Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Условна присъда за директора на "Озеленяване" Ненко Ненков

Снимка: БГНЕС

Софийската районна прокуратурата постигна осъдителна присъда по внесен обвинителен акт за "безстопанственост", срещу директора на дружество "Озеленяване".

СРС осъди Ненко Ненков – изпълнителен директор на дружество „Озеленяване“ ЕАД, на лишаване от свобода за срок от една година, изпълнението на което е отложено за три години, като същевременно го лиши от право да упражнява ръководна длъжност за една година.

Ненков е обвинен за това, че на 27 април 2009 г., в качеството си на длъжностно лице, съзнателно е сключил неизгодна сделка – договор за отговорно пазене и съхранение на растителност, с търговско дружество „Кио Иван Узунов“ ЕООД, от която не е имало необходимост, тъй като дружество „Озеленяване“ ЕАД е разполагало с цветопроизводствено стопанство, с достатъчна площ за съхранение на произведените цветя, както и с допълнително приспособена площадка за съхранение на цветя, и от това е произлязла значителна вреда за управляваното от Ненков дружество, в размер на 20 344.93 лв.

СРП депозира протест пред Софийски градски съд по отношение размера на наложеното наказание, като настоява за по-тежка санкция.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

На 30 май Радио София гостува на библиотеката на София

Тази неделя пътуващото ни „Радиокафе“ ще гостува на Столичната библиотека . Ще посветим три часа на магията на четенето и на чара на библиотеката, ще ви разходим из нейното минало (създадена е преди точно 89 години), настояще и бъдеще. А за разказване има много – тя е най-голямата обществена библиотека в страната с над един милион заглавия, с..

публикувано на 29.04.17 в 20:37

Въвежда се промяна на движението на 1 май

Въвежда се промяна на движението на 1 май в София заради футболна среща на Националния стадион "Васил Левски", съобщиха от Столичната община. Забранява се престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите на участниците в мероприятието, от 00.00 часа до приключване на футболната среща на 1 май при сектор "Г" на стадиона, от..

публикувано на 28.04.17 в 19:01

Най-ниските температури през май ще са между 3 и 8 градуса, а най-високите - между 27 и 32 градуса

Най-ниските температури през май у нас ще са между 3 и 8 градуса, а най-високите - между 27 и 32 градуса, сочи прогнозата на НИМХ. През май се очаква средната месечна температура у нас да бъде около и над нормата, която в по-голямата част от страната е между 17 и 19 градуса, по Черноморието и във високите полета - между 15 и 17 градуса, в планините - от..

публикувано на 28.04.17 в 17:30

Над 11 000 души се включиха в "София чисти"

Над 11 000 доброволци са участвали в тазгодишното Пролетно почистване "София чисти", организирано от Столичния инспекторат с подкрепата на Столичната община. В хода на кампанията са почистени общо над 1800 декара градинки, детски площадки и междублокови пространства. Извозени са 6 800 тона зелени отпадъци на депото за компостиране към Общинското..

публикувано на 28.04.17 в 15:49

Започва кандидатстването за "Зелена София"

Започва процедурата за кандидатстване по Програма „Зелена София“ за 2017 г. На интернет страницата на Столичната община в раздел „Околна среда“, в рубриката „Програми и проекти“, са публикувани документите за кандидатстване по Програма „Зелена София“ за 2017 г. Програмата има за цел активното гражданско участие в подобряване и облагородяване на зелени..

публикувано на 28.04.17 в 10:22