Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Центърът за социална рехабилитация и интеграция в Костинброд с комплекс от услуги

Снимка: Антон Лефтеров, bg.wikipedia.org
Новият Център за социална рехабилитация и интеграция в Костинброд предлага комплекс от услуги, свързани с извършване на рехабилитация, социално-правни консултации, трудово консултиране, образователно и професионално обучение и ориентиране, изготвяне и осъществяване на индивидуални програми за социално включване. Центърът е за 40 души едновременно и работи вече повече от месец, въпреки че офицално беше открит преди броени дни.

Потребителите, които могат да се ползват от услугите на новия център за социална рехабилитация и интеграция в Костинброд, се набират чрез Дирекцията за социално подпомагане, която одобрява кандидатите, обясни директорката Анна Ананиева.

Хората, които биха кандидатствали за включване в работата на новия център за социална рехабилитация, трябва да са с постоянен адрес в Община Костинброд и да имат сключен договор с регионалната дирекция за социално подпомагане. Дирекцията е и тази, която одобрява кандидатурите. Работното време на центъра е от 08:30 до 12:00 часа и от 12:30 до 17:00 всеки делничен ден.

Още по темата - чуйте от репортажа на Красимир Мартинов.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ
Слушайте ни на честотите на Радио София

Теми и събеседници в "Ритъмът на лятото" днес

И в днешния следобеден блок ще се движим в ритъм с лятото и с живота в големия град. Ще поглеждаме и към населените места около столицата. От нашите репортери в "Ритъмът на лятото" между 14:00 и 17:00 часа ще научим: как София заимства ползотворен опит от австрийската столица Виена, какво предвижда новият етап от изграждането на софийското метро, чийто..

публикувано на 21.07.17 в 13:21

Текст със съвети на Марк Твен към момиченцата става своеобразен джендър манифест

Остроумният Марк Твен дава съвети на момиченца! Който познава творчеството на прочутия писател с основание подозира някаква клопка зад подобно изказване. Авторът на „Приключенията на Том Сойер”,„Принцът и просякът“, „Животът по Мисисипи“ написва кратката си история „Съвет към малките момичета” доста отдавна - през 1865-а. И тук писателят не..

публикувано на 21.07.17 в 11:44

В София подготвят нов археологически парк в кв. "Слатина"

Близо 3 мил. лева е инвестирала Столичната община в разкриване и експониране на архоелогически обекти от 2010 година насам. По думите на кмета на София Йорданка Фандъкова, 300 хил. лева са парите, инвестирани за последните 5 години в разкриването на неолитното селище в Слатина, което в рамките на този археологически сезон показа още от своите тайни...

публикувано на 21.07.17 в 11:19
Изгоря покривът на емблематичната за столичани спирка „Вишнева” в София

С акция ще почистят района около запалената спирка "Вишнева"

След като на 19 юли покривът на дървената къщичка на спирка „Вишнева“ в столичния квартал Лозенец се запали и изгоря, група млади хора решиха да организират почистване на парка в околността. Идеята им е да се съберат отпадъците от гората, за да изглежда тя по-поддържана и да бъдат избегнати бъдещи инциденти в района. Акцията по почистване ще обхване..

публикувано на 21.07.17 в 10:08

Стоян Братоев: Въздухът в метрото е по-чист отколкото навън

Късо съединение на един от носачите на контактната релса е причината за забавяне на влаковете на метрото тази сутрин. Това обясни изпълнителният директор на „Метрополитен“ София инж. Стоян Братоев. Забавянето на мотрисите е станало тази сутрин около 6,30, между метростанциите "Сердика"  и "Стадион "Васил Левски", като движението не е спирано, а..

публикувано на 21.07.17 в 09:43