Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Възстановено е движението след инцидент с електрически стълб в столицата

Служителите дори боядисаха новия стълб
Снимка: Божидар Янев
Електрически стълб падна на ул. "Раковски" в столицата.

Стълбът е корозирал в основата и в следствие на натоварванията се накланя и провисва върху контактната мрежа. Това съобщи в ефира на Радио София инж. Евгени Ганчев, директор на Столичния електротранспорт. Няма сериозни щети и пострадали хора, допълни Ганчев.

Движението е възстановено, тази нощ ще бъдат извършени довършителни дейности и ще бъде изправен нов стълб.

Чуйте повече от разговора на инж. Ганчев с Лилия Герчева.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Празник на пеперудите привлича туристи в Кюстендилско

Празник на пеперудите ще се състои в неделя, край водопада до с. Полска Скакавица, община Кюстендил. Идеята е да се популяризира един от най-красивите природни феномени по река Струма. Става дума за красивия водопад, който все още е непознат за туристите.  Височината на водопада е около 50 метра. Уникалното за водапада е това, че около него има над 19..

публикувано на 21.07.17 в 09:13

И в Трън ще събират разделно отпадъците си

Гражданите на Трън вече могат да събират разделно отпадъците си в 14 нови контейнера. Те са в два различни цвята - зелен и жълт и са разположени на различни места в града, съобщава сайтът zapadno.com. За момента не се предвижда контейнери да бъдат доставяни в трънските села. В съдовете за смет с жълт цвят се изхвърлят отпадъци от метал, хартия и..

публикувано на 21.07.17 в 08:55

Здраве и стил на живот - избрано от печата

През второто тримесечие средната цена на имотите в София премина психологическата граница от 1000 евро за кв. м. и достигна 1060 евро, пише ТРУД . За сравнение в началото на година цената бе 985 евро/кв.м. Ускореният темп на нарастването на цените в София започна от второто тримесечие на 2016 г. и от тогава вече една гтодина ръстът се движи между 15% и..

публикувано на 21.07.17 в 08:47

Слънчев и още по-топъл ден ни очаква

Очаква ни отново слънчев ден. След обяд, главно в планинските райони, ще се развива купеста облачност. Ще духа слаб североизточен вятър. Температурите ще се повишат още и максималните ще са между 30° и 35°, съобщават от НИМХ при БАН. Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за юли и ще остане без съществена промяна. По Черноморието ще бъде..

публикувано на 21.07.17 в 08:16

Център за допълнителна грижа за деца с ревматологични заболявания откриха в София

Център за допълнителна грижа за деца с ревматологични заболявания и техните семейства беше открит в Специализираната болница за активно лечение по детски болести „Проф. Иван Митев". В центъра децата и родителите им ще получават консултации от терапевти и психолози, обясни началникът на Клиниката по ревматология, кардиология и хематология към лечебното..

публикувано на 20.07.17 в 12:15