Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Условна присъда за директора на "Озеленяване" Ненко Ненков

Снимка: БГНЕС

Софийската районна прокуратурата постигна осъдителна присъда по внесен обвинителен акт за "безстопанственост", срещу директора на дружество "Озеленяване".

СРС осъди Ненко Ненков – изпълнителен директор на дружество „Озеленяване“ ЕАД, на лишаване от свобода за срок от една година, изпълнението на което е отложено за три години, като същевременно го лиши от право да упражнява ръководна длъжност за една година.

Ненков е обвинен за това, че на 27 април 2009 г., в качеството си на длъжностно лице, съзнателно е сключил неизгодна сделка – договор за отговорно пазене и съхранение на растителност, с търговско дружество „Кио Иван Узунов“ ЕООД, от която не е имало необходимост, тъй като дружество „Озеленяване“ ЕАД е разполагало с цветопроизводствено стопанство, с достатъчна площ за съхранение на произведените цветя, както и с допълнително приспособена площадка за съхранение на цветя, и от това е произлязла значителна вреда за управляваното от Ненков дружество, в размер на 20 344.93 лв.

СРП депозира протест пред Софийски градски съд по отношение размера на наложеното наказание, като настоява за по-тежка санкция.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Тази неделя Радио София гостува в литературен клуб „Перото“

Всяка неделя е специална за „Радио София“ и (вярваме) за нашите слушатели, защото нашето студио винаги е разположено някъде другаде. Продължаваме с обиколката на знаковите за София места и тази неделя, на 26 февруари, от 9 до 12 ще бъдем в литературен клуб „Перото“. И тъй като „Перото“ бързо се превърна в притегателен център за различни..

публикувано на 25.02.17 в 20:55

Откриха родителите на момченцето, намерено в София

Изяснена е самоличността на майката и бащата на момченцето, което бе намерено само вчера по обяд, в района на ж.п. прелеза при ул. „Първа Българска армия“ в столицата, съобщиха от МВР. На детето бе осигурена полицейска закрила, то е настанено в специализирано заведение. Детето е прегледано и е в добро общо здравословно състояние...

публикувано на 24.02.17 в 19:13

БНР отново с богат избор на музика

От 1 март т.г. в ефира на програмите на Българското национално радио отново ще звучи музика от репертоара на "Музикаутор". След направени отстъпки и от двете страни, предстои сключване на договор между БНР и сдружението за колективно управление на авторски права. Решението на Управителния съвет на БНР е продиктувано от желанието трудът на българските..

публикувано на 24.02.17 в 17:15

Инспектори ще обследват тунели по автомагистралите

През следващата седмица специализираното звено за инспекция ще обследва тунелите на АМ "Струма", "Траянови врата" на АМ "Тракия"и по пътя София-Кулата, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Инспекциите на съоръженията по трансевропейската пътна мрежа се правят от експерти от министерствата на транспорта и на вътрешните работи, от Агенцията, както и..

публикувано на 24.02.17 в 14:22

Почина телевизионният водещ Радослав Кавалджиев - Роро

Известният телевизионен водещ Радослав Кавалджиев, известен като Роро, е починал тази сутрин във Военно-медицинска академия. По първоначална информация фаталният изход е причинен от белодробна недостатъчност. 41-годишният Роро е бил в състояние на изкуствена кома, като въпреки интензивните грижи на специалистите състоянието му останало критично..

публикувано на 24.02.17 в 12:08