Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Центърът за социална рехабилитация и интеграция в Костинброд с комплекс от услуги

Снимка: Антон Лефтеров, bg.wikipedia.org
Новият Център за социална рехабилитация и интеграция в Костинброд предлага комплекс от услуги, свързани с извършване на рехабилитация, социално-правни консултации, трудово консултиране, образователно и професионално обучение и ориентиране, изготвяне и осъществяване на индивидуални програми за социално включване. Центърът е за 40 души едновременно и работи вече повече от месец, въпреки че офицално беше открит преди броени дни.

Потребителите, които могат да се ползват от услугите на новия център за социална рехабилитация и интеграция в Костинброд, се набират чрез Дирекцията за социално подпомагане, която одобрява кандидатите, обясни директорката Анна Ананиева.

Хората, които биха кандидатствали за включване в работата на новия център за социална рехабилитация, трябва да са с постоянен адрес в Община Костинброд и да имат сключен договор с регионалната дирекция за социално подпомагане. Дирекцията е и тази, която одобрява кандидатурите. Работното време на центъра е от 08:30 до 12:00 часа и от 12:30 до 17:00 всеки делничен ден.

Още по темата - чуйте от репортажа на Красимир Мартинов.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

БСП иска оставки в транспорта

Оставки на ръководители от сектор „Транспорт“ в Столичната община поискаха общинските съветници от групата на „БСП - Лява България“. Причината - удължаването на договорите с компанията "Карат-С", която обслужва 15 автобусни линии от градския транспорт. Освен това разходите за обслужването им ще бъдат намалени - километър пробег ще се заплаща по 3..

публикувано на 22.06.17 в 18:46
Празникът на рилския зелник е тази събота

В Самоков и Боровец обещават щедър туристически сезон

Изпълнен със събития е календарът на Община Самоков за летните месеци и това не е учудващо, тъй като освен традиционна зимна дестинация, в последните години Боровец и другите курорти в Рила привличат все повече хора, за които лятната почивка в планината е не по-малко атрактивна. Първата проява е още тази събота (24 юни) в самоковското село Бели Искър...

публикувано на 22.06.17 в 18:14

Френският лицей "Виктор Юго" чества 50 години от създаването си

Френският лицей „Виктор Юго“ отбеляза 50 години от създаването си със специална церемония, на която присъства Негово превъзходителство Ерик Любедел, заместник-министърът на културата Катя Василева и други официални гости.  Лицеят „Виктор Юго“ е първото чуждестранно училище у нас. Открит е в София през 1966 година под егидата на френското..

публикувано на 22.06.17 в 17:23

Проф. Венцислав Мутафчийски: ВМА е най-подготвената болница за реакция при инциденти

Мащабна демонстрация на спасителна акция при пожар се проведе тази сутрин във Военно-медицинска академия. Съвместни екипи на пожарната  и медици от „Спешна помощ” на болницата проведоха първата по мащаба си учебна тренировка по евакуация и спасяване на хора от болницата. Показана бе работата на противопожарната кола с 40-метрова стълба, която улеснява..

публикувано на 22.06.17 в 16:49
Дончо Барбалов

11 общински фирми отбелязват печалба за 2016 г.

„Топлофикация - София“ и „Столичният електротранспорт“ са общинските дружества, които трупват най-големи загуби за 2016 г. Те са приключили финансовата 2015 г. със загуби на обща стойност от 87 млн.лв. Това показват финансовите отчети, които днес Столичният общински съвет одобри. Същевременно само 11 общински фирми отбелязват печалба, която възлиза..

публикувано на 22.06.17 в 16:06