Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Тодор Митров: Като не се интересуваш от политиката, тя се интересува от теб

Тодор Митров е виолист от „Софийски солисти“, а ако сте влизали повече от три пъти във Фейсбук, няма как да не сте попадали на негов статус. Освен с чувство за хумор се отличава и със завидна социална ангажираност, както и смелост в изказването на мнение – нещо превръщащо се във все по-голяма рядкост в последно време.

Освен за музика, си говорим за турнето на „Софийски солисти“ в Япония през есента на миналата година, как от полуразрушена след Втората световна война държава, тя се превръща във водеща икономическа сила, защо има толкова дълбока дългогодишна връзка между „Софийски солисти” и Страната на изгряващото слънце?

А също - има ли смисъл от съществуването на Министерството на културата, веселото предложение в „музикално-сценични спектакли текстът да се пее на български език, а оригиналният текст на либретото да се възпроизвежда симултанно на екран“, както и за неолибералната комсомолщина и новите идейни полиции.

Може да чуете разговор с Тодор Митров в прикачения звуков файл.print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Сдружение поиска спиране на обществена поръчка за АМ "Струма"

Представители на неправителствената инициатива "Граждани за устойчиво развитие" поискаха да бъде спряна обществена поръчка за ЛОТ 3.2 от автомагистрала "Струма". Архитектите, членове на организацията, се обявиха против идеята трасето на магистрала "Струма" при Кресна да бъде разделена на две - колите в едната посока да се движат по сегашния път..

публикувано на 20.02.17 в 18:10

Проф. Майда Тихолова: Ротавирусните инфекции са масови сред най-малките и водят до усложнения

В началото на годината Министерският съвет прие Национална програма за контрол и лечение на ротавирусните гастроентерити в България, с обхват от 2017 до 2021 г. До този момент се стигна след анализ на данни от университетските болници, лаборатории и центрове, свързани с лечението на тези заболявания, които са масови и засягат най-вече деца до..

публикувано на 20.02.17 в 17:04
Спас Попниколов

Има известно забавяне по ОП "Региони в растеж"

Министерството на регионалното развитие и благоустройството е в сравнително добро състояние. Това обяви Спас Попниколов - служебен министър на регионалното развитие и благоустройството по време на пресконференция днес. Съмненията за обществени поръчки са предадени на Министерския съвет. Има известно забавяне по Оперативната програма "Региони в..

публикувано на 20.02.17 в 16:41

Премиера на "Психо" - един шеметен английски фарс

Албена Павлова, Мартин Каров, Пламен Великов, Явор Борисов са част от актьорския състав на най-новото заглавие в Сатиричния театър "Алеко Константинов" "Психо" от Джо Ортън. Премиерата е тази вечер , като централната роля на доктор Прентис се изпълнява от Кирил Бояджиев. По думите му зрителите ще видят фарс, шеметно написан от Джо Ортън, в който..

публикувано на 20.02.17 в 16:20

Най-добрите практики за защита на децата - жертви на насилие

Най-добрите практики за защита на децата - жертви на престъпления, се основават на междуинституционален и мултидисциплинарен подход.    Когато едно дете е жертва на насилие, обикновено то има контакт с полиция. Когато става дума за престъпления, започват правни процедури и детето участва в тях. Едновременно с това - като жертва на насилие,..

публикувано на 20.02.17 в 16:15