Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Регионални вести

Дворецът на културата в Перник празнува 60 г. юбилей
Снимка: palacepernik.com
Над 400 хиляди лв. очаквани приходи от управлението на имоти е заложено в годишната програма за управление на имотите собственост на община Своге, става ясно от публикуваната на сайта на общината програма. Приходите ще бъдат формирани основно от отдаването под наем на над 180 поземлени имота общинска собственост, както и от продажбата на девет имота на територията на селищата Церово, Реброво, Брезе, Брезовдол, Луково, Томсън и Лакатник. В годишната програма е заложено и придобиването на пет имота - три в село Церово и два в град Своге, като очакваните разходи за придобиването им и за цялото управление на имотите, собственост на общината възлизат на 36 650 лв.

Във връзка с предстоящите на 26 март избори за Народно събрание, със заповед на кмета Трайко Младенов, на територията на община Костинброд са образувани и утвърдени 23 избирателни секции. Повече информация за номерацията на Избирателните секции, обхвата и адресите, можете да намерите на официалната интернет страница на общината. Там са публикувани и избирателните списъци. Всеки гласоподавател може да провери дали е включен и ако има някакво несъответствие да направи поправка, като подаде Заявление за отстраняване на непълноти и грешки в избирателния списък и Заявление за вписване в избирателния списък по настоящ адрес. Крайният срок за второто заявление е 11 март, а за поправка в избирателния списък - 18 март.

Петиция за запазване и реставриране на стогодишната сграда на фабрика Струма в пернишкия град Батановци, известна като бетоновата фабрика, инициират жители на града. Подписката върви из града, където всеки може да заяви желанието си сградата да бъде обявена за архитектурен паметник на културата. Инициативата вече се пренесе и в интернет. Сградата сама по себе си е уникална със своята архитектура - изградена е на три нива само от дървена конструкция.

60 години от създаването си ще чества Дворецът на културата в Перник, съобщи директорът на културната институция Петьо Фетфов, цитиран от БТА. Кръглата годишнина ще бъде отбелязана на 28 февруари с голям концерт, в който ще вземат участие всички състави към Двореца на културата - Духовият оркестър, който навършва 115 години от създаването си, Камерният оркестър "Орфей", Ансамбъла за народни песни и танци "Граовска младост",  Народният оркестър, Смесеният камерен хор "Иван Топалов". Заедно с тях на сцената ще се изявят и децата от Обединената школа по изкуства. Пред родна публика ще пее и солистката на Софийската филхармония оперната певица Елена Механджийска, а специално за годишнината от Лондон долетя друга талантлива перничанка - джаз певицата Маринелла Пашова. Дворецът на културата в Перник е открит на 10 февруари 1957 година и оттогава досега участва активно в духовния живот на Перник и областта.

Волейболната школа в Божурище отново отваря врати за деца между 7 и 10 години на 20 февруари. Момичета и момчета, родени в периода 2006 - 2009 г. могат да се запишат за  тренировки по волейбол и за участие в училищни и държавни шампионати. Желаещите да станат част от „Божур волей“ могат да се включат в тренировките всеки понеделник, сряда и петък от 17:00 до 18:30 часа. Те ще се провеждат в спортна зала на Средното училище „Летец Христо Топракчиев“ на адрес: ул. Здравец № 5.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Приключва лятната кампания в София за събиране на опасни отпадъци

24 юни е последният ден от провеждаща се три дневна лятна кампания на Столична община за разделно събиране на опасни отпадъци от домакинствата. Във всеки един от дните мобилен събирателен пункт се разполага на различни места в града в районите „Овча купел“, „Лозенец“ и „Триадица“, „Слатина“ и „Подуяне“.  В момента действащата система е единственият..

публикувано на 23.06.17 в 16:52

26 795 ученици се явяват на национално външно оценяване по чужд език

26 795 осмокласници от цялата страна ще положат национално външно оценяване (НВО) по чужд език. Изпитът ще се проведе в 411 училища и ще започне в 10 часа. Учениците от профилираните гимназии, профилираните паралелки от средните училища, както и тези от професионалните гимназии ще имат на разположение три астрономически часа за решаването на теста...

публикувано на 23.06.17 в 08:56

Клуб "Пътешественик" отвори врати в Божурище

В Божурище вече има Клуб „Пътешественик“, който е към читалище „Христо Ботев 1934“. Идеята е да обедини всички, които обичат пътя като път за опознаване на нови земи, път за нови лични знания, умения и вдъхновения, път към по-добро здраве, път към другите и към себе си , обясняват инициаторите. Членовете на „Пътешественик“ ще организират..

публикувано на 23.06.17 в 08:51

Изграждат ново спортно игрище в Перник

В Пернишкият квартал Изток започна изграждането на ново спортно игрище. Съоръжението ще бъде с размери 16 х 26 м и се намира в междублоковото пространство на ул „Юрий Гагарин” 6 и „Климент Готвалд” 10, в непосредствена близост до 10-то Основно училище „Алеко Константинов“. Наблизо е и Спортното училище на Перник. Игрището ще бъде отворено за..

публикувано на 23.06.17 в 08:45

Днес ще бъде слънчево, около и след обяд – горещо, с максимални температури 31° и 36°

Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за месеца - слабо ще се понижи. Днес ще бъде слънчево, около и след обяд - горещо. След пладне и вечерта ще има временни увеличения на облачността, но ще е почти без валежи. Ще духа слаб вятър от юг-югозапад. Максималните температури между 31° и 36°, сочи прогнозата на НИМХ. Над Черноморието ще..

публикувано на 23.06.17 в 08:40