Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Условна присъда за директора на "Озеленяване" Ненко Ненков

Снимка: БГНЕС

Софийската районна прокуратурата постигна осъдителна присъда по внесен обвинителен акт за "безстопанственост", срещу директора на дружество "Озеленяване".

СРС осъди Ненко Ненков – изпълнителен директор на дружество „Озеленяване“ ЕАД, на лишаване от свобода за срок от една година, изпълнението на което е отложено за три години, като същевременно го лиши от право да упражнява ръководна длъжност за една година.

Ненков е обвинен за това, че на 27 април 2009 г., в качеството си на длъжностно лице, съзнателно е сключил неизгодна сделка – договор за отговорно пазене и съхранение на растителност, с търговско дружество „Кио Иван Узунов“ ЕООД, от която не е имало необходимост, тъй като дружество „Озеленяване“ ЕАД е разполагало с цветопроизводствено стопанство, с достатъчна площ за съхранение на произведените цветя, както и с допълнително приспособена площадка за съхранение на цветя, и от това е произлязла значителна вреда за управляваното от Ненков дружество, в размер на 20 344.93 лв.

СРП депозира протест пред Софийски градски съд по отношение размера на наложеното наказание, като настоява за по-тежка санкция.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Откриват българо-израелски семинар за водните ресурси

В четвъртък в МОСВ на ул. „Уилям Гладстон“ № 67 министърът на околната среда и водите Нено Димов и посланикът на Държавата Израел у нас Н. Пр. Ирит Лилиан ще откриятсеминар за международното водно изложение WATEC 2017 (12-14 септември 2017 г., Тел Авив). Събитието организира посолството на Държавата Израел в София с подкрепата на Министерството..

публикувано на 22.06.17 в 09:02
Родният дом на Елин Пелин в с. Байлово

В Горна Малина ще отбележат 140 години от рождението на Елин Пелин

В Община Горна Малина ще отбележат 140 години от рождението на Елин Пелин, съобщиха от общинската администрация. За 24 юни е предвидена литературна дискусия, в която ще участват литературоведи и писатели. На следващия ден, в родното село на Елин Пелин - Байлово, ще бъде открита изложба с детски рисунки от Националния конкурс "Моят любим герой от..

публикувано на 22.06.17 в 08:54
Кметството на Нови хан

Реконструират площадите в селата Нови хан и Габра

Междуведомствената експертна група в Министерството на енергетиката одобри проектите на община Елин Пелин за реконструкция на площадите в селата Нови хан и Габра. Финансирането идва по линия на фонд „Радиоактивни отпадъци“, заради намиращото се в близост хранилище за радиоактивни отпадъци. Комисията все пак е отправила предписания, които общината..

публикувано на 22.06.17 в 08:51

Възраждат бригадирското движение в Правец

Граждани решиха да възродят бригадирското движение в Правешко. В писмо до жителите на община Правец, новосформиран инициативен комитет призовава своите съграждани да се включат в ремонт на пътя към махалите „Сечковци“, „Корташете“ и „Гальовица". Причината според комитета е отказът на местните власти да окажат помощ за ремонт на пътя, който е пострадала..

публикувано на 22.06.17 в 08:47

Временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата

„Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата днес. Във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. „Баба Тонка“, кв. „Васил Левски“, се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 18:00 часа в района на: ул. „Баба Тонка“. Поради подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. „Христо..

публикувано на 22.06.17 в 08:42