Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Онлайн платформа събира учители и учащи във виртуална учебна стая

Преподаватели вече могат да публикуват собствено учебно съдържание на образователната онлайн платформа Daskal.eu. Така не само се гарантира достоверността на качените материали, но и се улеснява комуникацията между учителите и все още обучаващите се.
Образователната платформа съществува от около година. и към момента са регистрирани над 3000 потребители и над 900 преподаватели.

Основател на онлайн платформата е бащата на 3 деца Калоян Кирилов, който осъзнава, че те се нуждаят от частни уроци, но липсата на време за посещение на място, налага използването на други форми за комуникация. На практика, преподавателите генерират виртуална учебна стая, в която ученици от цялата страна могат да се обучават, разказва Кирилов пред репортера Златина Йовкова.

Чуйте подробности.

Преподавателите сами определят дали да споделят безплатно или не учебното съдържание. Най-голям интерес има към предметите математика, български език и литература, както и английски език.

ВИЖТЕ ОЩЕ
изнесеното студио на Радиокафе

Проф. Боньо Лунгов: Столичният куклен театър е еталон не само у нас, а и по Света

За мен Столичния куклен театър води нещата напред в това изкуство, второ предлага най-интересни заглавия в репертоара си, богата палитра от режисьори и то добри, които участват и работят в този театър и това е политика на колегите, която не може да не бъде забелязана и затова и по света и навсякъде Столичния куклен треатър е еталон,  заяви проф. Боньо..

публикувано на 20.11.17 в 16:38

Фандъкова инспектира ремонта на 171 ОУ "Стоил Попов"

Кметът на София Йорданка Фандъкова посети 171 ОУ "Стоил Попов" в кв. Кумарица, район „.Нови Искър“. Целта на посещението бе да провери изпълнението на строителните дейности на сградата, която е предвидена за столова и бюфет към училището. Очаква се над 200 деца да използват новоизградения обект за хранене. Сградата на столовата към училището ще..

публикувано на 20.11.17 в 16:35

Почетоха с форум примането на Конвенцията за правата на детето

С форум "Какво мислят децата и младите хора за живота в България" бе отбелязана 28-годишнината от приемането на Конвенцията за правата на детето, а деца и младежи бяха запознати с техните права. Голямата стъпка, която трябва да се направи, е да се говори задълбочено за правата на детето, като това трябва да залегне и в сферата на образованието и..

публикувано на 20.11.17 в 16:13

Подмладяването на работната сила у нас драстично намалява

Управлението на здравословните и безопасни условия на труд и превенция на рисковете през целия трудов живот в контекста на застаряващата работна сила - това са фокусните точки на двугодишната кампания на Европейската агенция за безопасност и здраве при работа. Инициативата започна през миналата година и ще завърши през този месец с равносметка на..

публикувано на 20.11.17 в 15:30

Делнична сезонна карта пускат на "Боровец"

Заместник-кметът на Самоков с ресор "Туризъм" Люба Кленова и Росица Стойкова , експерт PR и комуникации в "Бороспорт" АД разказаха пред Радио София за започналата подготовка за зимния сезон в курорта "Боровец" и разясниха какви са очакванията за предстоящия активен туристически поток. Все още не е уточнена датата за официалното откриване на сезона, но..

публикувано на 20.11.17 в 15:20