Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Sofia Graffiti Tour показва цветната страна на София

Снимка: vijsofia.bg
В предаването „Шоколад“ по Радио София правим разнообразна разходка из уличното изкуство на града. Това е и фокусът на “София графити тур, в който с помощта на гидовете може да обиколите най-интересните и впечатляващи произведения на местните артисти, да получите не само любопитна информация за тях, но и един нов, много по-разчупен, необикновен и неочаквано забавен поглед към столицата ни. Това са турове, които  показват цветната страна на града.

Sofia Graffiti Tour започва всяка събота и неделя от 15:00 пред статуята на Света София над метространция Сердика.

На цветния поход из София ни води Цветан Бизев, който организира София графити тур.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Самоков, парк

Цяла седмица чествания за празника на Самоков

Една седмица ще продължат честванията по отбелязването на празника на Самоков. Предвидени са културни и спортни събития на различни места в града, а в много от тях могат да се включат жителите и гостите. Програмата започва на 15 август, когато се отбелязва храмовият празник на Митрополитската църква. Кулминацията е на 21 август, когато е Денят на Св...

публикувано на 14.08.18 в 16:15

Реконструкцията на Западен парк изостава

Проблеми с проекта за реконструкцията на Западен парк забавят ремонта му. Това съобщи кметът Йорданка Фандъкова по време на проверка на ул. "Резбарска". До края на седмицата предстои оперативна среща, на която ще стане ясно дали проблемите вече са изчистени. Столичният кмет коментира и възобновяването на градския басейн "Мария Луиза". По думите..

публикувано на 14.08.18 в 15:42
Нос Чиракман е една от забележителностите в общината

Каварна е прекрасно място за семеен туризъм

Община Каварна е изключително привлекателна не само като курортна дестинация, но и със своята богата история и културно-исторически забележителности. Градът е основан през V в. преди новата ера от гръцки колонисти, които са разположили на платото на нос Чиракман колонията Бизоне. През III-II в. преди Христа тук временно се заселват скитите. Градът..

публикувано на 14.08.18 в 15:08

Научно парти на покрива на музей

За втори път на покрива на Музейко на 14 август ще се проведе научно парти, което ще разпали интересна тема заедно с лектори. Ще се вдигне много пушек около ролята на огъня в нашето общество и начина, по който го асоциираме с люта храна, енергия и т.н. Посетителите ще могат да слушат пълните абсурди на What if? панела. В края на вечерта..

публикувано на 14.08.18 в 14:17

250 спасени патици вече радват жителите на "Дружба", "Суходол" и Негован

250 полудиви патици бяха спасени от отстрел и намериха своя нов дом във водоемите на територията на столицата. Те са отгледани с цел ловуване с тях, но са дарени на Столичната община за дообогатяване на дивата природа на територията на града. Полудивите зеленоглави патици бяха пуснати в Негован, "Суходол" и "Дружба", както и в няколко водоема на..

публикувано на 14.08.18 в 14:50