Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Възстановено е движението след инцидент с електрически стълб в столицата

Служителите дори боядисаха новия стълб
Снимка: Божидар Янев
Електрически стълб падна на ул. "Раковски" в столицата.

Стълбът е корозирал в основата и в следствие на натоварванията се накланя и провисва върху контактната мрежа. Това съобщи в ефира на Радио София инж. Евгени Ганчев, директор на Столичния електротранспорт. Няма сериозни щети и пострадали хора, допълни Ганчев.

Движението е възстановено, тази нощ ще бъдат извършени довършителни дейности и ще бъде изправен нов стълб.

Чуйте повече от разговора на инж. Ганчев с Лилия Герчева.


ВИЖТЕ ОЩЕ

2017 г. надмина по ръст на приходите от международен туризъм рекордната 2016-та

Приходите от международен туризъм в България през 2017 г. възлизат на 6.895 млрд. лв., сочат данните на БНБ. Това е с 9.3% повече спрямо рекордната до момента 2016 г., когато според ревизираните данни приходите са стигнали 6.311 млрд. лв. Това е чудесно постижение и доказва ефективността на нашите усилия да надграждаме постигнатото и да работим за..

публикувано на 19.02.18 в 18:40

Над 2,47 млн. лева събра последното издание на „Българската Коледа“

Петнадесетото издание на благотворителната инициатива „Българската Коледа“ събра 2 472 000 лева, съобщиха от Администрацията на президента. Резултатите от тазгодишното издание на „Българската Коледа“, което се провежда за петнадесети пореден път под патронажа на Президента на Република България, бяха представени от организаторите на кампанията, в..

публикувано на 19.02.18 в 18:29
Михаил Вешим

Михаил Вешим е Разказвач на месеца в Столичната библиотека

На 21 февруари от 18.30 ч. в Литературния клуб на Столичната библиотека Михаил Вешим ще разговаря със себе си, защото иска да има интелигентен събеседник. По тази причина в разговора ще се включи и публиката. Входът е безплатен, а книгите му ще бъдат изложени във витрина на втория етаж през целия февруари. Михаил Вешим /иначе Михаил Мишев/ е..

публикувано на 19.02.18 в 13:38

Асоциация "Справедливост" ще защитава интересите на живеещите в блокове

Асоциацията за регулиране на отношенията в етажната собственост "Справедливост" се заема с отношенията между живеещи в блоковете. Новата организацията ще работи за защита на интересите на собствениците и ползвателите на етажна собственост. Целта е обединяване на усилията им за предоставяне на по-добро качество на услугите. Председателят на..

публикувано на 19.02.18 в 13:25

Верижна катастрофа на бул. "Цар Борис III" в столицата

Катастрофа стана на бул. „Цар Борис III” в столицата близо до кръстовището с Красно село, предаде репортер на БГНЕС. Сблъскали са се няколко автомобила най-вероятно заради несъобразена с пътните условия скорост. На мястото на инцидента са спрели 5 автомобила и един автобус на градския транспорт с номер 260. Няма данни за пострадали хора. Пътниците от..

публикувано на 19.02.18 в 13:20