сезон е бил изключително успешен за курорта. Имахме много атракции, а водната пързалка, която беше най-дългата в Европа и предизвика голям интерес, тази година планираме да стане втора в света, kаза в аванс Обрейков.

Целия разговор на Иван Обрейков с Гергана Пейкова и Данаил Конов може да чуете в звуковия файл.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Отново „Aperitivo в града“

„Aperitivo в града“ е единственият фестивал за срещи след работа през лятото в София. Срещите в рамките на Aperitivo ще ви дадат добра възможност да избягате от напрежението през седмицата, да срещнете нови приятели, а защо не и да намерите подходящи бизнес партньори. Фестивалът се провежда за втори път в България, а през първото си издание през 2016..

публикувано на 25.05.17 в 10:11

Очакваме ви в "Радиокафе" с полезни и любопитни истории

Облчано и дъждовно е утрото след вчерашния презничен ден, но историите, които ще ви разказваме в сутрешното ни "Радиокафе" за шарени, хем полезни, хем любопитни. Времето (15 градуса в момента, само с два градуса по-топло ще стане в София), трафикът (затруднен от дъждовните прогнози, но облекчен от факта, че е неучебен ден), абитурентски истории,..

публикувано на 25.05.17 в 09:15

В официалното честване на 24 май се включиха президентът, столичният кмет, деца и граждани, учители и писатели

За запазване чистота на българския език, призова президентът на републиката Румен Радев, по време на официалната церемония за отбелязване на 24 май. По традиция, в честването пред паметника на Светите братя Кирил и Методий се включиха просветни дейци, преподаватели, ученици и граждани. Засилени бяха мерките за сигурност, като освен полицейски екипи,..

публикувано на 24.05.17 в 15:39
Колкото по-рано децата попаднат на хубава книга, толкова по-рано стават ревностни читатели

Христо Блажев: Жените четат повече, възражда се интересът към класиката

Изследване, проведено сред 819 пълнолетни българи, посветено на 24 май - Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, разкрива, че почти 70% от българите не са купували книга през последната година. Социолозите констатират, че   процентът на хората спрямо данни от 2010г., които не са закупили нито една книгапрез последната една..

публикувано на 24.05.17 в 14:57

Трамвай вози запалени читатели, на пунктове се разменят книги до 2 юни

От 9.00 ч. днес тръгна ретро трамвай-библиотека. Трамваят се движи от пл. "Възраждане" до пл. "Журналист" и изпълнява ролята на подвижна читалня и място за размяна на книги. В него има и библиотекар, от който пътуващите могат да получат безплатна читателска карта за Столичната библиотека. Инициативата "Пътувай и чети" по повод на Деня на..

обновено на 24.05.17 в 14:27