Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Възстановено е движението след инцидент с електрически стълб в столицата

Служителите дори боядисаха новия стълб
Снимка: Божидар Янев
Електрически стълб падна на ул. "Раковски" в столицата.

Стълбът е корозирал в основата и в следствие на натоварванията се накланя и провисва върху контактната мрежа. Това съобщи в ефира на Радио София инж. Евгени Ганчев, директор на Столичния електротранспорт. Няма сериозни щети и пострадали хора, допълни Ганчев.

Движението е възстановено, тази нощ ще бъдат извършени довършителни дейности и ще бъде изправен нов стълб.

Чуйте повече от разговора на инж. Ганчев с Лилия Герчева.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

СОС извънредно обсъжда сигурността утре преди редовното заседание

Извънредно заседание на Столичния общински съвет (СОС) на тема "Сигурност и обществен ред" ще се състои утре от 10.00 ч. Общинските съветници ще се запознаят с дейността на институциите през изминалата година за опазване на сигурността и обществения ред в столицата, както и с предприетите мерки за настоящата година. Информацията ще бъде представена от..

публикувано на 26.04.17 в 17:20

Редовните наематели на бившите виетнамски общежития може и да бъдат пренастанени

Столичната община търси активно възможности за настаняване на редовните наематели на бившите виетнамски общежития в "Красна поляна". Това съобщи днес кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на строителството на метрото в "Красно село". Жителите на "Красна поляна" от месеци организират протести с искане за премахване на общежитията. Правим всичко..

публикувано на 26.04.17 в 15:10
Слушайте от 14 до 17 часа

В "Ритъмът на столицата" днес очаквайте

Днес се навършват 31 години от аварията в Чернобилската АЕЦ.  В началото на предаването ще чуем интервю на Борислава Лозанова с проф. Добромир Пресианов от Катедра атомна физика към Физическия факултет на Софийския университет за последиците от една от най-тежките аварии в историята на ядрената енергетика. Германо-Българската индустриално-търговска..

публикувано на 26.04.17 в 13:55

Служебният кабинет обсъжда стратегията за демографско развитие и таксите в университетите

Правителството ще разгледа проект на решение за утвърждаване на таксите за кандидатстване и за обучение в държавните висши училища за учебната 2017/2018 г. Служебният кабинет ще обсъди и проект на Постановление за одобряване на допълнителни разходи по бюджета на МВР за 2017 г. за финансирането на проекти, свързани с изпълнението на неотложни мерки за..

публикувано на 26.04.17 в 09:04

Приятен слънчев пролетен ден

Ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд, главно над планинските райони, ще има временни увеличения на облачността, но вероятността за валеж е много малка. Ще духа слаб, по Черноморието до умерен вятър от юг-югоизток. Максимални температури между 20° и 25° . Атмосферното налягане слабо ще се понижи и ще бъде близко до средното за април...

публикувано на 26.04.17 в 08:35