Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Възстановено е движението след инцидент с електрически стълб в столицата

Служителите дори боядисаха новия стълб
Снимка: Божидар Янев
Електрически стълб падна на ул. "Раковски" в столицата.

Стълбът е корозирал в основата и в следствие на натоварванията се накланя и провисва върху контактната мрежа. Това съобщи в ефира на Радио София инж. Евгени Ганчев, директор на Столичния електротранспорт. Няма сериозни щети и пострадали хора, допълни Ганчев.

Движението е възстановено, тази нощ ще бъдат извършени довършителни дейности и ще бъде изправен нов стълб.

Чуйте повече от разговора на инж. Ганчев с Лилия Герчева.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Бурята в София предизвика наводнения и хаос в градския транспорт

Проливният дъжд тази вечер в София причини наводнения и затруднения в движението на градския транспорт. Към 19.30 ч. по спирките вече имаше по 20-30 чакащи пътници. Няколко метростанции бяха под вода - "Сердика", метростанцията при Софийския университет, "Витоша", "Г. М. Димитров". Станциите вече са отводнени, метрото се движи без проблеми след..

публикувано на 18.06.18 в 20:47

Колите на Google Street View отново у нас

Това лято, колите на Google Street View ще пътуват отново през България за да актуализират локалните данни в Google Maps, съобщиха от офиса на Гугъл в България. Този път автомобилите на Street View ще се фокусират върху получаване на по-актуална информация за свързването на пътища между градовете. Обиколката на страната ни ще започне на 25 юни и..

публикувано на 18.06.18 в 19:24

Гръмотевична буря в София

Гръмотевична буря с пороен дъжд се разрази в София. Обилният валеж бе предшестван от силен вятър. Над града рязко се смрачи, пътната видимост е ограничена, улиците са мокри и хлъзгави. Захладня рязко и температурата достигна 19 градуса. Наводнен е подлезът при президентството и този на Орлов мост, на входа към метростанцията. Има сигнали за наводнени..

публикувано на 18.06.18 в 18:35

Седмицата започва отново с валежи

Днес атмосферата над страната ще се задържи неустойчива и отново ще има краткотрайни валежи с гръмотевични бури и градушки, на повече места и по-значителни в следобедните часове. Максималните температури ще са между 23° и 28°, в София около 24°, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Атмосферното налягане ще бъде малко..

публикувано на 18.06.18 в 08:55

Здраве и стил на живот - избрано от печата

Периодичните сътресения във фонда за лечение на деца дават резултат - все по-малко хора даряват средства. През 2017 г. постъпилите дарения са в размер на едва 165 939 лв., пише в отчета на структурата за миналата година, цитиран от СЕГА . За сравнение през 2016 г., когато тогавашният директор Павел Александров беше показно арестуван,..

публикувано на 18.06.18 в 08:51